понеделник, 5 януари 2015 г.

Щастлива Нова 2015-та Година! ( и една ваканция-мечта:) )


Щастлива Нова 2015-та година, скъпи приятели, читатели и кулинарни деятели! Пожелавам ви от все сърце една вълшебна, усмихната и много успешна година, в която да кипите от здраве, енергия и радост, а проблемите, които няма да се лъжем, няма как съвсем да изчезнат, да бъдат просто малка и незабележима част от това, което е най-големият дар за самите нас - животът сам по себе си! 

Точна така, заредена с позитивизъм и нови надежди, сядам най-сетне да си подредя мислите и в блога, тъй като преди броени часове се прибрах от гостуването при сестра ми в Холандия. И тази година посрещнахме коледните и новогодишните празници при нея, като не ни липсваше нито радостта, нито напрежението покрай подготовката. И макар да се бяхме запасили с нужните неща - тамян, тиква, сушени чушки, те не ни спасиха от разни малки проблеми като това, че тиквата беше пълно дърво и тиквеникът не стана много вкусен. За което не виня майка ми разбира се, тя е царица на този десерт и може би единственият, който бих одобрила под тази форма.



Първият боб ни загоря, тъй като майка ми каза на сестра ми да сложи вода, а тя се заплеснала и така... Вторият обаче си стана страхотен! Вечерята на Бъдни вечер премина гладко, придружена с типичното за тогава преяждане с най-вкусните постни ястия на годината. Паричката се падна в къщата, което си е голяма далавера, тъй като е за всички! :)
Тази година със сестра ми решихме да не прекаляваме с десертите за вечерите между празниците, затова направихме само няколко пъти шоколадово суфле, тирамису, тортата с тиквата и палачинките, джинджифилови сладки и наистина се усети разликата. Сега сме САМО 99 килограма по-дебели, а не сто, както е по традиция.
Истината е, че наистина не ни липсваше нищо, защото бяхме заедно! Вече на няколко пъти съм описвала колко обичам този момент и нищо чудно, че за мен е кулминацията на годината.
За Коледната вечеря решихме да се спрем на пуйка, която приготвихме по страхотна измислена рецепта от нас с майка ми - напълнихме я с кисело зеле и свинско с бекон, а отвън имаше и няколко картофа.



Всички я одобриха единодушно, така че при първа възможност ще трябва да добавя рецептата в блога. Този път за съжаление не правих никакви постъпкови снимки или пък рецепти специално за блога, бях толкова отдадена на мързел, че сега направо не знам от къде да започна! Добре, че съм предвидила, че така ще стане и съм си запазила една-две изумително вкусни рецепти, които ще ви споделя още тези дни, а за да не съм такава стипца с информацията, ще ви споделя, че едната от тях е за невероятна торта, която нарекох Торта "Баунти".


И така съвсем неусетно изминаха и останалите (за някои работни) дни, като за нула време настана и навечерието на 2015-та. Добре, че се подготвихме един ден по-рано, като тази година заложихме на по-лека парти храна. Имаше различни видове салати и разядки, като основното беше отново месо, този път червено, с гарнитура от картофено пюре и любимите ми вързопчета от зелен боб в бекон.


Празнуването продължи с много забавления, музика и разбира се фойерверки :)



Беше една наистина незабравима ваканция!

И тук е моментът да благодаря на всички приятели, които ме поздравяваха за празниците, а аз така и не успях да им отговоря навреме. Едва днес успях да отговоря на вашите пожелания и искам да ви благодаря, че се сетихте за мен, да ви благодаря за подкрепата през годината и всички прекрасни моменти, които споделихме заедно. Специални благодарности на моите приятели-блогъри за всичко гореизброено, вие знаете кои сте, прегръщам ви силно!

И накрая, да си пожелаем отново една красива, мирна и успешна за всички ни 2015-та година!


13 коментара:

  1. Безспорно празниците са най-хубави, когато са прекарани със най-близките ти хора - семейството!

    ОтговорИзтриване
  2. Толкова сте прекрасни! Щастието е на лицата ви, нека е така и пез тази година. Да е красива, здрава и много успешна година за теб и близките ти. Бъди ми здрава, миличка!

    ОтговорИзтриване
  3. Люска, вече мога да ти честитя на родна земя и да знам, че ще го прочетеш. ;) Шегувам се!
    Искам от сърце да ти честитя Новата година и да ти пожелая да е по-добра, по-смислена, по-щастлива и всичко "по" от предишните! Бъди здрава, нека и всичките ти близки да са здрави! Много те прегръщам!
    Иии... Боже, може ли толкова да сте красиви! :) И не ми казвай, че това в средата (снимката с масата) е мама? Не може... Ако е тя, значи сте връстници всички. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Гери, вече официално - за много години!
    И все така хубаво да си изкарвате празниците, а делниците да са весели, спокойни и успеишни. Бъдете и здрави разбира се!
    Амааа мнооого сте хубави и бляскави със сестричката! И ако другата руса дама е майка ви - направо ви е като сестра и тя:) Прегръдка!
    Очаквам новите ти прадложения и Баунтито!

    ОтговорИзтриване
  5. Честита нова година, Люси! Бъди жива и здрава! Много щастие, радост и успехи във всяко едно начинание! Бъди все така усмихната и позитивна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Chocolate Kitchen,
    Daria,
    Йоли,
    Гери,
    Веселка и
    Габи, благодаря ви момичета за прекрасните пожелания и вниманието, което ми отделихте. Карате ме да се чувствам заобиколена от приятели, а това е безценно! Веселке, ти ме прекрсъти малко, ама щом е с Гери, не ти се сърдя :) ( тя е такава сладурана) И да, това наистина е моето мамче, като няма да пропусна да й кажа, какво сте казали - няма как да не се зарадва :) Момичета, много ви прегръщам и ви изпращам най-топли пожелания за страхотна кулинарна ( и не само) годинка, в която да си бъдем все така близки!

    ОтговорИзтриване
  7. Люси,пожелавам ти вдъхновяваща и вълнуваща нова година!Все така с усмивка и чар да посрещате празниците,и двете сестри сте прекрасни!

    ОтговорИзтриване
  8. Очарователни кадри, Люси! Дано през цялата година усмивките да не слизат от лицето ви, толкова сте страхотни :)
    Радвам се, че ни направи свидетели на вашето семейно парти и дано моменти с любимите хора бъдат повече, защото това са най-истинските моменти!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. За много години, Люси! Бъдете здрави и все така щастливи! Успешна нова година!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  10. Прекрасни сте, Люси, и всичко около вас изглежда прекрасно...
    Честита да е Новата Година -
    Здрава, успешна и устремена, благодатна и много щастлива !

    ОтговорИзтриване
  11. Роси, Танче, Тили, Дианка, благодаря и на вас за прекрасните пожелания. Чак ми е съвестно, че не можах да отделя малко време да ви пиша индивидуално, но все още се аклиматизирам с работния режим. Тези дни ще имам време да наваксам и да ви "посетя" и да отправя своите пожелания. Сега само искам да ви пожелая една прекрасна и вдъхновена 2015-та година! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  12. Бъди щастлива, Люси! Много вълнуваща година ти пожелавам :)!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...