вторник, 30 май 2023 г.

Бъбъл гофрети ( ВИДЕО РЕЦЕПТА) / Bubble Waffles ( VIDEO RECIPE)

 

Гофретите на балончета или така наречените бъбъл гофрети са истински хит през последните няколко години и у нас. Освен, че са пухкави, топли, ароматни, те са пълни с всякакви лакомства, та стигат до произведение на изкуството като мелба във фунийка. Лакомия ми г*з не веднъж се е редил на опашка, пуфкайки тежко след това, че не мога да го изям, но толкова са красиви и апетитни, че как да им устои човек. Лошото е, че не са никак евтино удоволствие ...освен, ако не си ги приготвите у дома. За щастие вече се продават достъпни уреди за бъбъл гофрети, като аз си взех моя от тук

Рецептата пък ми изпрати приятелка, която си го взе също преди време и реших да пробвам първо с нея. Не знам дали е нейна или от някой сайт затова не държа на автентичност. Определено е много лесна и икономична, като аз ползвах брашно за кекс София мел, та аз си спестих и набухвател. Ако ползвате обикновено брашно, добавете една чаена лъжичка бакпулвер към сместа. 

Първи юни наближава и съм убедена, че децата ще се зарадват на такава домашна вкусотия, особено, ако могат сами да изберат какво да сложат в нея. ако не сте фенове на сладкото, може да ги направите и в солен вариант. 





Подробно описана стъпка по стъпка в снимки следва тук:
Необходими продукти:
250 г брашно София мел Кекс ( с набухвател) 
350 мл прясно мляко
2 яйца
90 г захар
50 мл олио ( плюс още за намазване на формите) 
1 ванилия
щипка сол

Както винаги си приготвяме всичко на масата. Сместа е като за палачинки в случая, като аз обикновено я правя и на око. 


Има много рецепти за гофрети, но тази е доста семпла и смятам, че няма да ви затрудни. И все пак, ако нещо ви притеснява ( вижте ВИДЕОТО) и ще се убедите колко лесно се получават. 


Първо смесваме сухите съставки, а след това прибавяме яйцата и млякото. 

  

Разбиваме с телена бъркалка и останалите съставки, докато получим смес, която е като боза. 

  

Загряваме уреда и намазваме формичката с малко олио. Гледайте да не я препълвате, тъй като изтича след това. Аз слагах около един, непрепълнен черпак.

  

След като се запече от едната страна, обръщаме целия уред,


и така сместа се разпределя и запича равномерно ( или поне с моя уред е така и е много удобно). 


Ако ще правите гофретите на фунийки, още топли ги сложете в някакви чашки. Обърнете внимание и сложете пухкавите балончета навън, а не навътре, че аз първоначална ги бях объркала. 


След като поизстинат е моментът да ги напълните с що душа ви сака - банани, ягоди, сметана, сладолед, бонбони, пурички и всичко, което се сетите, че ще накара душата на детето във вас да запее. Лично аз смятам, че ако по-често си позволявахме такива вкусотии, ...някои хора,....по някои администрации... по някои гишета, нямаше да са пък толкова кисели. 
Грабвайте по една гофрета и да си похапнем добре. :) Весел първи юни, приятели!  



Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! !


Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели!




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...