петък, 14 март 2025 г.

Бърза торта Наполеон / Easy Napoleon Cake

 


Казват, че март месец е женски месец, защото всеки ден времето е различно и може да мине от топло към студено в рамките на минути. Аз не мога да потвърдя или отхвърля тази информация и ще се позова на петата поправка. 
Смятам, че март месец е лъч светлина и надежда. Може да бъде и тъмен облак, но и това минава. Само търпение си трябва. За днешната рецепта няма да имате нужда от търпение обаче,  защото тази прелест става много бързо и няма грешка. 

Реших по случай женския месец да ви споделя рецепта с дъх на ванилия, нежна и сладка, готова за 30 минути, за да може да ви остане време да си почивате и лакирате ноктите. Не знам дали още има жени, които извършват този процес сами у дома, но на мен дори и за това не ми остава време. Ето защо се превърнах в спец по бързи и лесни рецепти и смятам, че много жени ще останат доволни от тези предложения. 

Такава жена и е мама, която наскоро ми сподели как й се хапва торта с истински, домашен крем "Ванилия" като едно време. Не ми трябваше друг повод, все пак скоро бе и осми март, затова я изненадах с тази вкусна, домашна прелест. Ето и рецептата:

Тази рецепта може да видите и във 

👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук 

и 👉Тик Ток тук

Необходими продукти:
800 г бутер тесто
300 г захар
1 л прясно мляко
1 пак. ванилова захар Picantina
60 г брашно
150 г масло
4 яйца


За рецептата може да приготвяте нещата едновременно, защото ни трябват и котлон и фурна.


Слагаме на колона 800 мл от млякото и захарта да се загреят до точка на кипене, а 

 

в същото време в купичка разбиваме яйцата с брашното и останалото мляко. 
След като млякото на котлона тръгне да завира, прибавяме яйчената смес при непрекъснато бъркане с телена бъркалка

 

и разбъркваме енергично докато кремът се сгъсти. Дърпаме от огъня и прибавяме ваниловата захар и маслото, разбърквайки докато се инкорпорират в сместа. Слагаме лист стреч фолио върху крема и оставяме да изстине леко. 

 

Паралелно с това режем бутер тестото на квадрати с около 1-2 см големина и печем във фурната


докато се зачервят. Пека ги на 190 градуса за около 7-8 минути.
За най-добър резултат, оставете тестото за кратко на стайна температура да се отпусне и разделете квадратчетата при печене. 

 

След като ги извадим от фурната ги разделяме на две ( нагледно може да видите в клипчето)
Заделяме две шепи от тях и ги стриваме на ситно на ръка, с тези трохи ще украсим тортата. 

 

Останалата част смесваме с крема, аз го направих на два пъти, тъй като са доста обемни и изсипваме във форма за торта с махащи се стени с размери 24 см диаметър. 
Може да изсипете сместа на няколко пъти и между пластовете да сложите никакъв плод, сладко или желе.


След като изсипваме сместа, заглаждаме и оставяме тортата да се охлади в хладилника.


По-късното махаме от формата и украсяваме с трохите от всички страни или друга украса по желание. 


Освен бърза и вкусна, хубавото на тази торта е, че малко парченце може да ви даде нужната доза сладост. 


Аз реших да добавя топинг от кисело сладко, което - малини или червени боровинки, което дава точната доза тръпчивост, която да балансира сладкия крем.


Нежност с дъх на ванилия, торта с вкус на идилия!


Надяваме се това да е моето предложение и да е от ползването, а ако търсите и виждате още такова авторско, позитивно и българско съдържание в интернет, знаете как да ни го покажете - следете, коментирайте и споделяйте 💓

👉📧Ако имате снимки на мои рецепти, предложения или рецепти, които търсите и виждате в блога, може би можете да ги направите с мен!
cussivalo @yahoo.com

Моето кулинарно пътешествие продължава тук:

Страница на блог във Facebook :
👉 Lussi`s World of Artcraft Кулинарна група

на приятел  , където можете да публикувате себе си във  Facebook :

👉Tik Tok:







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...