сряда, 10 август 2022 г.

Свински пържоли с праскови и уиски / Pork Chops with Bourbon and Peaches

 

"Какво ще готвиш днес? " Може би въпросът, който ми задават най-често приятелите :)  Само ако знаеха колко често и аз като тях нямам никаква идея. Просто отивам в кухнята, виждам какво имам под ръка и почвам. Като днешните страстни и жестоко вкусно-сочни пържоли с праскови, мед и уиски. Вмъкнах и малко хрупкав пащърнак, който ми подариха и знаех, че си струва да се хапва възможно най-свеж, защото беше собственоръчно отгледан в истинска градина от истински хора. 

Не забравяйте да овкусите добре месото със сол и черен пипер, тъй като готвим солено ястие все пак, а не десерт, Погрижете се пържолите да са тънки, за да станат бързо, но затова пък не ги пържете дълго, за да останат сочни. Но ето как да ги приготвите: 

Необходими продукти:
2 бр. свински пържоли
20 мл уиски/ бърбън
2 бр.  нектарини праскови/ праскови
1-2 скилидки чесън
1/4 глава лук
1 с.л. мед
1 -2 корена пащърнак
свежа мащерка
олио
сол
черен пипер

Пържолите се начукват и овкусяват със сол и черен пипер.


 Запържваме ги до красив загар и от двете страни за няколко минути в олио,

а след това слагаме половината мед и половината алкохол.

Готовите пържолки изваждаме в чиния и в същия тиган запържваме чесъна и лука, докато се карамелизират. Прибавяме прасковите и пащърнака. Може да сложите праскови или нектарини, като нектарините са по-киселки и твърди обикновено. 

Запържваме докато се овкусят от всички страни, а след това слагаме отново мед и уиски. След това прибавяме накълцаната на ситно свежа мащерка. 


Сервираме в чинийка, така че да има от всичко Изглежда разхвърляно и пъстро, но пък е страшно вкусно. Може да нарежете пащърнака на по-малки кубчета или парчета, ако не искате да хрупка, но на мен ми харесва честно казано комбинирането на текстури, докато в България сме свикнали всичко в едно ястие да е сварено до каша.

Толкова е сочно, а прасковите се комбинират чудесно с месцето.

Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!



Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!


6 коментара:

  1. Скъпа Люси, както винаги изглежда и звучи толкова вкусно! Непременно ще пробвам и ще споделя за резултата! Прекрасна и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, ще се радвам да споделите впечатления.

      Изтриване
  2. Люска, благодаря за страхотната рецепта. Станаха супер пържолките. Сложих нектарини, които бяха готови за няма и минутка. Добавих и малко лютичък пипер! Чудно, лесно, вкусно! Още веднъж благодарности!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ти е харесала рецептата, Нели :)И аз благодаря за оставения отзив :)

      Изтриване
  3. Благодаря за чудесната рецепта! Хареса се на цялото семейство!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...