Готвенето на големи пухкави тестени изделия с титанични резмери е специалитет на моето бабче, затова и никога не съм смяла да влизам в тази категория. И все пак трябва да се започне от някъде, затова започвам от най-ниското стъпало - изделия с готови кори за баници. Едва ли някъде може да се сбърка с тях. Както казва Джейми Оливър "Всеки идиот може да го направи, вижте ме мен" :)
Представям ви банички на грил-тиган - за тях използвам:
1 пакет готови кори за сач
400 -500 гр сирене / извара
2-3 яйца
олио за намазване
От сиренето и яйцата забъркваме сместа за пълнеж, намазняваме леко корите и разпръскваме на капки от пълнежа. Завиваме баничките и ги слагаме на предварително загрят грил-тиган. Добре е да се пекат на средна температура, за да не изгорят. Предимството на тези банички е, че стават много бързо, не са мазни и са ужасно хрупкави. Но можете да ги намажете отгоре с малко масло, ако искате да са по-меки.
Идеална съботна закуска!
правила съм такива, но с обикновени фини кори, вероятно ще са по-хубави с кори на сач, ще се пробват, идва събота :)
ОтговорИзтриванеIzkyshavashto.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви! Поздрави!
ОтговорИзтриване