Според някои религията би трябвало да служи за такъв морален учител, но аз лично гледам статистическите данни относно тях и те не са в полза на мира и сплотяването.
И така, няма да го измислим сега, явно до 2024 години не сме го, затова пак с надежда си пожелавам животът да бъде по-лек, по-спокоен, а хората да се научат, че те самите трябва да са добри, не защото ще получат нещо в замяна или някой "гледа", а защото това е единственият начин да живеем добре.
Също така, ако искате голямо дупе, си хапвайте редовно вкусни ястия, и ако така и така ще хапвате, поне си ги направете сами, за да знаете какво ядете всъщност.
Като днешния тиквен сладолед. Истината е, че температурите не са толкова ниски, че да не е адекватно предложениe, макар сладоледът винаги да е адекватно предложение по всяко време на годината според мен :)
Този се прави много лесно и е чудесен за сезона, ако ви е останала малко печена/ варена тиква, инсъртнете я в една бухнала сметана и гледайте какво става, но да не бързаме, след като мога да ви обясня рецептата подробно и да ви загубя още време с риск да забравите, че е работен ден и всъщност денят ви стане една идея по-сладък :) За сладоледа ви трябват:
Необходими продукти:
300 мл млечна сметана за разбиване ( течна)
300 г подсладено кондензирано мляко ( от тежките консерви)
1 ч.ч. печена или варена тиква
печени орехи или пък карамелизирани ядки
Необходими продукти:
300 мл млечна сметана за разбиване ( течна)
300 г подсладено кондензирано мляко ( от тежките консерви)
1 ч.ч. печена или варена тиква
печени орехи или пък карамелизирани ядки
Мои прияли са луди на тема тиква и все се чудя как като седнат на сладкарница от всички торти поръчват баш тиквената, но едва след като опитах този сладолед си dатох сметка, че тиквата е чудесно нещо, което не бива да ям само насилствено на Бъдни вечер. Количествата нa проduктите са ориентировъчни, тъй като сладостта на сладоледа ще зависи от вида сметана, която изберете, дали е подсладена или не. Ако е млечна е по-вкусна, но ако сложите растителна бухва повече.
Същото важи и за тиквата, има сладки тикви, и не толкова сладки, някои са печени в компот, така че са допълнително подсладени. Опитвайте сместа и си я натаманете на вкус преди да я замразите, това е моя съвет. А, ето кака става.
Пасирайте тиквата, моята беше печена в компот и беше доста сладка. Може да сложите канела, но аз не съм слагала, аман от тая канела вече :)
Разбийте малко сладкарска сметана на твърде сняг и прибавете тиквеното пюре,
и разбъркайте добре. След това прибавете от кондензираното мляко на вкус и разбъркайте отново, докато цялата смес се овкуси.
Прехвърляме част от сместа в подходящ съд и заглаждаме, отгоре слагаме малко парчета счукани карамелизирани ядки и малки парченца от сладката тиква.
Слагаме втори пласт и повтаряме. Опитвам се да го направя поне на три пласта, за да може като се загребе после да има винаги карамелени ядки и парченца тиква.
Прибираме във фризера да спи за една вечер, а на другия ден не зае какво голямо изяждане го чака. Ако все още се чудите "Какъв е тоз сладолед посред зима, Люси?" , отговорът ми е "Вкусен!".
Освен чудесна гарнитура към всякакви сиропирани десерти, топли пайове с ябълки, дюли и круши, това е идеален топинг за всякакви ароматни кафета и лате-та.
Опитайте, няма да съжалявате :)
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - следвайте, коментирайте и споделяйте 💓
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на !
cussivalo@yahoo.com
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
cussivalo@yahoo.com
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
👉Тik Tok:
Харесва ли ви публикацията и моя блог?
Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти !
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на cussivalo@yahoo.com
Благодаря ви, приятели!
Няма коментари:
Публикуване на коментар