сряда, 5 февруари 2020 г.

Известният хляб за диета: Облачен хляб / The Famous Cloud Bread Recipe


Така се случи, че не успях да спазя всичко в графика си в последните два-три дни. макар да не съм хаквала неща извън диетата, не успявах да приемам всичките си добавки, да пия достатъчно вода и за мое голямо забавление -пийнах бяло винце :) Така е като най-добрата ти приятелка дойде в града и те покани на късен обяд. Още една причина да не пиете по време на диета, хора - напиваш се от чашка! 

Image result for Diet and friend gif"За мое щастие нямам трайни увреждания, но два дни се опитвам да се върна към старата си желязна подготовка, която до момента ми се отразяваше изключително добре. Едно от нещата, които за съжаление трябва да пренебрегваме в такъв период е срещата с хората, които могат да ни разконцентрират. 

Самодисциплината е много важна и докато не ми пречи да го правя у дома, мога да правя торти и ястия, без да ме изкушават да ги опитам, почна ли да излизам с приятели уж за час- два, после някой друг се присъединява, плановете се променят и си давам сметка, че пак трябва да  взема да си се отделя на спокойствие у дома. 
Само Ванчето има рожден ден в събота и не знам как ще гледам менюто в ресторанта и ще убеждавам хората, че не ми се пие и яде, но истината е, че просто жертви трябва да се правят в името на един по-щастлив и здравословен живот. Знаете, че аз няма как да се лиша от шоколад и коктейлче завинаги, освен ако животът ми не зависи от това, но пък в името на това в топлите месеци да се чувствам удобно в кожата си мога да се лиша в рамките на няколко месеца.


С голям ентусиазъм готвя по триста вида хапвания у дома - за гости, за половинката, отделно за мен и не ми пречи. Толкова вкусни диетични рецепти съм намерила, че отдавна не съм се чувствала толкова запалена по процеса на готвене на толкова простички неща. Реших да изведа рецептите в специална категория " За Диетата", в която за сега може да намерите рецептите до дотук, но ще добавя и някои отдавна публикувани, които трябва да изнамеря в блога :) 

Новата ми най-най-най любима рецепта е за известния облачен хляб.  Той е отдавна познат в Интернет пространството и макар да съм го правила и преди е било само с НАучна цел да видя какво ще се получи. Сега обаче си го направих и запазих за през седмицата, така че да мога да си правя набързо диетични сандвичи, които са леки, въздушни и без вина и грях. 


Знаете, че отдавна не съм от хората, които не могат без хляб, даже напротив. Почти всичко съм свикнала да ям без него. Но стане ли въпрос да си направя сандвич се хващам в чудо. Нека да сме честни, не винаги имаме време или желание да си правим тежък омлет или пък каквото да е било ястие, искаме си нещо свежо и прясно. Това хлебче е точно такова, без никакво брашно, напълно в кето диетата ( или поне така смятам) и ще ви даде усещането за истински хамбургер, така че ще задоволи не само желанието ви за храна, но и напълно ще забравите, че сте на диета. 


А ето и рецептата:

Необходими продукти: 
3 бр. яйца
3 с.л. пълномаслено крема сирене ( пълни) 
1/2 с.л. бакпулвер
щипка сол

Започваме като разделяме жълтъците от белтъците. В купата на жълтъците прибавяме кремата сирене, което трябва да е на стайна температура, за да е по-мекичко. Разбиваме с телена бъркалка.
През това време в купата на миксера разбиваме и белтъците със щипката сол, докато станат на сняг и прибавяме бакпулвера. 

                          

След това постепенно прибавяме жълтъчената смес, като разбиваме внимателно, така че да запазим въздушността на сместа и да бъде възможно най-пухкава.

Разпределяме от нея върху хартия за печене, като на мен ми излязоха около осем броя хлебчета. Те бухват по време на печене и се разливат още малко, но не твърде много :)                        
                            

Пъхаме ги да се пекат във фурната, предварително загрята на 160 градуса с обдухване за докато започнат да изглеждат ето така.   


Всяка фурна пече различно, но аз ви препоръчвам да ги изпечете докато могат лесно да се отлепят от хартията. В първата тава ги пекох по-малко и макар да се махаха, пак леко имаше залепнали места. 
При втората нямаше никакъв проблем, а ги пекох минута-две отгоре. 
Не отваряйте фурната докато не хванат хубав цвят и имайте предвид, че все пак те ще спаднат в последствие - това не бива да ви учудва или да си мислите, че сте сбъркали.


След като изстинат си ги прибирам в плик за храна и добре запечатен може да издържат повече от три дни в хладилника, макар че по една двойка за сандвич стигат за около точно толкова ;) 


Моят предпочитан сандвич е пуешка шунка, салата айсберг, холандски кашкавал и домати!
Може да му добавите и резенче авокадо, за тези, които искат да се заситят повече.  

 

Всяка седмица се прави нова партида от хлебчето и честно казано, hands down най-доброто от диетата до тук! :) 


Ще се радвам да ми споделите вашите впечатления и се надявам днешната рецепта да ви е харесала, а ако е така, не забравяйте процедурата : Ударете ми едно рамо ( лайк) на страничката във фейсбук и ме последвайте в инстаграм! 

До слаби срещи, приятели! :) 

 
Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук и моя инстаграм акаунт тук!
Благодаря ви, приятели!


26 коментара:

  1. Страхотни хлебчета ще ги пробвам

    ОтговорИзтриване
  2. Много добре изглеждат, а коя диета спазвате ?(Ако може да споделите )😊

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наподобява Кето режим, но си е моя версия, но например сега хапвам плодове в този сезон, защото имам нужда от повече витамини и не ям толкова мазнини, колкото би трябвало. Правя си баланс за мен самата, тъй като смятам, че е достатъчно да пием повече вода, да се храним по-малко и да не консумираме захар и въглехидрати, за да постигнем резултат. По-бавно отколкото с диета, но по-здравословно! :)

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Ще се радвам да ви хареса и да споделите впечатления ;)

      Изтриване
  4. Люси, отдавна следя блога ти. Направила съм доста от твоите рецепти и всичко става страхотно. Днес прочетох тази рецепта и понеже съм на режима на Атанас Узунов реших веднага да ги направя. Моите се разтекоха и се сляха с едно. Предполагам, че е трябвало да разбия белтъците още. Но вместо сандвич, си направих дюнер, защото имах цял блат. И искам да ти кажа, че отдавна не бях яла нещо толкова вкусно /естествено, липсват ми дюнерите и хамбургерите, а вечерята ми напомни точно за тях/. Може ли да споделиш или поне загатнеш марката на крема сиренето и дали разбъркваш отново след прибавянето на бакпулвера?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Сиси и ти благодаря за милите думи :) Да, белтъците ги разбивам на твърд сняг, а ползвах от кремата сирене на Кауфланд. Що се отнася до бакпулвера, прибавям го докато се върти миксера :) Не се притеснявай, че са ти се разтекли, става тази сме си за блат за пица :)

      Изтриване
  5. Мисля си ,че ще ми допаднат много тези хлебчета и непременно ще ги направя Благодаря Ви много за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за прекрасната рецепта - с тази диета много ми липсват сандвичите

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен, Галина :) Но вече си имам жокер с тези хлебчета. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  7. Благодаря за рецептата! Бъдете здрава! 🌷

    ОтговорИзтриване
  8. Люси ти си невероятна! Вече цял месец съм на кето (строго кето баш както трябва да си е) и свекърва ми тъкмо ме помоли да направя бисквитената ми торта (тоест твоята Шварцвалд). Влизам аз да видя какво трябва да купя, за да не забравя нещо и хоп - Люска има рецепта, за не само кето питки, но и тооорта. Направо тичам до магазина за продуктите и захващам и питките и тортата и другата торта, на която само ще й се любувам.
    П.С С кетото свалих 5кг за месец (без абсолютно никакъв глад) и то точно, защото мога да си готвя ей такива вкусотии и нищо не ми липсва. Успех ти пожелавам с диетата и въпреки, че каза, че не е строго кето, съм сигурна, че ще имаш добри резултати.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Анонимен. Поздравления за чудесните резултати! Аз не се меря, опитвам се вече да усещам с тялото си кога се чувствам добре и това да ми е милото, но определено има резултат :) С радост ще споделям и още такива рецепти - много съм се запалила ;) Поздрави и усмивки от сърце!

      Изтриване
  9. Люси, дали би станало с пълномаслена извара, вместо крема сирене. Съмнителен ми е състава на този тип сирена.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Радина. Мисля, че ще стане добре и с извара :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  10. Люси, бързам да ти се похваля какъв чуден дюнер си спретнах с твоите въздушни хлебчета... С пилешко филе, нанирано в хуск, настъргана гауда, сиренце и марулка... Всеки ден съм благодарна, че видях тази рецепта в блога ти! Благодаря ти за идеята! Честит празник! Желая ти здраве, любов, щастие и още много творческо вдъхновение!
    P.S. Не зная как да кача снимки в коментара си, иначе щях и да ги покажа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Сиси и благодаря за страхотния коментар! Радвам се, че рецептата ти е харесала! Снимки може да ми изпращаш на страничката на блога във фейсбук :) поздрави и усмивки от все сърце <3

      Изтриване
  11. Здравей, Люси! Следвах много стриктно рецептата, но когато прибавях жълтъците (много бавно и по малко) белтъците ми с паднаха и стана смес по рядка от боза 😞

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. С какво ги разбива. На ръка ли? Нямам идея защо са се спихнали така белтъците, но като цяло не са ми се оплаквали да стават на боза.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...