сряда, 22 януари 2014 г.

Бутер-тарт с прошуто, синьо сирене и круши / Pears With Blue Cheese And Prosciutto Tart


Бях ви споменала в поста за бутерките със сирене бри и ябълки, че ми останаха още 200 грама от бутер тестото и реших да спретна нещо друго с него. В случая се получи тази много вкусна бутер тарта с прошуто и синьо сирене. Както и предишната рецепта, така и тази я препоръчвам като парти-хапки, тъй като е лесна за консумация на крак, а същевременно е подходяща за консумация с различни видове напитки.


На някои все пак ще се стори странно поредното съчетание на месо с плодове, но твърдо отстоявам мнението, че тази е класика в жанра. Дори и майка ми, която е най-големият ми критик и традиционалист по отношение на вкусовите комбинации, се влюби в рецептата.
Ако вече ви е грабнала с вида си, сега ще ви "довърши" :) с простотата на приготвяне, но първо необходимите продукти:
50 гр. прошуто/ немска шунка
200 гр бутер тесто
1 бр. круша
1 с.л. крема сирене
синьо сирене ( колкото кубче мая)
*малко кашкавал по желание

Приготвяне:

Бутер тестото разточваме на правоъгълник:


Аз изрязах малки краища, които оформих по този начин, за да се получи нещо като борд на самата тарата.



 Намазваме вътрешната повърхност с крема сирене, а след това слагаме прошутото...


и останалите продукти.


Печем за няколко минути във фурна на 180-200 градуса.
 




6 коментара:

  1. Чудна е, какво да кажа друго... Бягам, че ще огладнея по никое време. :)
    Поздрави, Люси!

    ОтговорИзтриване
  2. Определено ще го направя! :) Бързо е, изглежда чудесно и съм убедена, че е страшно вкусно!

    ОтговорИзтриване
  3. Lusi tazi recepta e strahotna.Blagodarq ti mnogo.Utre shte opitam i kashkavalkite ti

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...