сряда, 8 юни 2016 г.

Metal kitchen : Slay that Slayer pizza!!!


По предложение на Ванчето,
една снимка преди концерта, "докато сме още свежи".
За да не излезе със затворени очи (както винаги прави), й казах,
че бирата вътре е по 4 лева! :) 
Много яка беше изминалата седмица, ей! Освен наградите, които грабнах в събота, готиното настроение започна още във вторник с концерта на Slayer в София. Моя немилост ги изтърва вече няколко пъти и заветният момент дойде, та и аз да ги видя на живо. (Доколкото човек може да вижда от моя ръст в тълпата и метлеенето на косата :))


Концертът беше супер, защото настроението беше на ниво, въпреки че след първите няколко парчета нямаше как да не ти мине през главата, че който е решил да направи събитието в тази зала, заслужава да се озове в контейнера на Декстър.
Освен, че по отношение на звука има какво да се желае, най-доминиращото чувство си остава задухът в залата, което не беше все едно, че си в потните "обувки на Сатаната", а направо в неговите гащи. Но пък ние метълисти ли сме или лукови глави (то едното не изключва другото, знам!).



Щом баба Лимонка от съседния вход може да изкара цял концерт на Веселин Маринов на крака, коя съм аз да се жалвам за малко ухание на мускус в зала с готини фенове.
Пък и хубавото на концертите е, че сред първите няколко удари на барабаните, адреналинът така те набива, че хич не ти прави впечатление под кои голи подмишници се намираш.

Сигурно не сте метъл фен, ако нещо от това ви кара да потръпвате в погнуса, защото честно казано, "мелето" в  тълпата е най-живото и яко място, където може да попаднеш, слушайки любимата си музика.



И така, и този път няма да се впускам в пост за хисторито на групата, защото ако досега не сте запознат с имената: Том АраяКери КингГари Холт и Пол Бостаф, то първо и най-вероятно ние не сме много близки приятели и второ, тази публикация за вас е по-безинтересна, отколкото здравословното състояние на Канйе Уест - за мен!

Затова направо смятам да премина по същество и да ви кажа идеята ми за този непостен пост. :) ще си правим пица, която е посветена на великаните, като ще се опитам да опиша целия процес, като вмъквам имената на техни песни, пък ще видим какво ще се получи накрая.
Самата рецепта не е нещо нестандартно, освен може би добавянето на малко люто къри като подправка в чест на това яко меме с К(ъ) ери Кинг :)


Но ето и самите продукти: 
За тестото:
Около 500 г брашно
1/2 кубче мая
1 с.л. захар
2-3 щипки сол
300 мл хладка вода
зехтин
Още:
400 г доматено пюре
80 г чоризо
500 г кашкавал
червени чушки
чубрица
къри

Започваме като важното е да работим с голямо Desire, защото ще правим все пак нещо Wicked. Отправяме съм към War zone, или иначе казано кухнята. Започваме с приготвянето на тестото, като продуктите са приблизителни, тъй като винаги правя тестото на око. Разтварям маята в купичка, в която съм сложила една чаена чаша хладка вода, захарта и една-две супени лъжици брашно. Оставям да шупне. В купата на миксер (тъй като си правя тестото с него) слагам малко повече от половината брашно, солта и зехтин на око. Прибавяме маята, Exile - и пускаме миксера.


По време на месенето започвам да добавям постепенно от брашното и още вода до образуването на хубаво, меко, хомогенно и нелепнещо тесто. По принцип пицата не се точи, а се тегли с пръсти, но аз исках идеален кръг, затова разточих тестото с размерите на тавата и подвих навътре ръбовете ето така:


Прехвърлям в леко намaслена тава и идва култoвия момент - слагайте доматено пюре, сякаш Raining blood!


Следваща стъпка - поръсете с чубрица и къри. Не пестете подправките, те са чудесни to Cleanse the soul. След това наредете малко dead skin meat (mask) :) - сиреч чоризо, като може да го сложите на цели слайсове или да го нарежете на кубчета върху някой Altar of sacrifice (дъска за рязане).


Последно покривамe с рендосан кашкавал, богато и Show no mercy!!!


Hell awaits - затопляме фурната на 200 градуса! През това време правя надписа от нарязани червени чушки, като аз реших да не го пека с пицата, за да не потъмнее.


-Какво ще кажеш, Том?


- Не е лъжа! 

Пъхам пицата да се пече за няколко минути, докато ароматът, който се разнася, прави the Temptation неистово.
След като пицата е Born of fire, хубаво я kill again, така че да Die by the sword ( Тука вече се унесох :) )
Има само един начин да се реже такава CULT пица и то е под формата на пентаграма!


Лютoтo може да ви накара да направите Eyes of the insane, но вие ще Take control и ще я довършите Piece by piece



И така, докато се наслаждавах на пицата в компанията на далеч по-приемлива на цена биричка, преглеждах трите снимки на кръст от концерта и както традицията повелява, ето и снимка афтър.

Забелязвате, че спарените герои вече не са нито свежи, нито се дочуват добре, но това не ни притеснява, защото съм сигурна, че с Ванчето най-вероятно ще свършим по този начин така или иначе:


 "As long as it's good music, that's what's important." 
Tom Araya


Виж останалите рецепти в METAL KITCHEN ТУК!

п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;) 

 Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!

9 коментара:

  1. Люси,
    прекрасна е пицата.Аз понякога правя пица с различен по вид пълнеж, много на бързо.Но винаги ползвам и различни по вид сосове, не само доматен сос.Честито за всички награди, които си получила, ти напълно ги заслужаваш.Сладкишите ти са чудесни, а за тортите няма да говоря.Ти си техен ненадминат майстор.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Описанията преди рецептата са интересни,колкото нея!Никога не ги пропускам, Люси!

    ОтговорИзтриване
  3. Ахахах напълни ми душата - от началото до края! По принцип на блог постовете чета началото и после прехвърлям набързо през процеса на рецептата, но тук си изчетох всяка думичка! :D
    Сигурна съм, че концерта е бил жесток, както съм сигурна и че пицата ти е страшна!
    Само ме е яд, че вече след половин година тук в Швеция, инфо-то, че бирата е 4 лв хич не ме стряска...ама какво да се прави.
    Много такива яки концерти и метъл рецепти ти пожелавам. ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Ще те изям, лудо същество такова! Адски ме кефиш!

    ОтговорИзтриване
  5. Люсито рулира, може да не съм метъл фен ама си се разбира, че поста ти е отсЕкъде издържан! Изчетох си го и аз отгоре до долу! Пицата е ееекстра! Браво!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви, приятели! Радвам се, че намирате и тези публикации за интересни, дори и да не сте сред феновете на тази музика! Поздрави, много усмивки и не забравяйте да грабнете по едно парче от пицата за из път!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...