сряда, 11 март 2015 г.

Торта "Черният принц" / The Black Prince Cake


Не знам дали има по-подходяща торта за днешния повод от тази! Още щом й научих заглавието, знаех кога, как и за кого ще я приготвя! Тортата се казва "Черният принц" и я направих за днешния рожден ден на моето най-любимо същество, моя партньор, моя вечен ухажор, силен, интелигентен, почтен и достоен мъж - Димитър!


С риск да привлека вниманието на недоброжелателите, които все още не са разбрали значението на "личен блог" и ме критикуват, че много говоря за различни теми, приятели и семейството си, вместо да им пиша рецепти, ще си излея сърцето и душата, изказвайки невероятната си радост за това, че за поредна година мога да отбележа този ден.


Защото истината е, че в свят като днешния, всеки ден, в който имаме щастието да прекараме малко време с любимите си, да зърнем лицата им отблизо и да отпразнуваме появата им на тази земя, с което са допринесли за обогатяването и на нашия живот, си струва отбелязване! 

Още повече, мъжете,  които изцяло олицетворяват думите -  истински мъж, успявайки да бъдат упора за своята половинка в най-трудни времена, безстрашно прикривайки зад стабилна осанка всички премеждия, срещу които се изправят през деня, и винаги проявяващи разбиране, дори и към малките и понякога нелепи настроения, изграждащи динамичния женски характер. 

Смятам, че добрите хора заслужават признание, защото в последно време да бъдеш такъв човек е героизъм!



И макар моето момче да е изключително добро, все още е запазил гаменската си визия на разпасан металист, с невероятно черно чувство за хумор, и цинизъм, с който може да накара Д-р Хаус и Жокера да се обесят на конец за зъби! Именно поради тези му отличителни черти му посвещавам днешната рецепта за торта "Черният принц".


Тортата намерих в руски сайт и леко я доизмених, като не пропуснах да и направя и пищна украса като корона, каквато всеки принц заслужава.

Ето и необходимите продукти:

За блатовете:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
3 с.л. какао
1 ч.л. загасена с оцет сода или 1/2 пак. бакпулвер
200 мл сметана



За крема:
200 г краве масло на стайна температура
1 бр  консерва дулце де лече/ сгущенка
счукани орехи

За ганаша:
100 мл течна сметана
100 г черен шоколад

За украса:
Карамелизирани фигури

Разбиваме съставките за блата в купа. Аз използвах течна сметана, тъй като бе зададена в милилитри,  но следващия път ще опитам и със заквасена.


Изсипете сместа в една по-дълбока тавичка с размери 20-22 см или в три отделни тавички.


Пъхаме да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Готовите блатове изваждаме и оставяме да се охладят напълно.


За крема в купа разбиваме маслото, което е на стайна температура. Добавяме и сгущенката/ дулсе де лече. Можете да добавите към крема и натрошените орехи, или да ги разпределяте направо между блатовете, както направих аз.


Сглобяването на тортата е лесно - блат, крем, орехи, блат, крем, орехи и т.н. докрай. Оставих малко крем за измазване на тортата. Пъхнах в хладилника, а през това време се захванах с ганаша за украсата.



За целта загрявам сметаната на котлона. Когато е пред завиране, дърпам от огъня и добавям начупения шоколад. Започвам да разбърквам с дървена лъжица или шпатула, докато шоколадът се разтвори напълно и се образува хубав шоколадов сос. Оставяме леко да се стегне на студено и след това украсяваме с него тортата.



Останалата украса е по желание - още орехи, шоколадови ядки или карамелени фигури :)





Лошото време навън не ми позволява да се почерпя с хубава светлина за снимките, затова и смятам, че те не разкриват пълната красота на този сладкиш. Но все пак, несъвършенството е красиво само по-себе си, защото е естествено :) 
Тортата е уникално съчетание на вкусове - нежни какаови блатове, сладък карамелен крем с орехи и ганаш от черен шоколад. Идеалната мъжка торта, която сама по себе си не може без some nuts :) 
И накрая ще използвам възможността да пожелая на моето момче, Честит ИзроДжден Ден! Да бъде жив и здрав! Винаги толкова смел, необикновен и вдъхновяващ! Обичам те!


70 коментара:

  1. Уау! Тортата е невероятна! Специални поздрави по случая и весел празник!

    пп
    И продължавай с ЛИЧНИЯ елемент в блога!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечни благодаря за думите и пожеланията, Илияне :)Ще продължавам! Най-топли поздрави от мен за теб!

      Изтриване
  2. Изглежда божествено , сигурно е и много вкусна ! Но с какво може да се замени сгущенката ?
    Да Ви е жив и здрав рожденика и много да Ви обича - заслужавате го !
    Пепа

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. сгущенката/ дулсе де лече.
      предполагам ,че е кондензирано мляко

      Изтриване
    2. Здравей, Пепа! Някой приятел вчера ти е отговорил, че можеш да свариш сметана, аз варя подсладено кондензирано мляко директно както си е в консервата във вода за няколко часа. Повече за процеса съм описала в рецептата за торта "Сникерс". Има много други домашни рецепти за сгущенка, но според мен има разлика във вкуса и лично аз не бих я заменила с друго за тази рецепта. За щастие на все повече места я продават - пуснаха бурканчета дулсе де лече в Кауфланд, има и в Метро, а сгущенка - в руски магазини. Поздрави!

      Изтриване
  3. Снимките разкриват колко уникална е тази торта, Люска, хич не им се чуди. Многократно надминала оригинала, даже няма място за сравнение. ;)
    Честит рожден ден на твоето прекрасно момче! Позволи ми пожеланията ми да са и за двама ви, защото ти много добре знаеш, че всяка половинка не може без другата си. ;)
    Да сте здрави, да сте все така безкрайно влюбени, все толкова всеотдайни и подкрепящи се! Искрено ви се радвам, да знаеш!
    И задължително ще се почерпя за здравето на рожденика, даже ще "прежаля" вкусотията и ще я споделя ти с адаша му. ;)
    Прегръдки, Люска, поредната прекрасна торта при теб!

    П.П. И как хубаво ми напомни с тази публикация. Толкова исках да разгледам блога на Митко и най-вече да прочета стихотворенията му, а го изгубих някъде по пътя... Дали може да го споделиш отново?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз изключително ти благодаря за димите, Гери! Сега ще го сложа да прочете всичките пожелания, които сте му написали! Толкова ст емили и сърдечни, а твоите слова, както винаги ме трогват изключително много! Прегръщам те силно и ти благодаря, благодаря, благодаря! Слагам ти линкче към блога тук - http://theabandonedasylum.blogspot.com/2015/03/blog-post.html

      Изтриване
  4. Да ти е жив и здрав рожденника и все така да те обича и цени,както и ти него!Тортата е страхотна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце, Юлия! Радвам се, че намина и сподели празника,а ние споделяме тортичката с теб! Прегръдка!

      Изтриване
  5. Чудесна торта! Весел празник и много положителни емоции!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимния се казва Събина :) Ти пиши, пиши, изливай всичко, когато нямам търпение да видя какво ново си сътворила директно отивам към рецептата, ако ми допада спокойна се връщам в началото ;) Така че ти пиши и твори! Тортата ще бъде изпробвана тази неделя....с принц или не! ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце, Събина! Непременно ми пиши дали ти е харесала торичката :) Прегръдки!

      Изтриване
  7. Люси, както винаги си невероятна и ненадмината в приготвянето, описването и разбира се в снимките! Поздрави на твоето момче за рождения ден от мен! Нека си остане такъв какъвто е и нека винаги да сте щастливи заедно! Продължавай да пишеш в блога си точно така, както ти усещаш нещата, а ние ще продължим да четем с интерес! Тази тортичка е поредното ти попадение! Браво! Сърдечни поздрави от най-после слънчева Германия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Петя! Благодаря искрено и за подкрепящите ти думи и за пожеланията ти! Наистина много мило ми стана :) И аз ти изпращам поздрави слънчеви и от сърце, от макар доста мрачна и сива днес България !

      Изтриване
  8. Скъпа моя, а ти е живо и здраве любимото момче и да
    поддържа у себе си и доброто, и гаменското :)
    Чудесно си го характеризирала !
    Е, как да не е заслужил тази прекрасна торта!
    И не обръщай внимание на хорските приказки!
    Бъдете щастливи заедно!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много, Дани! Ще се вслушам в думите тим, пък дано и пожеланията ти ни достигнат така, както си ги написала! Сърдечна прегръдка!

      Изтриване
  9. Невероятна си с твоите торти, Люси, това е твоята силна страна, ако мога така да го нарека. Толкова са елегантни и стилни всеки път! Да е жив и здрав Човекът, който те е вдъхновил да я направиш с толкова много любов! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за пожеланията , Кате! Истина е..обожавам да правя торти :) Най-сърдечни поздрави!

      Изтриване
  10. Люси,да ти е живо и здраво момчето!Страхотна торта си му направила!Пожелавам ви весел празник и все така да се обичате!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Деси! Да ти се връщат пожеланията! Прегръдка!

      Изтриване
  11. Прекрасна торта. Само като прочетох съставките ми е ясен вкуса. Великолепен! Да ти е живо и здраво момчето, Люси и все така да го обичаш. И той теб.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце, Йолинка! Заделила съм ти парченце :) Прегръдка!

      Изтриване
  12. Да ти е жив и здрав рожденика, Люси! Много изродски прекрасни моменти в живота да има! :)
    Тортата е прекрасна и съм съгласна с Гери, че надминава оригинала и няма място за сравнение. Твоята е прелест - наистина торта принц :)
    Снимките са красиви, както винаги - макар и да не си снимала на подходяща светлина.
    Аз почти никога не снимам в светлата част на деня, все като се смрачава или вечер късно. Нямам и хубаво фото, та винаги снимките са ми тъмни и с много шум, но твоите тъмни снимки са винаги прекрасни, винаги ястията са красиво аранжирани и ми е кеф да чета публикациите ти.
    Хубав празник ви желая и приятни емоции на този ден :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дари, много ти благодаря за думите и пожеланията :) Да идва вече тази пролет и да стане по-дълъг деня, та да можем да хванем повече светлина! Усмихнат ден ти пожелавам, мила и не забравяй да си грабнеш парченце от тортата!

      Изтриване
  13. Hi. Your cake is very impressive. Could you please tell how are you making caramelized figs? Thank you

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Hi, Ernesta! I guess you use the translator, so i have to point out that the figs are just translatetd from figures and not the fruit. So that just carmalized sugar that i put in silicone mold that i have.Have a great day!

      Изтриване
  14. Люси,честит празник на рожденика,да е жив и здрав !Тортата е великолепна и ефектна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце, Роси! Радвам се, че намина и сподели празника с нас! Почерпи се!

      Изтриване
  15. Люси, точно преди да вляза тук четох "По пъти си върви" при Митко! Ама да бях влязла първо тук, че да знам и да го поздравя...Нищо - ти ще му предадеш искрените ми пожелания за здраве и късмет. То неговия късмет си ти, но сигурна съм, че той си го знае!
    И да кажа за блога ти - прекрасен е, толкова ми е любимо да надничам тук, и се наслаждавам не само на хубавите рецепти, не само на чувството ти за хумор, но и на изключителната ти сърдечност и откровеност! Толкова любов има в душата ти и я раздаваш щедро...Сигурна съм, че твоето момче е такова, каквото го описваш - иначе щеше ли да го обича една такова прекрасно момиче! Много ви се радвам. И сте много различни, характерни, сигурно ако ви срещна на улицата - мигом ще ви разпозная...и не само заради снимките.
    Черния принц...абсолютно подходяща торта за рожденника!
    Нека е винаги твоя принц, а ти - негова принцеса!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веселка, как да ти благодаря за прекрасните думи! Личи си, че имам друг поет насреща! Едно благодаря не стига за прекрасните ти слова, с които ме даряваш всеки път, затова ще кажа няколко - благодаря, благодаря, благодаря! Да знаеш и аз понякога се чудя дали мога да среща някои от блог-приятелите си и да ви позная на улицата, та за първи път от години, започнах да се вглеждам в хората по улиците :) Изпращам ти много топли прегръдки!

      Изтриване
    2. Няма за какво да ми благодариш, мило момиче, а иначе...дано съдбата ни срещне някой ден:)

      Изтриване
  16. Поредната прекрасна торта за един толкова специален повод! Да ти е жив и здрав, да бъде твоят единствен, неповторим и любящ принц!
    А за недоброжелателите, да не ти пука! Ами това си е твоето местенце, в което ти решаваш какво да споделиш и какво да покажеш, и никой не е длъжен да го чете ако не иска. А пък ти го правиш толкова добре Люси, че и прекрасни рецепти споделяш с това!
    Продължавай уверено напред заради себе си и заради всички нас, които те четем ама с най-голямо удоволствие!
    Прегръдки, и си придърпвам парченце от тортата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, благодаря ти за прекрасните думи и за това, че се отби на нашия празник! Аз съм ти заделила парченце, така че направо грабвай, без да питаш! Прегръдка!

      Изтриване
  17. Здравейте,
    дулсе де лече може да си направите, като купите консерва подсладена сметана(има ги във всеки супермаркет) и варите консервата около 30 мин в тенджера под налягане. Пробвала съм и в обикновена тенджера да сваря консервата но отнема много време.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! да, и аз варя консерви с подсладено кондензирано мляко, но най-добре е по няколко наведнъж, за да има ползва от 3-часовото варене, но винаги съм се чудела колко време ще отнеме в тенджера под налягане. Благодаря ви за коментара, ще опитам! Поздрави!

      Изтриване
  18. Люси, поздравления за прекрасната торта! Поздравления на най-заслужилият рожденик такава сладост! Поздравления и на двамата за любовта и обичта, която струи от вас!
    От все сърце ви пожелавам многоооооо радости, щастие и усмивки!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, че сподели празника с нас и за милите пожелания, Хриси! Грабвай едно парченце от тортата, та и ние да подсладим деня ти, както ти нашия! Прегръдка!

      Изтриване
  19. Прекрасна торта! Да е жив и здрав рожденника, за щастлив е ясно - очевидно е обичан и е добре хранен. Поздравления и за прекрасния блог, Вие сте причината и вдъхновението ми за първите ми опити в сладкарството :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви от сърце! Радвам се, че служа за вдъхновение за "раждането" на още сладки неща по света ;) Прегръдка!

      Изтриване
  20. Добре де,аз съм закъсняла,но това не пречи да ви пожелая,още много,много години да сте си принц и принцеса един за друг.Той да е жив и здрав,да те радва все така,че ти пък радваш нас :) Поздрави и усмивки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз пак ще благодаря за вниманието и топлите чувства, и ще ви пожелая от сърце всичко най-добро и да сте заобиколени винаги от прекрасни позитивни хора! Усмивка и прегръдка!

      Изтриване
  21. Колко мл е консервата дулсе де лече?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Вили! Съдържанието е в грамаж - 397г. Поздрави!

      Изтриване
  22. Здравей, Люси! Отскоро следя блога ти и вече съм заклета почитателка. Впечатлена съм от рецептите ти и най-вече от това, че съдържат съвсем достъпни продукти, а не такива, които са трудни за намиране или пък необосновано скъпи. Вече направих тази торта и кашкавалките, и двете произведения станаха страхотни! Но имах лек проблем с блата на тортата. Може би направих грешка, че след като добавих сметаната в сместта, разбих с миксер и за кратко време смесста започна да се втърдява и да набъбва. Сметаната ми беше сладкарска, за разбиване и може би от там дойде проблема. След това при изпичането отгоре коричката на блата стана много крехка и ронлива. Може би сметаната не трябва да е такава за разбиване или пък да разбъркам без миксер след нейното добавяне. Иначе комбинацията от кондензирано мляко и масло е фантастична. Очаквам с нетърпение новите ти рецепти. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Ще се радвам следващия път да и напишеш име, за да мога да се обръщам към теб като към приятел! Много се радвам, че моето местенце ти допада и вече си направила няколко рецепти. За "Черният принц" и аз използвах точно такава сметана, но не я разбивах дълго, за да не бухне. Следващият път обаче ще опитам със заквасена сметана, за да видя разликата :) Радвам се, че намина и ми писа! Сърдечни поздрави и усмихната седмица!

      Изтриване
  23. Zdraveite, kakvi sa tezi formi v koito pravite blatovete? Tova mi e goliam Problem

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Пека в алуминиеви тавички, които купувам от Джъмбо :)

      Изтриване
  24. Здравейте Люси! На първо място искам да изкажа възхищението си от това, което правите! Често посещавам блога ви и вече съм изпробвала не една рецепта. Искам да ви попитам как се правят тези карамелени фигури?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен и благодаря :) Фигурките направих като карамелизирах малко захар и я изсипах в силиконовата форма на лесния кекс от блога ( можеш да видиш тук - http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/10/easy-chocolate-bundt-cake-with-peanut.html . Дъното ( или иначе погледнато върха) на формата, образуваха кристалите. Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  25. Благодаря за бързия отговор! Извинявай, че не се представих в горния пост! Казвам се Диана :) Поздрави и топли прегръдки от слънчева Варна!

    ОтговорИзтриване
  26. Люси,за колко време горе-долу се изпича блата?

    ОтговорИзтриване
  27. Здравей, Люси! Направих тортата за рождения ден на баща ми,затова вкъщи я нарекохме "Черният крал". :) Мисля, че това е една от най-вкусните, които съм опитвал, а когато запонах да я правя нямах идея какво ще се получи, защото дулсе де лече досега не бях опитвал, дори кондензирано мляко в течния му вид. Но естествено ти се доверих. Единствено украсата ми е по-различна и е взаимствана от тази на Тофифи тортата ти, но времето ме гонеше и нямаше време да prawq карамелената корона. Прилагам и една снимка и отново хиляди благодарности. Ти си феята спасителка щом стане въпрос за повод и бързам. :) Поздрави, Васко!
    http://prikachi.com/images/907/8255907s.jpg

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Васко, благодаря ти много за думите и че сподели с мен впечатления! Тортата е станала супер! Браво! Ще добавя снимката към албума, веднага щом се прибера от почивката! :) Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  28. Здравейте,поредната прекрасна и супер вкусна торта! Oсвен това опитах и направих за първи път Дулсе де лече,и се заиграх с карамел,въпреки че фигурките се разтопиха и използвах остатъка. Поздрави!
    https://photos.app.goo.gl/cGE5Wn6WiK9dTwye6

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, Мариянка <3 радвам се, че ти е харесала и тортата ти изглежда чудесно. Ако имаш възможност прати ми снимка на съобщшение на страничката на блога, ако го следиш. ще я добавя в албумчето :) ( само ако имаш желание). Поздрави и усмивки!

      Изтриване
    2. С удоволствие,а вече съм си нацелила и следващата торта,която бих опитала :)

      Изтриване
  29. Здравей, Люси. Сместа за тортата ми стана доста гъсна,едва я разнесох по тавичките. Може ли да кажешпо кащъв начин ги разби продуктите,явно се е сгъстило от сметаната..?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Непознат!Разбивам първо яйцата със захарта и постепенно прибавям от останалите продукти, като гледам сметаната да бия най-малко, за да не бухва прекалено от биенето. Ако става гъста сместа, винаги може да добавиш още течност -повече сметана или просто малко мляко. Поздрави и стискам палци за още по-успеше опит!

      Изтриване
  30. Жалко, че не предупредихте нас новаците в кухнята, че крема трябва да се сложи в хладилника да стегне или че тази Сгущонка трябва да се свари, за да се сгъсти. Защото когато тръгнах да сглабям тортата целия крем се разтече и тортата е пълен ужас в момента... не прилича на торта, а на някакъв “ужас”.. все едно я е правила племенницата ми, която е на 4години. И понеже не искам да се излагам, защото по същия начин като теб исках да я направя на любимия си за рожденния му ден,но сега ще я изхвърля, защото не искам това чудо с разтичал се крем да бъде виждано от хора... и просто да забравя, че някога съм се опитвала да направя тази торта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Не ми допада как веднага обвинявате мен за грешките по тортата ви, но разбирам, че след голямо разочарование искаме да имаме някой виновен. "Черният принц" е торта правена толкова много пъти от читателите, затова и знам, че рецептата си е добра. Може би ако е имало въпроси от ваша страна е трябвало да ме питате предварително, с удоволствие щях да ви отговаря, както правя на всички. Дулце де лече е вече варена сгущенка, и е написана в продуктите, вижда се и на снимките , че е карамелен цвят и го пише и на консервата на снимките. Тя е много по-гъста и не се разтича, което прави ненужно крема да се слага в хладилник. Тортата се сглобява в ринг за торта или пък форма за торта и тогава е написано, че след това се слага в хладилник пак да стегне. Съжалявам за несполуките, но може след като съм била разбрана години наред по тези описания, от доста новаци също така и са водили до успех, не виждам парична да се обвиня, освен негативизма и чувството за вина към мен, която се усеща в коментара ви. И отново, пак ще кажа - разбирам ви, на всички ни е сплувало нещо да сбъркаме, но дори и тогава можехме да намерим начин да превърнем десерта в нещо вкусно и да не го изхвърляте. Бъдете здрави и не се обвинявайте и вие! Това е просто торта и понякога просто нещо не ни върви! Утре е нов ден и като нищо може да спретнете нещо ново и вкусно! Поздрави сърдечни!

      Изтриване
    2. Обожавам блога ти и теб самата, правила съм доста от твоите десерти и то с успех! За рожденния ми ден направих “червено кадифе с ягоди” и беше тотален хит. Вчера толкова много се ядосах и си права, че не трябваше да си го изкарвам на теб. Исках да бъде приказна торта, да го изненадам и когато се случи това просто си изпуснах нервите.... Приеми моите извинения! Никога не съм ползвала Дулце де лече, а от дете ям Сгущонка от “Берьозка” или мама ми носи от Украина. Изобщо не подозирах, че трябва да се свари. Цял живот съм си я яла така на палачинки, в чай, на филийки.. В крайна сметка оставих я да се охлади, и после с една шпатула успях да върна крема по местата му, украсих я и днес сутринта ме изненада една добре изглеждаща тортичка и щастлив мъж!!! Моля те, приеми извиненията ми след нервния ми срив вчера и благодаря ти за страхотните идеи, които ни даваш. Бих ти изпратила да видиш снимки от тортите, които съм правила... и колко много пъти съм те хвалила на приятелките си. Благодаря ти, ще знам за в бъдеще, че кремовете със Сгущонка трябва да се варят, за да са по гъстички. Весел ден!

      Изтриване
    3. Привет отново! :) Радвам с е, че нещата са се наредили и сте успели да си донесете радост у дома! Бъди здрава и ти и любимия ти още много години. Нищо човешко не ми е чуждо, затова не се притеснявай - нормално е човек да се разстрои, пък камо ли в днешната обстановка навън. Имай предвид, че консервата се вари затворена или пък може да си купиш направо от сварения вариант, така че ако имаш някакви въпроси за в бъдеще - насреща съм :) Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  31. Здравийте, колко парчета излизат от тази торта? Приблизително...Благодаря ви!Успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  32. Здравейте
    Чудесна торта
    Ще се получи ли добре, ако направя двойна доза в ринг с d=28

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Непознат. Предполагам, че ще стане по-ниска тортичка, дори с двойна доза, тъй като си е голям размер. Поздрави!

      Изтриване
  33. Здравей, Люси
    Може ли да ми напишеш в каква последователност се слагат продуктите за блата

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...