понеделник, 14 март 2016 г.

Свински пържоли с гъби и топено сирене в йенски съд / Pork chops with cheese and mushrooms


Ето, че вече преполовихме и март месец. Днес започват и Великденските пости, и макар да съм подготвила вече и няколко постни рецепти, за днес вече съм решила, че ще се подкрепим с малко месце за началото на седмицата. Не всеки пости, а в блога трябва да има рецепти за всеки!


След излелия се напоследък дъжд, идеята за нещо с гъби ми дойде почти естествено, а пък имах и малко топено сирене в хладилника и ето така се появиха тези вкусни свински пържолки с топено сирене и гъби.


Чудесна седмична вечеря - идеална и за днес, затова няма да ви бавя много с обяснения, а ще ви кажа как бързо и лесно да си я приготвите:
Необходими продукти:
3-4 свински пържоли 
1 голяма глава лук
100 г печурки
100 г топено сирене (моето бе пушено) 
100 мл бяло вино
60 г масло
сол/ черен пипер
магданоз


Започвам като в тавичка/ йенски съд нареждам на дъното нарязания на кръгчета лук.


Отгоре подреждам пържолите (аз ползвах вратни), овкусени със сол и черен пипер.


Слагаме нарязаното на шайби топено сирене, а отгоре и гъбите, поръсени с малко нарязан магданоз.


Заливам с бялото вино, а след това  и разтопеното масло.  


Слагам капака на съда и пека първоначално 200 градуса, докато заври, а след това намалявам и пека продължително на слаба фурна, докато месото се изпече и стане крехко.


Гарнирах ястието с малко картофена салата, но вие можете да изберете да го поднесете с ориз или дори без гарнитура.


Добре си му хапнахме у дома, сочни и ароматни пържолки, а ако на вас ви допада идеята - ще се радвам да ги опитате и вие. Ако ви харесват моите месни рецепти, можете да ме подкрепите в категорията
- Крилце или кълка (Най-добър блог с рецепти с месо и дивеч) ( гласувайте тук)на Блоговодител, като дадете гласа си за мен. Ако смятате, че всичките ми рецепти заслужават подкрепа, гласувайте за мен и в другите категории, в които съм номинирана:


А на вас пожелавам една по-слънчева, усмихната и винаги вкусна седмица! 


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели! 

9 коментара:

  1. Страхотни пържолки! Обичаме ги у дома много! Прегръдки, Люси! Отново невероятна!

    ОтговорИзтриване
  2. Ммм, че вкусен старт на постите! Точно както аз обичам!

    ОтговорИзтриване
  3. Изкусителка страшна си, да знаеш, Люси!!! Добре че хапнах преди да надникна да прочета рецептата, че цял ден и се каня на тази вкусотия :)
    Докато стигна до коментара и вече знаех, че тази седмица една от вечерите ни ще бъде твоята апетитна рецепта с гъби и свински пържоли! Уникалнаа вкусотия!
    Прегръдки и хубава вечер ти желая, Люси!

    ОтговорИзтриване
  4. Това е ястието за нашата маса, Люси! :)
    Поздравления за вкусната рецепта и както винаги съблазняващи снимки!
    Прегръдки, момиче хубаво! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Люси,
    много лесно и бързо ястие, правят го обикновено при посрещане на гости.Много често мои роднини ни посрещат именно с това интересно и вкусно ястие.То си е направо с гарнитурата и е чудесно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  6. Правя често подобни пържолки, спестявам маслото, пушеното сирене ми е достатъчно, но малко за вкус бих сложила. Аз лично предпочитам филе, пред вратна.
    Ще си хапна и от твоите една, по - калорична:))

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте и от мен ! Задължително още утре ще се пробва ! Изглежда невероятно вкусно ! :) Само да попитам след като заври маха ли се капака ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Аз си го оставям да си къкри затворено - така не се изсушава местото. Накрая може да решите да го запечете няколко минути без капак, ако репите. Поздрави!

      Изтриване
    2. Благодаря Ви за бързия отговор! :)))) Хубава вечер ! :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...