понеделник, 22 октомври 2018 г.

Царевица с масло и соев сос / Corn with butter and soy sauce


Не знам дали успяхте да хванете Бирнавала този уикенд, който се излъчваше на моята страница, но дано пък да сте успяли да хванете моето участие. Беше скромно и в самото начало, но пък се забавлявах много.  Така докато не се прибрах и не видях колко уморена, рошава, подпухнала и със сенки като чичо Фестър под очите изглеждам. Но както се казва : "Магаре се снимало, магаре излезнало". Вярно, че не съм в топ форма, но ако и на вас ви минаваха ядовете и болежките ми от последната година-две през главата и вие ще изглеждате като проскубана кокошка. ( Не, че ви го пожелавам де)

Сега съм фиксирана главно върху здравето си - физическо и психическо и гледам да намирам хубавото във всяка ситуация, изоставяйки на заден план типичната за повечето дами суета. Срещата с такива шарени хора като артистите от Бирнавала беше много освежаващо, а състезанието, което им направих по ядене на люто със най-лютата чушка  в света донесе много усмивки и изцъклени очи на много от тях. Абе, наистина си беше забавно!

Същата вечер, отправяйки се към вкъщи, минавах по празните вече хладни улици, шумкащи от изсъхналите листа и изведнъж ми зауха на варена царевичка с масло от близката будка. През главата ми мина, че сигурно царевицата е една от малките такива храни, които са идеални хем за горещото лято, където пак ядем вряща царевица, но и за студените дни, където топлим ръцете си върху чашката, а  от нея се разнася невероятен аромат..

 Реших, че за вечеря ще си спретна точно една вкусна царевичка с масълце и соев сос, защото ако помните, сме в разгара на две много важни и хубави кампании, а пък аз реших да пробвам да заменя солта със соев сос за шест месеца, за да видя дали има този положителен ефект за организма, за който говорят ( Както казах, върху здравето се фокусирам сега).

Освен това може да спечелите куп хубави награди, може да подкрепите и любимия си блогър, (да се надяваме това да съм аз), с което ще подпомогнете един човек да превърне хобито си професия. Аз пък от своя страна ви обещавам, да си остана същата, дори и като стана много известна и богата :) 

А ето и набързо условията аз а игрите, за тези, които се включват сега: 
И двете стартираха на 18. 10 2018 и приключват на 14. 11. 2018 година.

Първата: (  Участието ви на този етап не е обвързано с покупка на продукта.)

1.Целта е да качите снимка и рецепта на ваше авторско или друго ястие, което НЕ Е от азиатската кухня, но съдържа соев сос. Може да е мусака, паста и ли каквото там ви хрумне. целта е да покажем най-оригиналните и адекватни нови приложения на соевия сос, за разлика от познатата азиатска кухня.

2. Ако аз съм ви вдъхновила да създадете своя рецепта или сте направили някоя от моите със соев сос, или просто съм ви вдъхновила да се включите в играта, МОЛЯ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ КАТО СЕ ВКЛЮЧВАТЕ В ИГРАТА ТОЧНО С ТАЗИ ФОРМА ТУК! Така ми давате шанс да заема мястото си сред водещите блогъри в България и наистина да превърна хобито си професия! ( Скоро ще сложа и банер отстрани на блога и в страничката си, за да имате по-бърз достъп) 

3. За пълните условия на играта, начини на участие, награди и т.н, може да се информирате ТУК.


Втората: ( Свързана с покупка)

За съшия период 18. 10- 14. 11. 2018 година, ако направите покупка на соев сос KIKkoman и регистрирате касовата бележка ТУК, може да спечелите дневните и седмичните награди, както и онзи супер грил Тефал. ( Аз може да си имам соев сос, но да ви кажа, пак ще си пробвам късмета за последната награда)

Имате толкова много време да се развихрите, толкова много възможности, като аз няма да спирам да ви дама още информация и вдъхновение. Всеки , който изпрати рецепта получава автоматично електронно издание на книжката с рецепти на Kikkoman.

Ако искате да си припомните предишните ми рецепти със соев сос Kikkoman може да ги видите тук и тук и тук :) 

А сега преминавам към рецептата: 

Необходими продукти:
1 бр. консерва царевица ( 340 г)
70 г масло
1-2 с.л. олио
2 стръка копър
2 с.л. соев сос Kikkoman
пармезан

Започваме като загряваме маслото и олиото в подходящ тиган на котлона. Обичам да слагам малко олио, за да не загори маслото и да проми вкуса, тъй като тогава честно казано всичко отива по дяволите. След това прибавяме отцедената от водата царевица ( не знам дали знаете, но може да изпиете сока на царевицата, зашито и той е много полезен)

                             

Разбъркваме за няколко минути, докато течността поизври и царевицата започне да се запържва. Тогава прибавяме и соевия сос - количеството му може да е на вкус, но аз съм дала примерно количество.
След това добавяме и накълцания на ситно копър.


Сервираме още гореща, а отгоре завършваме с прясно рендосан пармезан.

 

Наистина е невероятно вкусно и ако не ви стига за вечеря, то може да бъде прекрасно предястие или гарнитура. Направите ли го днес, домашните ще искат и утре - гарантирам!
Ако е така, подкрепете ме с ваша ( или моя) рецепта ТУК.

Усмихната седмица, приятели! 


Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като
споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.

Благодаря ви, приятели!

4 коментара:

  1. Люси, все ме караш да се усмихвам:). Желая ти успех, вдъхновено момиче, заслужаваш го! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Катенце! Поздрави прегръдки най-сърдечни!

      Изтриване
  2. Това за магарето ми хареса, но истината е, че понеже те виждам за първи път " на живо" останах приятно изненадана😀

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, благодаря ти :) Е, не съм в разцвета на силите си последните месеци, но трябваше да си гледаме здравето повече, а не толкова външния вид, но започвам да си връщам формата, макар и малко по малко :) Прегръдки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...