петък, 26 май 2023 г.

Кето пица от пиле / Keto Chicken Crust Pizza

 

Ех, малко топло време, разгеле. Вече започнах да се чудя ще видим ли лято въобще и да си правя ли труда да вадя по-тънките дрехи. Два дни обаче има хубаво време и аз вече усещам как съм забравила колко мори жегата. С бременното коремче напред не е по-лесно само да ви кажа. Старая се да се движа колкото мога, но ето на, остава по-малко от месец и у дома вече няма да се спи не заради купони с приятели, филмови и геймърски маратони, а заради нов  член на нашето чревоугодническо семейство. 


Ах, дано и бебо да обича да яде разнообразна храна, че много мразя да готвя едно и също. Да експериментираш в кухнята е огромно удоволствие и се стремя всеки път да ви насърчавам да го правите. Да, вярно е, че много често хората си имат любими семейни гозби и ястия, но вкусът, като всяко нещо трябва да се възпитава и това става с опитването на нови и различни неща, колкото си може по-често. Аз пък гледам винаги да го съобразявам и с актуалните за сезона плодове и зеленчуци, и въобще режими. Не е лъжа, че точно от този момент се страхуваме повечето дами, които си обещахме да ходим на фитнес от нова година.

 
А, и ароматът на пица никога не  е бил талкова изкушаващ, както сега, когато се носи навсякъде, докато си правим дневните разходки и припичаме на слънце. Аз идвам за вас с едно страхотно решение и по този казус, защото вярвам, че най-вкусната част на всяка пица са топингите, не толкова основата. Но когато основата не е от тесто, а българско пилешко месо резултатът е равен. Опитайте моята вкусна, кето пица от пилешко месо, която приготвих за вас стъпка по стъпка тук и като видео рецепта, която можете да видите в Инстаграм ( тук) или новия ми ТИКТОК ( тук)


Но за тези от вас, които си обичат да имат достъп до подробно описана рецепта стъпка по стъпка, без да превъртат клипчета, елата насам, аз съм се постарала да ви обясня всичко тук. започваме със списъка с необходимите продукти: 

Необходими продукти за 2 пици: 
За "блатовете": 
Около 800 г пилешко филе Лудогорско пиле
1 яйца
1/2 ч.ч. пармезан
1 ч.ч. кашкавал ( рендосан) 
2 ч.л. италианска подправка за пица 
1 ч.л. сол

Плънка:
250 г доматен сос за пица
200 г мини моцарела 
200 г кашкавал 
60 г пеперони колбас
чушки по желание 
пресен босилек/ рукола по желание

От изброените продукти може да си приготвите две пици със среден размер около 25 см диаметър,  моите бяха различни като големина и дебелина, затова давам приблизителни размери. 


Започваме с приготвянето на каймата. За целта нарязваме пилешките гърди на средно големи кубчета и 


ги слагаме в чопъра, където да ги смиламе на дребно. 

  

Така приготвената кайма прехвърляме в купа и към нея прибавяме едното яйца, пармезана и рендосания кашкавал. Той може да бъде повече ли по-малко, като 


зависи от вашето желание. 
Не пропускайте да овкусите месото с италианската подправка и солта, тъй като ще бъде безвкусно. 
Така приготвената смес разделяме на две и оформяме на кръг в подходяща тавичка ( може  и с хартия за печене на дъното)
Пъхаме блата да се пече за около 20-30 минути първоначално на 180 градуса с вентилатор, в зависимост колко дебела направите пицата. 


След като пицата се запече, я изваждаме и слагаме топингите :


доматен сос, моцарела, кашкавал, пеперони, чушки и др. 


Пъхаме пицата отново във фурната, докато се запече и горния слой, като ако искате, може да я пуснете само на горен реотан.


Аз направих едната пица по-дебела, другата по-тънка и у дома имахме фенове и на двата варианта, така че не мога да кажа кое по-вкусно, само мога да кажа че определено е мноооого вкусно. 


Може да си хапвате спокойно колкото искате парчета, макар че според мен е много по-засищаща от всички останали видове пици.


Определено тази пица се очертава да готвя много по-често у дома, защото заявките вече започнаха да валят. даже и колегите в офиса ме питаха дали няма да занеса, защото все са на диети и не искат да нося вече торти :) 


Хайде, ще се опитам да се разчекна в още една медия заради вас, :)  защото много ви обичам, но вие не пропускайте да ме последвате там, ако имате акаунт! 



Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! !


Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели!







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...