
Така попаднах на една рецепта, която се залежаваше от доста време и все не и идваше времето за публикуване. Ето, че този ден настъпи - мини тортички "Павлова".
Както знаете аз и шоколада имаме много силна връзка и често сме от онези досадни двойки, които ти го навират в лицето :) Но пък скоро беше световният ден на шоколад и трябваше да направя нещо за повода!

И ето, че пак се отплеснах...но както казах, започнах деня си в настроение, с готина музика и неспирното желание да ви накарам да се почуствате щастливи.
Ето как може да го постигнете:
Необходими продукти:
3 белтъка
1 1/3 ч.ч. захар
1 ванилия
100 г шоколад
2 ч.ч. сладкарска сметана за разбиване
плодове: ягоди, малини и др.
За да не минавам цялата суматоха по описването на рецептата за целувките, ви я давам тук като линк, като намалих леко количеството на белтъците, защото смятам, че тази бройка е достатъчна.
Готовите целувки, топвам за кратко в шоколадов ганаш и оставям да се охладят.
Ганаша приготвяме като загряваме 1 ч.ч. от сметаната на котлона до точка на кипене. Дърпаме от огъня и прибавяме начупения на дребно шоколад. Разбъркваме до получаването на гладък и лъскав крем. Може да го направите си комбинация от шоколад, масло и сметана, като намалите количеството на сметаната.
Останалата част от сметаната бием на сняг.
Шприцоваме в шоколадовите целувки и украсявам с плодове по желание, поръска от пудра захар, шоколадови пръчици, кокос или още малко шоколадов ганаш.
Ако ви се задържат от време на време белтъци с хладилника, не им намирате приложение, а все още имате плодове, направете си това удоволствие.
Сладка седмица, приятели!
Харесва ли ви публикацията рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!
Няма коментари:
Публикуване на коментар