сряда, 6 юни 2018 г.

Торта със сладко от ягоди и сметана / Cake with strawberry jam and cream


Eдин дългоочакван момент за  мен дойде - да zaснeма първата си видео рецепта. Когато си блогър толкова време, си свикнал да седиш зад електронната завеса, която ти подсигурява толкова много спокойствие , комфорт и възможност да си пишеш рошав и по долни гащи. Е да, ама с видеата не е така. Моите приятели от Dr. Oetker  се "самопоканиха" у нас за да заснемат една рецепта за тяхната рубрика " В кухнята на блогъра".
В случая не баш моята кухня, а тази на майка ми или тази, в която правих първите си опити за готвене. Моят апартамент е все още в лек ремонт след пожара, за който така и не знам дали ви разказах.


Както и да e...това е друга и дълга история. Продължаваме към още по-горещата тема в случая ...pun intended.
Беше много интересно, ново и вълнуващо преживяване за мен. Оказа се, че рецепта, която става за 40 минути, се снима цял ден, а прожекторите с които те снимат могат да ти докарат тен. Благодаря на страхотния екип за търпението и професионалната работа. Като за първо видео, според мен се получи добре, макар и перфекционистът в мен да си намира кусури на всяка секунда.


Тортичката обаче е без грешка. Защо? Ами не само, че е много лесна и бърза за приготвяне, става и за начинаещи в готвенето, защото използваме и готов крем, но пък може да включите и от току-що направеното сладко. Сега е сезонът на сладката от ягоди,череши, кайсии и т.н
В нея съчетах вкусовете на пресни плодове и такива от сладко, а тортата е толкова богата на крем, че направо е като облаче.




Няма да се обяснявам много обаче, ето и самата рецепта, като този път няма да има снимки стъпка по стъпка, защото ще може да видите всичко в клипчето :) 

Необходими продукти:
За блата:
4 яйца
4 с.л. брашно
4 с.л. захар
1/2 пакетче бурбонска ванилена захар

За крема:
800 мл прясно мляко
2 бр. крем Оле Ванилия
400 г крема сирене

Още:
сладко от ягоди
сметана за украса



Както се казва, "Три пъти мери, един път режи", затова и я приготвих за първи път у дома. Тогава не я украсих със свежи листенца мента и ягоди, но и така е много красива.


Исках да ви демонстрирам тази интересна шарка за украса, която прави тортата много елегантна, а не е никак трудна за правене.


Кремата сирене наистина обогатява крема и след охлаждането на десерта може да се насладите на една наистина сочна и освежаваща торта, с богат, ягодов вкус!



Надявам се да ви хареса и да я приготвите. Ако го направите, не забравяйте да ми пишете отзиви в коментарите, а защо не и какво мислите за видеото! 
Усмихната седмица, приятели! 


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!



12 коментара:

  1. Със сигурност ще се пробва!

    ОтговорИзтриване
  2. Оооо, тортата е вкусотия, чак при мен ухае на слодкото от ягоди...любим плод! Клипът е добър,само дето си личи притеснението Ви от камерата,е, следващият ще е перфектен. Всъщност качеството не зависи ли от режисьора, за да се мислите за пропуски?...Благодаря Ви за чудесните рецепти, още много клипове и телевизионни изяви Ви пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце, Бистра! Поздрави и много усмивки ти пращам!

      Изтриване
  3. Радка Костова7 юни 2018 г. в 16:06

    Поздравления Люси! Както винаги предлагаш чудесна, лесна и ефектна торта.Чета с огромно удоволствие твоите публикации,толкова позитивни и зареждащи с настроение.А сега като изгледах видеото казвам - ти самата си един страхотен сладкиш, млада, красива, усмихната и талантлива. Надявам се, че няма да спреш дотук и ще продължиш да ни радваш с още красиви и вкусни клипове. Пожелавам ти го от сърце !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря и аз от сърце, Ради <3 Толкова мили думи няма как да не ме вдъхновят. Прегръдки и поздрави сърдечни!

      Изтриване
  4. Искам още и още, и още! Искам много видео рецепти! Люси, страхотно видео, кога блога ще се превърне във влог? Люси, поздравления, много ми хареса видеото, друго си е когато човек те види на живо, а и лекотата с която приготви рецептата ще зарази и много други, повярвай ми!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, мила :) Ако е писано - и това ще стане! за сега ентусиазъм, енергия и желание имам, малко времето не достига, но с правилните помощници, всичко е възможно! Прегръдки най-силни!

      Изтриване
  5. Привет бихте ли споделили какво крема сирене ползвате

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Йоана! Ползвам от крема сиренето на Кауфланд, това, което е в кутийките, а не в пакетче. Поздрави!

      Изтриване
  6. Здравейте, какъв размер е тавичката за блата?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...