понеделник, 18 септември 2017 г.

Свинско руло с пълнеж от сирена / Bacon Wrapped Stuffed Pork Roll


Трябва да съм честна с вас както винаги и да ви призная, че не винаги успявам да съм супер слънчева, дейна и позитивна. Определено се старя всеки ден да свърша нещо полезно, за да не мисля прекалено много, тъй като съм от онези хора, на които казват "мислиш прекалено много". 
Ако постоянното преосмисляне на всяка ситуация гореше калории, досега щях да съм в умряла, честно ви казвам. Но колкото и да се опитвам напоследък да не отдавам значение на разни изтощаващи неща около мен, някои от тях просто ме застигат. Днес се събудих с петдесет нюанса сиви кръгове под очите си от ужасното безсъние, което ме е налегнало напоследък и неоспоримото усещане за настъпващата есен. 
И макар горещините тези дни да се опитват да ме заблудят, че има още време за плаж, аз го усещам в  прокрадващата се есенна умора, в желанието за по-меланхолична музика, филмови маратони, месни ястия и копнеж за усамотение и спокойствие. 


И така, попаднала в този междинен етап на смяна на сезоните, между енергичното, живото, забавно и спокойното, улегналото и работното, аз самата не знам от къде да започна. Имам идеи, но нямам сили, лутам се неорганизирано и подхващам едни и други задачи, докато накрая просто седя и се чудя къде отиде уж дългият ден. Затова реших, че най-подходящо за това е да довършвам неща.
Започнати неща. Всеки си има такива. 
Днешната рецепта например е точно такава. Направих я преди време и все не й беше момента - нито лятна, нито зимна, нито тежка, нито лека и така докато се залежа в графа "чернови". Залежа се до толкова, че започнах да виждам кусури в снимките и не бях сигурна дали да я публикувам, докато днес просто си казах - това е рецептата за това време. И е чудесна! И ще ви хареса, както се хареса и на мен и всеки, който я беше опитал - Свинско руло с пълнеж от сирена.



Още една моя хрумка, която създадох преди време изцяло според вкуса си. Обичам да експериментирам в оформянето на месо и не мисля, че всичко трябва да изглежда само като пържоли. Както ви обещах преди време и тази година ще има повечко месни рецепти, тъй като след края на лятната продукция и консервирането, смятам, че тялото ни отново ще потърси жадно истински, хранителен протеин. 
Освен лесна за приготвяне, тази рецепта е чудесна и за гости, като може да поднесете месото и на хапки, тъй като има не само впечатляващ вкус, но и пъстра визия.`


И така, ето и рецептата;

Необходими продукти:
Около 800 г свинско ( 5 бр. пържоли)
200 г крема сирене
100 г бекон / прошуто/ немска шунка
150 г моцарела
шепа касис, боровинки или др.
сол, черен пипер, червен пипер
пресен магданоз

За гласурата:
мед, лимонов сол, лют пипер


Подготвяме фолиото за увиване. Върху стреч фолио поръсваме обилно сол, чене пипер и червен пипер ето така:



Нарязвам местото на пържоли, като при мен излязоха общо пет броя. Използвах месо от врат, но може да ползвате и друго, като за да е по-стабилно рулото е  добре да е с по-малко мазнина.


Начуквам пържолите, за да станат по-тънки и нареждам върху фолиото една до друга ето така:


Отгоре овкусявам с още малко сол и пипер и намазвам от крема сиренето. Разпределям по средата от нарязаната на резенчета топки моцарела и разпръсквам наситнен магданоз и червени боровинки или касис. Може да ползват и друг любим плод, като аз намирам леко тръпчивите за по-подходящи.
Ако искате да ви сладни повече, може да сложите накиснати сушени червени боровинки и ли сини сливи.


Подвивам леко в двата края, за да не изтича сирене, а след това, с помощта на фолиото завивам рулото по дължина и притискам здраво, оформяйки на салам. Слагам в хладилника да престои за около половин час.

                    

След това, отново върху прозрачно фолио нареждам плътно парченцата бекон/ прошуто/ немска шунка и прехвърлям свинското руло отгоре, като го отвивам от фолиото. Завиваме отново с другото фолио, обличайки рулото с бекона.


Така готовото руло, отново завързвам и притискам здраво, за да може да полепне добре бекона по него. Слагам го в хладилника за кратко, като през това време си изфабрикувах формичка за рулото от фолио. В този момент, нямах подходящ съд, а само големи тави, и не исках да рискувам рулото да се разпадне или плънката да изтече по време на печене, затова  го увих по този начин във фолиото. 


Пъхнах го да се пече на 220 градуса за около 25-30 минути, а след това намалих на 160 и пекох до пълното му изпичане.



Периодично намазвах рулото с четка, потопена в глазура от мед, лимонов сок и лют пипер, като пропорциите бяха на око и я опитвах на вкус. Исках месото да има тази сладко-свежа карамелизирана коричка, която съвсем леко да пощипва с пикантност.



Получи се наистина много подходяща комбинация от вкусове, в която в крайна сметка не усетих нищо нестандартно, защото висичко се съчетаваше много добре и имаше изключително балансиран вкус. 



И макар снимките все още да не са ми сред любимите, рецептата определено е такава. Затова ви предлагам да я опитате и не забравяйте да ми напишете впечатленията си в коментарите.
Усмихната седмица, приятели!



 Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!

8 коментара:

  1. Моето тяло не спира да търси жадно и истински протеини, дори и през лятото :D
    Рецептата е чудесна, Люси! Изглежда наистина много вкусно.

    ОтговорИзтриване
  2. Люси,може ли руслото да се сложи в голяма форма за кекс, която се обмазали с мазнина по избор или обвита с алуминиево фолио?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Руми! Мисля, че ще стане и във формичка. Аз просто реших да се презастраховам :) Поздрави!

      Изтриване
  3. Люси моля те престани.В момента съм 110 кг. Продължавам да изпробвам някои от твоите рецепти.Тази изглежда перфектна , но до Коледа ще стана 200 . Не я трий моля те . Невероятна си .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Анонимен :) Не знам дали ще мога да спра скоро с рецептите, но и ти не спирай с тези забавни коментари! Поздрави от сърце!

      Изтриване
  4. Здравейте, благодаря за страхотната рецепта! Откъде мога да намеря червени боровинки в България?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Има в магазините за ядки, супермаркетите при сушените плодове, а в Метро и други големи вериги може да намерите замразени :) Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...