Mислех едно да пусна днес в блога, ама друго ще пусна. Ей, това уникално свинско ми разби всички планове, фантазии и не мога да ви опиша какво значи вкус, в който искаш да потънеш. Откога чакам да си намеря течен пушек и ето, съдбата те среща с човек, той пък те води до друг и накрая стигаш и до това, до което си искал да достигнеш. Хората наистина могат да ни помогнат да постигаме целите си, но пък и ние трябва да сме малко и повече "хора", за да искат да го направят. С една дума, бъдете добри, пък все от някъде ще се върне добрината!
В отделно видео в Инстаграм ( пуснах и на страничката на блога тук) ви представих течния пушек и говорих за него. Сега дойде ред да го използвам и май можеше още да сложа. Като за първи път исках да не прекалявам, да не ми мирише на пушек все едно "съм спала у сачките" както се казва. Обаче, хора, месото в момента си остава по-евтина алтернатива на брюкселското зелИ и ви препоръчвам да си направите ето такива домашни сандвичи не с шунка, не с креМвирши някакви, а с истинско ДЪРПАНО СВИНСКО.У дома си облизахме пръстите, буквално, защото даже топвахме месото в сос и той се разтичаше изпускайки сок при всяко захапване... даже си дадох сметка, че не съм снимала цял сандвича тъй като сме почнали да го ядем направо....представите си. Ето и рецептата.. всъщност е лесна, но просто отнема време.
Около 1.5 свинско каре
за марината:
2 с.л. течен пушек
1/2 ч.ч сладък чили сос
2 с.л. горчица
1 с.л. соев сос
4-5 скилидки чесън
За сухата подправка микс от пълни:
2 с.л. червен пушен пипер
2 с.л черен пипер
2с.л чеснов пипер
2с.л чубрица
1 с.л сол
Още:
халапеньо чушки
сладко чили сос
зелева салата
сос от равни количества горчица, кетчуп, майонеза
си добавям още сладко чили. Ако имате още останал сос или вода от тавата, може да си направите грейви, в което да топвате сандвича. Хапсолютно по америкаснки, защото ако те знаят нещо повече от нас, е как да ядат като разпрани!
Абе, вкусно си е :)
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,