петък, 8 февруари 2019 г.

Шоколадова торта с вино за Трифон Зарезан / Red wine chocolate layer cake


Остава по-малко от седмица до 14-ти февруари и вълнението във въздуха се усеща. ресторантите наказват сервитьорките да изрязват сърца от картон, хранителните магазини залагат на всяка стока в розово, плюшено или шоколадово, а магазините за дрехи акцентират върху бельото, отново в алено червено. Мъжете въздишат с досада, жените с надежда, а една група непукисти си следят турския сериал и въобще не знаят кой ден сме. 

Аз съм привърженик на една вътрешна група, обхваща и мъже и жени,които просто гледат да се радват на живота колкото повече, толкова повече. Сърцата не ги дразнят, а им напомнят да подарят цветя на дамите, тъй като отдавна не са го правили. Дамите също решават, че може би е добра идея да се потрудят допълнително в кухнята и да изключат бутона за кавги за двен-два, което си е достатъчно честно казано за да усети мъжа дар от небесата. 

А, освен това и двата пола осъзнават, че преди всичко е Трифон Зарезан и може да се комбинира романтичното с приятното за всички. Във виното е истината както се казва и разбира се, че може да кажете отдавна пазеното си мнение за майката на половинката си, но може да ви се получат нещата по-положително ако наблегнете на това колко е хубаво да имате човек, който ви обича в живота си. 

Всяка година отделям достатъчно внимание на десертите за Св. Валентин, затова тази година реших, че и Трифон Зарезан заслужава свой такъв и то достоен. Точно такава е тази торта - достойна да се нарече винена, защото уханието на божествената напитка се носи от блатовете през крема, та чак до винената редукция за украсата.
Дали защото се опияних от изпаренията, накрая опляках леко украсата с чашата, но реших, че този вкус не бива да се пази за дълго в тайна. По-добре да ви споделя тази чудесна рецепта. която направих за сайта на София мел така, отколкото да не го направя въобще. Но ето какво ви трябва първо:




За блатовете:
1 ¾ ч.ч. брашно София Мел Екстра
1 ¾ ч.ч. захар
¾ ч.ч. тъмно какао
1/ 2 ч.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. червено вино
1 бр. ванилия
1 ч.л. мляно кафе
3 яйца
½ пак. бакпулевр
1 ч.л. сода
Щипка сол

За крема:
700 мл прясно мляко
200 мл червено вино
2 бр. шоколадов пудинг
2/3 ч.ч. захар

За винената редукция:
1 2/3 ч.ч. червено вино
2/3 ч.ч. захар

За намазване:
250 мл течна сладкарска сметана


 

Рецептата и начинът на приготвяне както винаги можете да видите на техния сайт, като натиснете тук!
https://www.sofiamel.bg/bg/recipes/shokoladova-torta-s-vino-za-trifon-zarezan

Обещавам ви невероятен вкус, меки и сочни блатове, шоколадов пудинг, приготвен във вино ( моето беше домашно и ви съветвам да изберете наистина хубаво вино), а редукцията съм убедена, че ще използвам и за други рецепти - невероятно вкусно. 
Изберете си подходяща чаша по-от рано за да нямате моите проблеми с декорацията, но съм сигурна, че ще използвам тази рецепта от няколко стотин пъти :) 
Насладете й се и останете пияни от любов!

НОВО: Последвайте ме в инстаграм
Скъпи приятели, бих искала да ви поканя да последвате моя инстаграм акаунтhttps://www.instagram.com/lussievtimova/ 

   
Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като
споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.

Благодаря ви, приятели!


12 коментара:

  1. Здравейте, не намирам начина на приготвяне

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Мисля, че оправих линка, ако проблемът е бил там, иначе начинът на приготвяне може да видите като последвате връзката към техния сайт, тъй като там е поместен. Поздрави!

      Изтриване
  2. Люси,от,,тук,,линка за приготвяне не се отваря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Нинка! При мен се отваряше от компютър, но видях, че от телефона не става. Сложих още един линк отдолу и се надявам да работи. Моля да ми пишеш, ако работи и при теб :)

      Изтриване
  3. Страхотна е ще се опитам да я приготвя.Но ще стигнат ли продуктите за благодетел Люспи.Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Непознат. Моля да ми пишеш отново, тъй като не разбирам въпроса. За какво да стигат продуктите?

      Изтриване
  4. Здравейте! Колко всъщност са блатовете? От поместената снимка ми се струват 8, а от начина на приготвяне оставам с впечатлението за 4 броя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимне. Да, блатовете са осем, но имам предвид, че се пекат два по два във фурната, тъй като влизат по две тавички от 20 см на решетката само. Пека два, слагам следващите два и така докрай :) Поздрави!

      Изтриване
  5. Здравейте! Интересуваме дали се усеща вкуса на виното или по-скоро е като акцент? Приготвих тортата като използвах домашно вино, но определено е силно алкохолна на вкус

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Виктория :) да, тортата е с много силен винен вкус, не е като други рецепти да има вино, но да не се усеща като цяло. Подчертала съм го, че се усеща в блатовете, в крема и в редукцията, затова е важно да изберем любимо и хубаво вино, за да може да й се насладим :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  6. Здравейте,Люси!Поздравления са страхотния блог,от който съм приготвяла страхотни рецепти.Всяка торта,която съм пробвала,се е получавала,но тази нещо не ми се получава.В продуктите за блатовете присъства олио,което после не присъства в начина на приготовление.Освен това с толкова течни съставки(олио,мляко,вино) течността стана много рядка,така че по собствено усмотрение добавих още брашно,за да стане поне като рядко кексово тесто.Аз ли нещо бъркам или трябва да е много течна сместа за блата?
    Благодаря,хубав ден и бъдете все така креативна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Непознат> не се притеснявайте, че сместа е течна, така стават най-сочните блатове. В лесната шоколадова торта също са много воднисти и съм написала да не се притесняват хората от този факт, пак си се изпичат. Разбира се, ако добавите брашно за да стане коксова смес, пак ще станат, но ще са по-сухи и плътни. Поздрави най-сърдечни и благодаря за милите думи!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...