Бях ви споменала в поста за бутерките със сирене бри и ябълки, че ми останаха още 200 грама от бутер тестото и реших да спретна нещо друго с него. В случая се получи тази много вкусна бутер тарта с прошуто и синьо сирене. Както и предишната рецепта, така и тази я препоръчвам като парти-хапки, тъй като е лесна за консумация на крак, а същевременно е подходяща за консумация с различни видове напитки.
На някои все пак ще се стори странно поредното съчетание на месо с плодове, но твърдо отстоявам мнението, че тази е класика в жанра. Дори и майка ми, която е най-големият ми критик и традиционалист по отношение на вкусовите комбинации, се влюби в рецептата.
Ако вече ви е грабнала с вида си, сега ще ви "довърши" :) с простотата на приготвяне, но първо необходимите продукти:
Ако вече ви е грабнала с вида си, сега ще ви "довърши" :) с простотата на приготвяне, но първо необходимите продукти:
200 гр бутер тесто
1 бр. круша
1 с.л. крема сирене
синьо сирене ( колкото кубче мая)
*малко кашкавал по желание
Приготвяне:
Бутер тестото разточваме на правоъгълник:
Аз изрязах малки краища, които оформих по този начин, за да се получи нещо като борд на самата тарата.
Намазваме вътрешната повърхност с крема сирене, а след това слагаме прошутото...
и останалите продукти.
Печем за няколко минути във фурна на 180-200 градуса.
Чудна е, какво да кажа друго... Бягам, че ще огладнея по никое време. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Люси!
Благодаря ти, Герка! Поздрави!
ИзтриванеОпределено ще го направя! :) Бързо е, изглежда чудесно и съм убедена, че е страшно вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)
ИзтриванеLusi tazi recepta e strahotna.Blagodarq ti mnogo.Utre shte opitam i kashkavalkite ti
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Поздрави!
Изтриване