вторник, 28 януари 2014 г.

Metal Kitchen: Spike Bracelet Cake и малко DARKTHRONE



С началото на новата година най-сетне събрах смелост да осъществя един отдавна заплануван проект, съчетаващ двете ми големи страсти - готвенето и музиката. С голяма радост ви представям новата рубрика в блога - Метъл Кухня / Metal Kitchen. В нея ще се вихря, инспирирана от любими банди, като се опитвам да "вмъквам по малко от тях"  в рецептите.
Едва ли ще постигна голяма комерсиализация на начинанието си, но и самата тежка музика достига хората, на които говори. Аз лично не мога да се изправя от леглото, ако не надуя някоя тресня, пък камо ли да готвя. Рано или късно това щеше да се отрази и в готвенето, ето защо реших да направя и тази нова категория ли, рубрика ли да го нарека, и аз не зная.

Така или иначе вече отсякох, ще я бъде, и поставям началото с тази много лесна рецепта за руло-торта. Инспирирана е от задължителния елемент в облеклото на истинския металяга - "шиповете". Корем да те заболи, когато в последните години именно тези тъй важни за истинския true evil имидж се превърнаха в тренд и вече ги има по всички парцали в мола, но пък какво да се прави. Ще пием една студена бира и ще се преструваме , че не присъстват върху шапки с  козирка.

Класиката в жанра си е кожената гривна с шипове, като шиповете се започват от тези размери:



и достигат нещо от тоя род:


И така, нищо, че на снимката е Gaahl  от Gorgoroth и Wardruna, днес ще ви пусна малко от  DARKTHRONE, защото все трябва да се почне от някъде. А пък смятам, че албумът Transilvanian Hunger е просто чудесно съчетание с новата рубрика. Докато обяснявам малко за рецептата , ето и една тяхна "песничка" ( Внимание, песента не подходяща за конкурса "Златен Кестен" : ) )



За основа на тортата използвайте любимата си рецепта за руло или класическата, която е:

4 яйца
9 с.л. захар
9 с.л. брашно
2 с.л.олио
1 пак бакпулвер
1 пак ванилия

Пълнеж (по желание):
сладко / мармалад
течен шоколад
сметана и плодове

За украсата:
бял фондан
черна сладкарска боя

За рулото просто разбърквате с миксер всички съставки и изсипвате сместа в предварително застлана с хартия за печене, леко намазнена с олио тавичка с правоъгълни размери. Най-подходяща е тавата от фурната :)

Печем рулото на 150 градуса с обдухване, докато порозовее. Готовия блат обръщаме върху навлажнена кърпа и завиваме. Аз го намазвам със сладко или мармалад, докато е още топло, и го завивам веднага.

За украсата: Готовото руло облечете с фондан.


Можете да използвате готов черен фондан или да го боядисате с боички като мен:


Откъсвайте малки количества от белия фондан, оформяйки шипчета ето така:




Е, няма как, много се изкефих на крайния резултат. Не че и другите си ястия не приготвям от сърце, но тук съм сигурна, че вложих и малко далак и черен дроб!


Както вече казах, исках да сложа титанично начало на рубриката, и нямаше по-добър избор за презентиране на тортето от тази малко изтормозена от носене тениска на блек-метъл уродите DARKTHRONE. 
Много неща можете да научите за групата в нета и да разберете защо са такава голяма работа в блек метъл жанра, но това, което не знаете, е къде готвят своята музика. Ето тук Nocturno Culto (или иначе много по-зловещото му истинско име Тед) ще ви покаже:

        
     
    
  

Ето какво успя да сготви във фурната:


Към тази песен върви и едно парче торта :)


И ако сте чели или гледали поне някое от интервютата с Fenriz, ще знаете, че той е доста откровен, непукист и не увърта, така че да си те питам: какво мислиш за тортичката? 


6 коментара:

  1. Люси, рулото ти е чудесно най-вече заради замисъла и реализацията. :) Аз не слушам метъл, много малко и то основно първоизточниците - Сабат, иначе си падам по рока. ;) Там е моята част.
    Успех с рубриката, ще очаквам с нетърпение и следващите ти предложения!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, благодаря ти за съпорта! :) Скоро съм предвидила специален пост посветен на Сабат, за къде без тях. Сърдечни поздрави мила!

      Изтриване
  2. Споделяла ли съм колко много се радвам на блога !? Ако не съм го направила,ей сега ще го осъществя! След публикацията с Тайп бях сигурна,че си заслужава да бъда stalker.
    Прекрасна идея с още по-любимата ми песен и група.
    Keep on (ro)cooking :). И с нестихващо търпение чакам развоя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Lucienne, много ти благодаря. Много се радвам, че споделяш радостта ми от новата рубрика, за която вече имам няколко рецепти. Изпращам ти зловещи поздрави :)))

      Изтриване
  3. Здравей! Страхотно блогче! Искам да направя тази рецепта, но никъде не откривам фондан. Съжалявам за тъпия въпрос, но от къде може да се закупи? Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет Мариана! За съжаление не си написал от кой град си, затова мога да ти препоръчам да си поръчаш фондан от онлайн магазини като Aromas House, Hitrini, Сладката къща и др. Има и много рецепти за приготвянето на домашен фондан в нета, но тъй като още не съм правила, не мога да ти кажа някоя сигурна :) Слънчеви почивни дни ти желая!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...