понеделник, 3 декември 2018 г.

Коледни бисквити "Ангелчета" / Christmas Angel Cookies


Преди да кажете, че нямам спирка тези дни ще ви изпреваря и ще кажа, че си знам. Кухнята работи нон стоп, с това число бойлера, печката и всички видове дребни уреди, които могат да ми послужат за да забъркам поредното изкушение. От сега усещам как от ЧЕЗ потъркват доволно ръце и се облизват заради предстоящата ми сметка. Е, халал да им е както се казва. 

Аз ще се опитам да ви внеса коледно настроение, пък било то и да трябва да спестя от подаръци тази година. Знаете, преметите са временни, а  спомените - вечни. А забелязала съм, че храната остава едни от най-ярките спомени. Когато някой разказва за място където е посетил, не пропуска да отбележи каква вкусотия е опитал с такива детайли, че досега не съм чувала толкава епитети за нито една архитектурна забележителност, Какво да се прави?! Такава сме си ние хората. 
Не случайно се казва, че човек може да забрави какво си му казал, но никога как си го накрал да се почувства. А харната те кара да чувстваш и отвътре и отвън. Първо с вида си, а после с вкуса си. 
Ето защо полагаме толкова усилия да я представяме по най-радващия окото начин, за да може да ни зарежда положително още преди да сме я опитали. Днешната ми рецепта отново е на коледна тематика ( чИ как иначИ) и е част от рецептите, които приготвих за и с приятелите си от Др. Йоткер

Те предлагат чудесна алтернатива на продукти, които могат да спестят времето и разходи, а какво ще използвате вече пък е въпрос на вкус. Аз ще си изкривя душата ако кажа, че винаги ползвам домашни кремове или не посягам към някои от три-минутните им кремове понякога в пристъп на захарна трeска. Разбира се, като с всички неща свързани с мен, вярвам че блогът трябвa да е полезен за всички хора, с различни финансови възможности, умения, време и разбира се достъпност на продуктите и място за работа. Ето, защо днес ви предлагам едни много вкусни, аромати и опредено грабващи окото бисквити "ангелчета", които вярвам, че зарадват всеки един, който ги опита или на който ги подарите. Ето и рецептата :) 


Съставки
за рецептата Коледни бисквити „Ангелчета”
 За основното тесто:
600 г пшеничено брашно
250 г масло
200 г захар
1 бр. яйце
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
2 - 3 капки есенция ванилия Dr.Oetker
3 г сол

За тестото още:
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
½ пак. захар с лимон Dr.Oetker


Украса:
1 пак. цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
2 пак. захарни звезди Dr. Oetker
1 бр. белтък (бял айсинг)
200 г пудра захар (бял айсинг)
2 - 3 капки лимонов сок (бял айсинг)
20 г Звезден дъст (брокат)

 Преди да премина към рецептата, врявам, че някои от ва смогат да с епоинтерсуват за формата - закупих я от Кауфланд като единична бройка. Предполагам може да я намерите и на друго място.


 С миксер разбиваме мекото масло със захарта на пухкав крем. Прибавяме яйцето, което също е на стайна температура и аромата. Накрая прибавяме малко по малко от сухите съставки - брашното, бакпулвера и солта.

Разделяме тестото на две равни части.


Към едната прибавяме портокаловите корички и лимоновата захар, което ще бъде тестото за ангелите. (Другата част от тестото правим в друг вид бисквити, които ще ви покажа тези дни :))


Всяка една част от тестото доомесваме с още малко брашно (ако е необходимо), така че да може да се разточи. Изрязваме фигурки за сладките


Печем сладките в предварително загрята фурна на 170 градуса в тавичка, застлана с хартия за печене на дъното.
Печем сладките за около 6-8 минути, докато порозовеят краищата леко.


След като сладките изстинат, ги рисуваме с бял айсинг, направен като разбиваме белтъка с малко по малко от пудрата захар, докато получим бяла смес, която се точи леко. Овкусяваме с няколко капки лимонов сок. Прехвърляме в пош и започваме да рисуваме сладки.


Белия айсинг използваме за украсата на ангелите, като по него залепваме от захарните звездички, а жълтия шрифт използваме за крилата, като полепваме по него ядлив брокат, по желание. ( броката може да закупите от сладкарски магазини ( аз го правя онлайн) или да замените с кристална захар, която също мое да оцветите с боички :) ) 

Пожелавам ви усмихната и продуктивна седмица, а аз ще продължавам да ви изкушавам :) 


 Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като
споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.

Благодаря ви, приятели!

6 коментара:

  1. Здравей :)! Сладките се получиха супер!Би ли ми казала колко време може да се съхранява белият айсинг?Направих половин доза тесто и със сигурност ще ми остане айсинг.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Петя :) По принцип е траен като се нанесе, но изсъхва бързо, затова го държа в шприца и просто прочиствам с игличка засъхналата част, но гледам да го изразходвам на следващия ден като цяло. Поздрави!

      Изтриване
  2. Люси,
    страхотно празнично предложение, красиви и интересни ангелчета.Струва си да се направят за празниците.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Лени! Изпращам ти едно виртуално "Ангелче" не само за хапване, но и такова да бди над теб! прегръдки и усмивки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...