понеделник, 2 май 2022 г.

Сос Болонезе на Гордън Рамзи / Gordon Ramsay Bolognese Sauce

 

Рядко изневерявам на любимите си рецепти, но понякога любопитството и желанието да опитаме нещо ново си заслужава. Така реших да сменя соса Болонезе в последната си паста с този на Гордон Рамзи и да питам половинката дали усеща разликата. Знам, че нещо наистина му е харесало, като попадне на снимки на ястието след време и почва да ръмжи "Ммм, това беше много вкусно, трябва да го направиш пак". И все пак , като го опитах кой сос му харесва повече - моя, който е по-скоро традиционен или този на Гордън Рамзи, той каза, че и двата са хубави, хем различни, хем еднакво вкусни.

 Хубаво е да се има предвид, че рецептата е различна от класическата и именно това я прави приятна  и разнообразяваща. Аз вярвам, че всеки кулинар има право да дава свой прочит на ястията и именно за това, това е написано и така името й. Светът би бил прекален скучно място, ако не можехме да експериментираме, нали? 

И тази рецепта може да видите като ВИДЕО рецепта в моя Инстаграм акаунт ТУК. След време ще се постарая да я добавя и в самия пост, а засега ще ви я опиша подробно стъпка по стъпка.

Необходими продукти:

300 г кайма
60 мл червено вино
1 глава лук 
1 среден морков 
2 скилидки чесън 
1 с.л. сушен риган 
400 млени домати
 1 с л. сос Уорчестър ( по желание )
90 мл прясно мляко
сол и черен пипер
спагети
пармезан


Рендосваме морковите и лука така, че да са фини. Загряваме зехтин и ги запържваме в него на средна температура, тъй като искаме само да омекнат, но не и да хващат захар.

Овкусяваме със сол, пипер и добавяме пресования или нарязан на ситно чесън. След това и сухия риган.


 Щом усетим аромата му във въздуха, прбавяме и каймата и запържваме докато се раздроби на малки сочни парченца. Правим кладенче в средата и прибавяме виното, най-добре мерло и разбъркваме.

      













Оставяме го да поеме в месото и да го овкуси, и щом се изпари напълно добавяме доматите.

                

Тук е моментът да овкусим и със сос Уорчестър. Аз винаги имам у дома, но и да го пропуснете пак ще усетите вкуса на тази чудесна рецепта. Оставяме соса да покъкри 5-6 минути и да се хомогенизира, а към края прибавяме и млякото, което ще му даде тази по-кремообразна текстура и богат вкус. 

През това време сваряваме и спагетите.

Накрая прибавяме към соса и гавотите спагети и ги овалваме в него, така че да се облекат от всички страни в тази вкусотия. 


Сервираме с рендосан пармезан за най-добър вкус. 



Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! !


Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.  Благодаря ви, приятели!


4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...