четвъртък, 18 октомври 2018 г.

Сач с наденички "Дъга" и соев сос / Clay pot sach "Rainbow"with Sausages and Soy Sauce


Голямата торба с изненади ви нося днес, толкова много, толкова различни и толкова хубави възможности да се научим на нещо ново, да опитаме нещо различно, но със сигурност вкусно и накрая - да спечелим куп награди. Както ви обещах съвсем скоро да ви представя една игра, в която си струва да участвате. Толкова много се вълнувам, че чак въздух си поемем между думите като Ричард ( изречение, което никога не съм мислила, че ще кажа, но уви) 

Отгоре на всичко се оказа, че конкретната игра се комбинира с още една, тоест имате шанс да счелите две различни награди с един и същи куршум ( ако сте купили някой пак за Ричард например). 
Спомняте си преди време за моето решение да опитам възможностите на истински хубавия соев сос, който не е генномодифициран и като начин за балансиране на теглото и намаляване на солта. Писах ви повече за целия ми проект, за който съм отделила около шест месеца ТУК.

 

Като говорим за истински хубав соев сос няма как да не кажем, че това е този на Kikkoman и затова цялата игра е свързана с вашите идеи, творчество и ентусиазъм, които в края на краищата може да ви донесат чудесни награди. Играта се осъществява с партньорството на Блоговодител, най-големите приятели на кулинарните блогъри в България, чиято цел е винаги да помагат на такива хора като мен : душа на готвач затворено в тяло на средностатистическо момиче от средностатистически град в България, работещо усилено да превърне мечтата си реалност, а хобито си професия. 

Докато аз правя това, вие може да спечелите куп награди - от 160 дневни награди като ножове и термометри например, до по-големи седмични с цели комплекти продукти и накрая една голяма награда от чудесен грил на Тефал, за който ви писах преди доста време ( Тогава ми дадоха да го тествам, влюбих се в него и накрая си го взеха :( ) Сега обаче пак ще имам шанс да се добера до него. Освен това има още поне 20 награди за всички участници в играта, от втората й част, в частта на Блоговодител, където пък голямата награда е невероятен готварски мастър клас, на който всеки кулинар би се радвал да присъства. 


И ако вече съм ви навила достатъчно, ето накратко и всичко каквото трябва да знаете за двете игри. 
И двете стартират днес, на 18. 10 2018 и приключват на 14. 11. 2018 година.

Първата: (  Участието ви на този етап не е обвързано с покупка на продукта.)

1.Целта е да качите снимка и рецепта на ваше авторско или друго ястие, което НЕ Е от азиатската кухня, но съдържа соев сос. Може да е мусака, паста и ли каквото там ви хрумне. целта е да покажем най-оригиналните и адекватни нови приложения на соевия сос, за разлика от познатата азиатска кухня.

2. Ако аз съм ви вдъхновила да създадете своя рецепта или сте направили някоя от моите със соев сос, или просто съм ви вдъхновила да се включите в играта, МОЛЯ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ КАТО СЕ ВКЛЮЧВАТЕ В ИГРАТА ТОЧНО С ТАЗИ ФОРМА ТУК! Така ми давате шанс да заема мястото си сред водещите блогъри в България и наистина да превърна хобито си професия! ( Скоро ще сложа и банер отстрани на блога и в страничката си, за да имате по-бърз достъп) 

3. За пълните условия на играта, начини на участие, награди и т.н, може да се информирате ТУК.
Втората: ( Свързана с покупка)

За съшия период 18. 10- 14. 11. 2018 година, ако направите покупка на соев сос KIKkoman и регистрирате касовата бележка ТУК, може да спечелите дневните и седмичните награди, както и онзи супер грил Тефал. ( Аз може да си имам соев сос, но да ви кажа, пак ще си пробвам късмета за последната награда)

Имате толкова много време да се развихрите, толкова много възможности, като аз няма да спирам да ви дама още информация и вдъхновение. Всеки , който изпрати рецепта получава автоматично електронно издание на книжката с рецепти на Kikkoman.
Ако искате да си припомните предишните ми рецепти със соев сос Kikkoman може да ги видите тук и тук :) 

За да ви вдъхновя и естествено - изкуша с възможностите които се разкриват пред вас, реших да стартирам кампанията  с една традиционна рецепта, подходяща от летния до зимния сезон и обратно - вкусен сач с наденички и зеленчуци, в пъстри цветове и соев сос. Нарекох го "Дъга", именно заради това, че за разлика от нормалната визия на сачовете, реших да подредя зеленчуците на порции по цвят, а не мешано. Вдъхнови ме Соня Данова от фейсбука и се получи истинска есенна картинка, която ще зарадва всеки, който седне на масата. Все още се радваме на изобилие на зеленчуци, затова и няма да ви е никак трудно да го приготвите. А ето и какво ви трябва:


3-4 вида наденички ( свински, пилешки и др)
2 варени картофа
2 моркова
4-5 бр. гъби печурки
1 голяма глава лук
1/2 тиквичка
1/2 патладжан
2-3 чушки ( червени / зелени)


За заливката:
2-3 с.л. соев сос Kikkoman ( класик или лек) 
2-3 скилидки пресован чесън
1 ч.л. мед
1 ч.л. оцет
олио
подправки по желание


Измиваме и нарязваме всички зеленчуци на средно големи парченца. Предварително сварих картофите, за да се изпекат  едновременно със зеленчуците.
намазваме добре сача с олио и затопляме постепенно от студена до топла фурна на 180 градуса. След това изваждаме и нареждаме месото и зеленчуците. Моят сач е много малък, към 24 см, затова не побра много, което си е минус.  :( 


Отгоре заливаме със соевия сос, оцета, меда, пресования чесън и олиото, които сме смесили предварително в купичка. Аз използвах този соев сос, тъй като имах първо него, но тогава може би ще искате да добавите и щипка хималайска сол. Може да ползват е и соев сос класик за по-български вкус ( свикнали сме българите да ядем по-соленичко, какво да се прави).


Пъхаме във фурната и печем за около 40 минути, като разбъркваме от време на време и може да доливаме още от купичката, за още повече вкус.
Може да покриете сача и с лист фолио, ако използвате по-дебели наденички, а зеленчуците тръгват да се запичат прекалено. 


Поднесете ястието със малко свеж магданоз и някаква подходяща напитка- винце, бира, и двете ;) 


От каквото и да си боцнете, все ще е вкусно и даже успях да пробутам тиквичка и патладжана на човече, което не ги яде. И аз, баш като майките си замълчах какво има в сача и като почна да лапа само наблюдавах дали ще ги подмине. От всичко опита, каза че  супер вкусно и накрая с ехидна усмивка съобщих какво е имало там. След като се почуства измамено човечето, бързо му мина и си сложи втора порция. Очевидно тази битка я спечелих :) 


Ако искате и вие да спечелите награди, вкусна храна на масата, приятни емоции, а пък и да помогнете на едно средностатистическо момиче да реализира призванието си, включете се в предизвикателството и вие, като изпращате рецептите си от този линк тук!
А аз ще стискам палци за всички нас, като продължа да ви гощавам и изкушавам!

Усмивки и много слънчеви пожелания, приятели! 


Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като
споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.

Благодаря ви, приятели!



5 коментара:

  1. Вкусна,шарена и цветна,както винаги,Люси!Наистина красиво,а и несъмнено много вкусно!;)Това ястие е като кулинарен химн на вече настъпващата във владенията си есен:)Подкрепям теб и всичко твое с две ръце,крака и всички пръсти!;)Прегръдки силни,Люси!С обич,Марта;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Марте! Знам, че ръцете ти са пълни, но пък ще се радвам, ако намериш време да ме подкрепиш в състезанието! Прегръдки най-най!

      Изтриване
  2. Ей, средностатистическо момиче, какви са тия сачове, които размяташ и изкушаваш махалата, а? :)
    Аз в "пост" ще влизам, уж, пък то сякаш нарочно ми се навря в стената.
    Много цветно предложение, Люси :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даре, как така ме изоставаш в борбата със месата. Толкова хубави месни рецепти, пък ти да постиш. Но нищо, щом си решила. Аз ще гледам да ти пазя порция. Прегръдки!

      Изтриване
    2. Ти ми задели там да има, пък ще си я изям аз :)))

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...