Може би всеки има у дома хранителен продукт, който винаги се намира в хладилника или шкафовете. Говоря за храната, без която семейството ви не може. За някои това е хляб, за други са месните продукти, за трети е прясното мляко. При нас обаче не се живее без сирене. Главно заради Митко, понеже съм сигурна, че ако не спях като пън, сигурно щях да го заваря да плюска сирене и по нощите. Като казвам, че яде много сирене имам в предвид, че яде по много, от всички видове и с всичко. Спагети със захар (и сирене), диня със сирене, след тортата, да се засоли със сирене. Роднините ми също знаят за неговата зависимост към сиренето, та като ходим на гости на баба и дядо например ни посрещат от вратата с "Добреее дошлииии. Имаме сирене..заповядайтеее"!
След това встъпление едва ли ще ви учудя, ако ви кажа, че често измислям рецепти със сирене. Такава е и днешната. Това е една рецепта, която можете да спретнете, както за семейството си за следобедна закуска, но става и идеална парти-храна, тъй като върви чудесно с различни напитки, а именно: Мини бутерки с бри, ябълки и орехи !
Комбинацията на ароматното сирене, сочния плод, карамеления аромат на мед и запечени орехи може да ви пренесе в най-изисканата френска пекарна за нула време.
И така, във въпросния ден (на готвене) имах около 400 гр бутер тесто във фризера и две идеи в главата. Едната беше за тези сладки мини-бутер хапки, а другата - за солена тарта със синьо сирене (да не ви изненадва, имах си в хладилника) и прошуто с круши. Тази рецепта ще се появи в блога също в следващите дни. Но да се върнем на сладките изкушения и да вървим по същество.
За 8 бутерки:
200 гр бутер тесто
8 бр. резена сирене бри
1 ябълка
2 с.л. мед
1 шепа счукани орехи
Нарежете ябълката на тънки резенчета. След това разточете тестото на правоъгълник. Нарежете тестото на малки квадрати.
Можете да подвиете ръбчетата на тестото навътре така, че да заприличат на кошничка. Сложете във всеки квадрат парче сирене бри, ябълка, малко орехи и няколко нишки от меда, които можете да направите с лъжица, вдигната малко по-нависоко.
Бутерките печете до готовност (така хубаво ще замирише), докато получите хубав карамелен цвят.
Можете да ги хапвате и топли и студени, на нас и двата варианта ни харесаха.
Толкова са прекрасни, а и ние също толкова обичаме сирене. :) Е, не ядем в такива количества, но все пак... ;)
ОтговорИзтриванеАко започнеш да ги броиш сега, Люси, и не откриеш една, да не се чудиш кой я е отмъкнал... Бутерка имам предвид. :)
Поздрави най-сърдечни!
Гери, аз съм ги оставила да се черпите :) ( Ех, де да можеше така да става наистина, ама знаем ли докъде ще се развият техологиите:)) Благодаря ти мила и слънчева и успешна седмица ти желая!
ИзтриванеСтрахотни бутерки си направила, Люси! Обожавам ябълки и сирене като комбинация!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица! :)
Благодаря ти, Алкес! Слънчева и усмихната седмица и на теб!
Изтриване