Подготвях се за този момент от години.. време е да бръкнем в дълбоките дебри на рецептите в чернови, които се трупаха и чакаха своя момент, сезон и причина да излязат наяве. Не винаги ми стига време да пускам рецептите в конкретния сезон и така малко по малко се трупат. Знаех, че ако някои ден се появи бебе в живота ми ще гледам да се отдам на това да съм добра с него и по възможност със себе си, като не се напрягам излишно и публикувам от тези рецепти, вместо да се вайкам, че не мога да готвя.
И все пак, тъй като ме питахте в Инстаграм, да, готвя и сега, но отново не мога да кажа, когато този материал ще види бял свят. Имам чувството, че бебе с вграден радар в дупето и се събужда винаги когато почна да правя нещо на лаптопа или свързано с блога, та за сега имам малко успешни мисии. Вярвам, че бебетата се повяват в живота ни да ни научат нещо, и ако за някои може моят да ме учи да почивам, на мен ми се струва, че по-скоро ми теста нервната система, защото определено не дава много време за почивка в момента. И не, не се притеснявайте, не се оплаквам.Радвам се, че в живота ми има от този вид "проблеми", защото само те те карат да се чувстваш толкова жив. Доста добре се чувствам и когато успея да си направя от тези апетитни гофрети от тиквички. За да няма грешка, не, това не е десерт, така че да няма изненадани. Като съставки са кюфтета от тиквички, но стават много бързо и лесно в гофретник, а самите гофрети може да хапвате както топли, така и студени. Може би една от любимите ми рецепти, които в повечето пъти правя на око, но ще се опитам да дам приблизителни мерки:
2 бр. средни тиквички
2 бр. моркови
1 глава лук
3 яйца
(безглутеново ) брашно
сол/ черен пипер
олио
Започваме като рендосваме в купичка тиквичките и подправяме със сол като намачкваме леко, Оставям да престоят така около 5-6 минути и отцеждаме. Прибавяме още рендосаните моркови и лук. Чукваме яйцата, подправките и добавяме брашно на око. Ако е обикновено брашно, ще поеме по-малко 1-2 с.л. , но безглутеново може да "хапне" повече.
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята,
Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване