събота, 4 ноември 2017 г.

Лесна шоколадова торта с готови кремове / Super-easy chocolate cake


Напоследък не ми върви много. Счупих разни хубави съдове у дома и то няколко за броени дни, а аз по принцип съм внимателна и не чупя често. Тази сутрин пък телефонът ми беше изгаснал ( нещо не работи напоследък)  и не беше звънял, за да отида със семейството на задушница, а бях бях приготвила в кутийки торта, която цял ден правих вчера. Трудно ми беше да запазя позитивизъм в последно време, тъй като все се случваха някакви несполуки, но пък това, което ми помогна накрая бяха две простички неща.
Първото е, че каквото и да ставаше, гледах да раздам всичко сготвено за блога на приятели, роднини и познати, които в края на деня ме затрупваха с мили думи, благодарности и усещане за радост, която в крайна сметка успяваше да оправи целия ми ден.
Второто пък са белите на малкия ми племенник, които стават все по-забавни, а той все по-креативен. При последния си разговор със сестра ми станах свидетел на скоростта с която той реши да почисти тоалетната с четката й за зъби. Както невинно си я държеше в ръка, за секунди припълзя до банята и само чух сестра ми която отчаяно се провикна "Ноа , не!", но както й казах и на нея, "Оттече тая работа, мила! Стана тя, каквато стана :) 
Помолих я поне да направи снимка на събитието, което ми донесе толкова смях, че дори сега се усмихвам под мустак.


Малкия сладурко е броени дни от това да проходи, но затова пък пълзи с невероятна скорост и постоянно трябва да бъде държан под око. Изпълва ми сърцето, когато започне да се подава от някъде и да търси вниманието ти, а пък кротне ли се, е знак за някаква съмнителна дейност от негова страна. Тази сутрин сестра ми пак ми изпрати снимки на неговия неспирен работен процес, което си беше истинска история в картинки.


Виждате как оставен на свобода той веднага се захваща с нещо незаконно, затова и бързо бива слаган в столчето, за да може поне закуската да стане готова без инцидент.
Едва ли моите истории ще усмихнат всеки от вас, защото знаете как хората обичат да слушат за другите деца, освен за своите :), но пък на мен успя да ми оправи настроението от поредната несполука и продължавам деня с усмивка.
Неговите перипети не са никак малки, за човече, което тепърва опознава света и има да се учи на толкова много неща и затова ме вдъхнови за днешната рецепта.

Никой не се ражда научен, затова реших да ви представя една наистина лесна рецепта за торта с готови кремове, за тези от вас, които правят наистина първи стъпки в печенето на сладкиши или пък просто много бързат ( или ги мързи, това също си е основателна причина :))

За целта реших, че все пак ще ви накарам да изпечете един блат, а не да се ползват готови, защото все от някъде трябва да почнем. 
Тортата наистина е много, много лесна, но това не бива да ви заблуждава за вкуса й.


Много вкусна, шоколадова и сочна и торта, за която още ме питата моите приятели дали няма да направя скоро пак. Не обичам да повтарям торти, но за тази ще направя изключение - все пак наистина става много бързо. А ето как:


Необходими продукти:
За блата:
4 яйца
200 г захар 
200 мл прясно мляко
200 мл олио
270 г брашно
30 г какао
1 пак, бакпулвер
1 ванилия

Още:
Крем Парадиз Шоколад
Крем за сладкиши
60 г шоколадови капки
60 г тъмен шоколад
захарен сироп за напояване

Започваме като приготвяме блата. Сухите съставки смесваме в купа, а яйцата и захарта разбиваме на крем. Бавно по бавно започваме да прибавяме към тях от сухите и мокрите съставки, редувайки ги, докато бъркаме. Готовата смес изсипваме в тавичка с размери 24 см и печем около 30 минути на 160 градуса. Готовия блат оставяме да се охлади.

                             

През това време разбиваме двата крема по отделно според описанието на опаковките.
Приготвяме си и захарния сироп. Аз винаги имам такъв в хладилника, но ако нямате просто сложете равни количества захар и вода ( зависи колко искате да си направите - чаша-две) и го оставте да поври 7-8 минути.
За тази торта карамелизирах първо захарта и после добавих водата, защото исках да бъде по-ухаен и ви препоръчвам и вие да го направите.

                  

Сглобявам тортата като разделям блата на две и сиропирам със сиропа добре. Отгоре разпределям крем парадиз и шоколадови капки и завършвам с останалия блат, който също сиропирам.

                       

Завършвам измазвайки с другия крем изцяло тортата. Самата тя е доста богата на крем, макар и да не си личи от снимките, но това я прави много сочна и вкусна.


Украсих с настърган черен шоколад и няколко бисквитки, които имах у дома. Съвсем мързелива украса :) 


И така, за час вече имах една чудесна торта, която смятам сега да хапна със следобедното кафе. Останалата част ще раздам, отново на приятели, а след това ще звънна на сестра ми за да видя какво още е измислил малкия барбарон...очертава се хубав ден!

Хубав ден и на вас, приятели! 


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


21 коментара:

  1. Вълшебница си,мила Люси!;)Няма две мнения по този въпрос!Каквито и облачета да се появяват на хоризонта ти,разпръсни ги с чара си и с едно махване на вълшебната ти кулинарна пръчица;)Малкият Ноа е много сладък беляджия:),да расте здрав и щастлив!А моите две девойки,са по-щури и от момченца;)Ще приготвя това шоколадово изкушение, няма как!Само не знам какъв крем за сладкиши да взема тук в Бурса,на Йоткер мисля,че имат Парадиз,но другия не съм виждала..Има крем за торти във вариант ванилия или какао-става като сметанов крем при разбиване,предполагам,че е същият като на Йоткер.Много слънчево настроение ти пожелавам,Люси,и нека борим несполуките с вкусна храна!Прегръдки!Марта;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Марта! Сигурна съм, че ще намериш еквивалент на това кремче, макар и на друга марка! Прегъдки за теб и твоите две разбойничета и ти благодаря отново за милия коментар!

      Изтриване
  2. Здравей, Люси! Голям сладур е малкият Ноа! Защо се оплаквате от него, от сега помага в почистването, просто мечта! А твоите сладки изкушения са причина за повечко качени килограми, дори само като ги гледам! Прекрасни са, както и ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце, Анонимен! Наистина си имаме голям помощник :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  3. Люси,
    не веднъж съм споделяла,че твоите торти са чудесни и могат да изкушат всеки, а и много лесни понякога.А малкият Ноа отсега е започнал усилено да помага без да чака покана.Така,че радвайте се ! От него ще излезе голям помощник, много е сладък.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за милите думи, Лени! Наистина си имаме голяма помощ в негово лице! Прегръдки и усмивки!

      Изтриване
  4. Люси,привет,мила!Направих тортичката вчера за рождения ден на мама,от която съм далеч за втора поредна година на празника й:(Бяхме заедно виртуално,доколкото може да се каже,но няма как да е същото.. Много се зарадва на тортата,макар да няма как да я опита...Стана великолепна,сочна и вкусна!Семпло я украсих само с шарени шоколадови пръчици,да се радват малките,даже те направиха украсата;) Благодаря ти за топлината,която внесе в сърцата ни с тази вкусна и лесна тортичка;)Като си отида при мама,веднага ще й я спретна;)Като на малко дете ми се доплака,когато видях как зад усмивката й напират сълзи,но видях и радостта в очите й,че въпреки разстоянието,празникът й ще бъде подобаващо отбелязан.Прегръдки и слънчев ден и огромно благодаря,Люси!Марта;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че си успяла да донесеш толкова радост с моя рецепта, Марте, макар и да не е успяла мама да я опита! Според мен вкусната храна може да бъде голям израз на любов и се радвам, че мога да нося тази енергия и вдъхновение на последователите ми! Прегъдки и усмивки!

      Изтриване
  5. Прегръдки и от нас с мама,Люси!;)

    ОтговорИзтриване
  6. Люси,ако се сложи към кремовете желатин какъв ли ще е ефекта?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Спорред мен желатинът е излишен, защото кремовете си се втвърдяват достатъчно :) Поздрави!

      Изтриване
  7. Здравей, Люси! Можеш ли да ми кажеш какво е точното количество сироп, което използва за тортичката? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет :) Около чаена чаша, чаша и половина :) Но зависи колко сочна искате да бъде. Поздрави!

      Изтриване
  8. Привет,вече втори път правя тортата, но и двата пъти блата ми се надува и в средата остава суров. Къде може да греша? Втория път я пекох близо час

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Анонимен. :) Не зная наистина каква може да е причината, тъй като тази рецепта за блат е винаги доста сполучлива и я имам и в други рецепти, за които нямам оплаквания. Освен да е нещовъв фурната или материала на тавата, друго не мога да предположа.

      Изтриване
  9. Здравейте! Не мога да намеря крем парадайс. Може ли тортата да се направи с 2 опаковки от другият крем ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не би трябвало да има проблем, просто вкусът ще е по-различен! :)

      Изтриване
  10. Здравейте! Колко грама е пакетчето бакпулвер? Защото има и от 10, и от 15 гр.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...