вторник, 3 март 2015 г.

Солени палачинки на фурна с пилешко / Chicken and cream filled crepes


Дали всеки от нас има по едно любимо ястие, към което прибягва, когато няма идея какво да готви, пък и не му е много до готвене? Не мога да съм сигурна в положителния отговор на въпроса, но мога да ви представя моето точно такова ястие, а именно пълнени солени палачинки с пилешко и сметана.


Общо взето представлява пиле "Жулиен", натъпкано в палачинки, и определено е по-вкусно, отколкото изглежда. За мен това е едно от спасяващи-ситуацията-какво-да-сготвя-за-вечеря type of things, затова и необходимите продукти за него са неща, които обикновено се намират у дома. Ако и вие обичате бързи и лесни решения за вечеря, то може би и това ще ви хареса.


Последния път се опитах да пресметна горе-долу грамажите на продуктите за количество, което ще стигне за 2-3-ма човека, но истината е, че винаги го приготвям на око. Няма да се обяснявам повече, ето и самата рецепта, като започнем с необходимите продукти:

Необходими продукти:
1/2 пеперуда пилешки гърди
2 бр кисели краставички
150 мл течна готварска сметана
5-6 бр палачинки
150 г кашкавал рендосан
олио
сол

Започваме като нарязваме пилешкото месо и киселите краставички на малки кубчета.


В малко олио запържваме до златисто пилешкото месо и осоляваме.


Прибавяме сметана и разбъркваме, докато се посгъсти. (Тук е мястото, където може да решите да добавите пушено или синьо сирене, и понякога го правя, ако имам под ръка :))


Преди да дръпнем месото от котлона прибавяме краставичките и разбъркваме един -два пъти, така че сосът да ги облее хубаво.

Взимаме палачинка и слагаме по средата малко от плънката и щипка от рендосания кашкавал.


Завиваме и подреждаме в тавичка, поръсвайки с остатъка от кашкавала. Слагаме палачинките да се запекат за няколко минути, колкото да се затоплят и кашкавалът да се разтопи и позапече.


Макар и доста скромна, тази рецепта е наистина една от любимите ми и макар, че се колебая обикновено дали въобще да я публикувам толкова елементарна, реших, че и такива имат своето място под слънцето и ще са идеални за начинаещи кулинари или мързеливи дни :)


Опитайте :) 

24 коментара:

  1. Люси, кажи ми, че си ме предвидила:))) разкошотия е това ястие. Поздрави! Честит празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има и за теб, Катенце :) Честит празник и на теб, мила!

      Изтриване
  2. Защо пък само за начинаещи?! :) С удоволствие ще ползвам идеята ти за това вкусно ястие!
    Честит празник, Люси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря сърдечно, Тили! Честит 3-ти март и на теб!

      Изтриване
  3. Ох, че вкусно! Така ми се прияде сега!

    ОтговорИзтриване
  4. Направо вирнах шпагата като го хапнах...уникално е

    ОтговорИзтриване
  5. Изглежда прекрасно,но искам да попитам палачинките обикновенни ли са или си имат и те рецепта?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Палачинките са обикновени, можете да ползвате вашата любима рецепта за тях. Поздрави!

      Изтриване
  6. Люси, много обичам солени палачинки...Истината е обаче, че не обичам да правя палачинки...много трудно се навивам, дъщерята им е майсторка. Ако имам готови - бих напълнила, ако не - ще предпочета 5 часа да въртя нещо завързано, но няма да ми дойде наум да пържа палачинки:))) - луда работа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весе, на мен пък палачинките не са ми неприятни за правене, но щом е така, следващия път, задели няколко от тези на дъщеря ти, от нея - десерта, от теб - вечерята :) Прегръдка, мила!

      Изтриване
  7. Изглежда много вкусно. Благодаря за рецептата. Задължително ще я изпробвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Стискам палци да се хареса и на вкус! Поздрави!

      Изтриване
  8. Повече никога да не се чудиш за такива неща, аз обичам точно толкова вкусните и лесни рецепти, Люска. ;) Остава само и палачинки да се науча да правя. Прекрасна идея, браво от мен - много голямо и гладнишко. ;)
    Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, тогава ще се замисля следващия път и рецепта за палачинки да пусна :) Благодаря ти за както винаги милия коментар! Прегръдка голяма!

      Изтриване
  9. Мммм,правила съм поляти с Бешамел,но и твоята версия ми е много на сърце,мила,пък и една операция по-малко,наистина бързо и адски вкусно ястие,облиз,облиз! :)) Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Роси! Прегръд - прегръд и от мен :)

      Изтриване
  10. Писах аз коментар колко много ми харесаха тези пълнени солени палачинки, но ,,мрежата'' кой знае къде ми е дянала писанките :(
    И да знаеш, Люси, че рецептата ще бъде изпълнена и в къщи :)
    Поздравления и хубави почивни дни, мило момиче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много, Хриси! Случва се понякога, много е неприятно, но ти благодаря,ч е отново пишеш. Силна прегръдка от мен!

      Изтриване
  11. Дали не може да се направи и със свинско месо?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще може, но ще отнеме повече време и ще бъде малко по-тежко като вкус!

      Изтриване
  12. Вместо кисели краставички не може ли да се сложи домате?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да експериментирате с рецептата според вкуса си :) Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...