сряда, 28 октомври 2015 г.

Хелоуин грим: Индианка / Halloween Make up: Native American Makeup



Броени дни остават до Хелоуин, а пък аз изоставам ли, изоставам с графика! Бях предвидила толкова много изненади за празника  и макар да са почти готови, така и не знам дали ще успея да ги завърша. Ех, това време! Изречението "няма никакво време" започна да се чува около мен по-често от новините за поредните изцепки на политиците, което не говори много добре. И като говорим за откачалки, Хелоуин е в събота, а аз ще се опитам да споделя с вас дотогава поне някои от вече планираните и заснети идеи за гримове и костюми за тази година.
И докато при нас този празник преминава в голямата си част с плюскане и гледане на филми на ужасите, то трябва да ви предложа и вариант за тези от вас, които искат да си прекарат една мистична и семейна вечер в компанията не на чак толкова големи страхотии.
Може би един от най-класическите и подходящи филми за цялото семейство би бил от поредицата на Семейство Адамс, където студеният чар на Уензди Адамс ми даде една от идеите за грим тази година. Ами да - индиански! :)


Не толкова страшен, по-скоро карнавален грим, богат на цветове и чудесен и за деца! 

Индианци като любими герои от киното и литературата могат да послужат като вдъхновение на мнозина: от филмите "Танцуващият с вълци", "Последният мохикан" или пък любимият на всички литературен персонаж на Карл Май - Винету! 

За малките - вдъхновяващата и магическа история на "Покахонтас"




И както повечето филми на Тим Бъртън са идеално попадение за призрачната вечер на Хелоуин, така и филмът му "Самотният рейнджър" от 2013г. с Джони Деп отново представя един харизматичен персонаж - индианец.







И така, тъй като гримът тук си е изцяло рисуван, по-скоро искам да ви представя една идея, с която можете да варирате - да промените по желание цветовете според вашия нюанс кожа или коса, така че те да изпъкват.


За лицето използвах обикновени боички за лице, които можете да намерите почти навсякъде - магазини за левче, Джъмбо, Кауфланд, книжарници и разбира се карнавални магазини.



Препоръчвам ви да изберете грим в два до три цвята за да не стане твърде шарен. Боядисах и пръстите в черно, тъй като смятам, че придава още повече драматизъм.



Гримът е по-скоро смесица от индиански стилове и не бих нарекла автентичен, тъй като едно такова начинание би изисквало щателно проучване. ( Пък и кой знае, може да си навлека някое проклятие :))


Happy, happy Halloween! 


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Благодаря ви, приятели! 

8 коментара:

  1. Люси, уважавам вашият артистизъм и въображение, но Хелоуйн не е БГ празник, не знам защо му отдавате такова голямо значение.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Благодаря, че оценявате по-важните аспекти на публикациите и успявате да видите едни от важните елементи, които "чества" този празник. Що се касае за личната ми позиция, съм я споделяла много пъти и не мисля, че трябва да го правя всеки път отново. Поздрави и спокойни почивни дни!

      Изтриване
  2. Като барби сред индианците си, Люси :))) Много си готина с този грим :)

    ОтговорИзтриване
  3. Люси, толкова си красива! Като Злодеида :D беше супер сполучливо, но като индианка смайваш. Ииии спирам с комплиментите, че да не ме погне капитан Джак. :D
    Сестра ми btw много се чуди за 31-ви и както е руса със сини очи, ще взема да й пусна линка.

    Поздрави, Васил

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Васко, както винаги си много мил. Благодаря ти! Ще се радвам идеята да се хареса и на сестра ти..spread the word! :) Усмихнати октомврийски дни!

      Изтриване
  4. Здравейте!Можете ли да ми кажете от къде Ви е аксесоарът за глава с перата?:))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...