вторник, 4 януари 2022 г.

Заскрежени сладки с течен шоколад / Chocolate Filled Cookies

 

Дребни сладки и сладкиши, това си позволявам да готвя тези дни у дома. От белтъците направих едни уникални ореховки, по единствената рецепта, която признавам за целта, вчера пък пекох профитероли, а днес ще сме на дребни сладки. След цялата изядена храна по празниците, все още имаме желание да заблажим малко, но не и с нещо тежко - сладките са идеални за целта. Избирам такива, които са трайни и могат да се съхраняват по-дълго, като я с кафе, я с чайче, след вечеря или просто като бустерна доза за падналото кръвно следобед....на работа...след празниците. 

Остават ми още няколко дни гостуване на холандска земя, преди да се завърна у дома и съм обещала все пак да приготвя на зетя няколко сладкиша преди тръгване. 

Днешната рецепта е за едни чудесни сладки, които стават супер бързо и лесно, няма къде да сбъркате, а продуктите са достъпни. Рецептата е на Виолета Атанасова от Шумен и е публикувана на опаковката на брашната София мел. Аз реших да ви покажа и снимки на тези рецепти, които може да видите и тук на сайта

Тези апетитни сладки са двойно шоколадови, тъй като имат сърцевина от течен шоколад и вярвам, че ще допринесат към уюта на зимата ( която май тепърва се задава). Искрено вярвам, че ще видим сняг, макар и по-късно, така че тези сладки ще бъдат актуални още известно време. 


Необходими продукти:
500-520 г брашно София Мел Екстра
3 яйца
290 г захар
50 г краве масло
100 мл олио
1 пак. бакпулвер
60 г какао
3 с.л. ром или коняк
1 пак. ванилова захар
настъргана кора на 1-2 портокала
пудра захар за овалване
течен шоколад за пълнеж

Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете после като не преставате да бъркате с миксер - маслото, олиото, ваниловата захар, бакпулвера, брашното, какаото, алкохола и коричките портокал.
Оставете тестото за около час в хладилника да стегне.
Оформете на топчета като в средата добавите течен шоколад, а топчетата овалвате в пудра захар.
Поставете в тава, на разстояние една от друга и печете във фурна на 180°C.


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.  Благодаря ви, приятели!





3 коментара:

  1. Люси,
    тази година за празниците заложих на твои рецепти.Правих нахут с подправки и бананов постен кекс.Харесаха се много.
    Жива и здрава, продължавай все така ! Гледам, рядко пиша коментари, но ми харесва блога ти !
    Поздрави ! ЧЕСТИТО РОЖДАСТВО ХРИСТОВО ! ЧЕСТИТА НОВА 2022 година ! ЗДРАВЕ И БЛАГОСЛОВЕНИЕ В ТВОЯ ДОМ !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце, лени. радвам се, че си си намерила нещо вкусно за празниците от тук. И аз нямам възможност да пиша като едно време, така че напълно разбирам. Бъди здрава, всичко друго ще си дойде само! Спокойна и щастлива нова година!

      Изтриване
  2. Любими сладки вкъщи! Радвам се, че рецептата ми ви е харесала. http://prigotvenootvili.blogspot.com/2017/01/blog-post.html?m=1

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...