вторник, 30 септември 2014 г.

Торта Розова Зебра и един специален рожден ден! / Pink Zebra Cake and A Special Birthday!


Днешният пост е посветен на моята сладка братовчедка Криси, която вече е голям човек и могат да го съдят за всякакви престъпления! Тя навърши пълнолетие този месец и този път се заех с направата на нейната торта. Нямаше как да откажа! Дадох си сметка, че това сигурно е последния път, който ще имам възможност да й направя торта, тъй като догодина ще отиде в някой университет и сигурно ще посреща рождените си дни с "десерти" в течен вариант :)


Миналата година направих за нея тази малко готическа торта в черно и бяло, но тази година тя поиска нещо по-весело и момичешко .."и да има сърчица" :) Толкова ме усмихна, че си е останала такова дечко, и макар аз самата да не съм голям любител на сърцата, вложих цялото си такиова в направата на тортата й.
 

Заложих на една от любимите си рецепти - торта "Зебра" , която можете да видите тук.
Тъй като тя е доста обстойно описана, няма да я пиша пак, а ще ви кажа само за промените, които направих.
Първата от тях е, че бялата смес оцветих в розово, а пък засилих черната с още малко какао, за да се получат хубави наситени цветове.


Втората промяна бе в сиропа за напояване, където добавих съвсем малко уиски, тъй като от всички спиртове, Крси обича само това и реших да й направя едно изненадващо "Наздраве " :)

Третата последна промяна, която бе и най-съществена, бе че замених крема, с такъв от шоколадов пудинг, приготвящ се с мляко, като редуцирах млякото с 200 мл, за да излезе по-малко, но по-наситено количество. Към самия пудинг разтворих един цял черен шоколад, за още повече шоколадов вкус.
И това не е всичко, след като кремът се охлади и го нанесох, поръсих с още шоколадови капки, да съм сигурна, че изискването й към шоколад е изпълнено!


Накрая украсата бе от сметана и шоколадов ганаш, както и любимите й бонбонки "маршмелоу"


 За съжаление нямам снимка от тортата в  разрез, но вие можете да добите представа, как изглежда от снимките на торта "Зебра".

 Много се радвам, че тората се хареса на всички празнуващи с моето момиче, и най-вече на нея самата , като искам да й пожелая много здраве, щастие, успехи навсякъде и във всичко, и щипка приключения, защото те са това, което правят живота ни специален!



6 коментара:

  1. Браво на кака! Справила се е чудесно! Да е жива и здрава порасналата Криси и смело да гребе от живота с препълни шепи. И разумно, разбира се. :)
    А тортата е толкова интересна, толкова любов си вложила, Люси! Браво, браво! Ако искаш ми вярвай, но като я видях и си помислих, че е за моята сестричка. И тя се казва Криси, и тя стана на 18 тази година. ;)
    Прегръдки, Люсинка, и умсихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какво съвпадение, Гери! Ами тогава, споделям със сестричката ти тази торта, както и пожеланията :) Да са ни живи и здрави, момичетата! Желая ти слънчев и усмихнат ден, мила!

      Изтриване
  2. Честито на Криси ,а на теб поредно голямо браво за прекрасната торта,Люска!

    ОтговорИзтриване
  3. Поредното уникално предложение!
    Честито пълнолетие на Криси и сбъдване на всичките ѝ мечти!

    ОтговорИзтриване
  4. Mnogo mi haresa torata na pruv i posleden pogled. Kriskata e izvadila kusmet s tova vkusno biju.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...