Аз пък ще си гледам снега през прозореца и ще се радвам, че все още мога да си нося по-дебелите дрешки и да си хапвам тестено. Тази събота съм обещала на милотУ понички за закуска и се сетих, че това е още една рецепта, която направих към рецептите от опаковките на брашната на София мел\, която не съм ви споделяла, а може да я имате у дома вече.
Тази рецепта е била изпратена до тях от Михаил Ненов от Добрич, а сега ви я показвам и аз.
Необходими продукти:
700 г брашно София Мел Екстра
4 яйца
1 кубче мая ( 42 г или 2 пак. суха от по 7 г)
50 г краве масло
220 мл прясно мляко
150 г захар
2 ванилии
олио за пържене
В купа смесете топлото мляко и маята. После добавете останалите продукти, като оставите брашното последно.
Омесете меко тесто и оставете да втаса, докато удвои обема си.
Разточете тестото с дебелина 5-7 мм и нарежете на кръгчета. Оставете ги да бухнат още веднъж под кърпа.
Пържете ги в средно нагорещена мазнина, за да не прегорят.
Готовите понички поръсваме с пудра захар и пълним с мармалад или пък течен шоколад.
Всеки път като правя изделия поръсени с пудра захар ми напомнят на снега и колко е хубаво, когато всичко се покрие с бялата пелена. Понякога ми иде да поръся с пудра захар и разни хора, които срещам или се сблъсквам, та поне малко да грейнат или да станат една идея по-благи. За сега ще се поглезим у дома с тези понички, а ако ги направите, не забравяйте да ми пращате вашите снимки на електронната поща cussivalo@yahoo.com или да ги споделяте като коментар в страницата на блога във Фейсбук или съобщение / стори в Инстаграм Аз ще се постарая да ги споделя ;)
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! !
Бъдете здрави и добри,
всичко друго ще се нареди!
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели!
Страхотни са!Но как ги пълните?🤗
ОтговорИзтриванеБлагодаря. С пош и накрайник. Поздрави!
ИзтриванеЗдравейте Люси, според Вас дали поничките ще станат, ако се готвят в еърфрайър? Благодарим:)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не мога да кажа, не съм опитвала с тесто. Поздрави!
ИзтриванеЗдравейте Люси, а дали поничките ще се получат, ако се изпекат във фурна?
ОтговорИзтриванеИмам друга рецепта за печени понички, но предполагам и тези ще станат по-скоро като питчици :) Поздрави!
ИзтриванеБлагодаря Ви много!
Изтриване