Очаквай видео рецептата утре
Ако от Бъдни вечер ви е останал вкусният боб и е грехота да го изхвърляте, след като е бил на такава свята вечеря, сега ще ви покажа как бързо да го преобразувате в едно чудесно коледно ястие с месце — Къкрещо гърне с боб, бекон, пиле и гъбки. Определено ще си оближете лъжичките.
Обожавам всеки повод, в който мога да извадя глинения съд и да приготвя нещо в него. Понякога трябва само да се наканя да го изровя от долапа, но после не го прибирам бързо, докато не му се нарадвам.
В днешната гозба съм сложила много съкровища, но едно от най-важните е пилешкото месце. Вкусен, български протеин от „Лудогорско пиле“, което допълнително овкусява гозбата, без да я прави прекалено тежка. За допълнителен аромат съм сложила и малко пушен бекон, но не обичам свинското да надделява, защото така ястието става твърде тежко.
А сега нека ви покажа какво да си готвите тези дни за всякакви ежедневни и празнични софри:
300 г бял боб
1 глава лук
2 сухи червени чушки
1 цяло Лудогорско пиле
250 г гъби
150 г бекон
сол
черен пипер
червен пипер
олио
Започваме като сваряваме боба с една глава лук и една суха чушка. Може да ползвате останал ви постен боб или си да си сварите нов, като за по-лесно сваряване, ако го накисвам от предната вечер. След сваряване добавяме само сол, тъй като мазнина ще дойде от месото.
Надявам се това мое предложение да ви е харесало, а ако търсите и искате да виждате още такова авторско, позитивно и българско съдържание в интернет, знаете как да ми го покажете - следете, коментирайте и споделяйте 💓
Няма коментари:
Публикуване на коментар