сряда, 29 октомври 2014 г.

Хелоуин грим за мъже: Хал Дрого и Рагнар Лодброк / Halloween make up ideas for man: Khal Drogo and Ragnar Lodbrok



...или по-скоро мъжки грим за хората с брада! Да, точно така! Знаете ли колко е трудно да намериш идея за грим за човек с толкова косми по лицето. Може би месец се рових за идеи, като накрая зацепих - ами че те били пред мен през цялото време. Ами да! И без това у дома сезоните на сериалите Игра на тронове и Викинги се въртят като на ротативка!

 

И макар лично да харесвам книгите повече от самия сериал, "Игра на тронове" се превърна в такава мания за хората, че едва ли ще има някой, който да не разпознае култовия Хал в лицето на  ( поне за мен :) ) още по-култовото ми гадже :)



 

Винаги се радвам, когато ми се връзва на акъла да ме оставя да го шаря (което по принцип никак не му е приятно), но всеки артист има нужда от модел и той трябва да се жертва в името на изкуството.

И той го прави за мен, и затова е моето слънце и звезди ! :)

Гримът никак не е сложен и ще се опитам да го опиша стъпка по стъпка, тъй като няма как да правя постъпкови снимки по време на процеса (и двете ми ръце са заети :)

Направих снимки обаче на използваните от мен продукти, като от сега казвам, че според мен марката и цената на продуктите на са от значение. Стига да имате въображение и желание, можете да нарисувате някого и с цветния барут на клечките кибрит.
И така, ето какво използвах:


Ако сте по-светли ще ви трябва по-тъмна основа за лицето - някои може да прибегнат до автобронзант, но аз използвах обикновен фон дьо тен и два нюанса бронзиращ руж. С тъмната част подчертах скулите, страните на носа и областта на челото над веждите, което му придаде по суров вид. С по-светлата част осветляваме над скулите, средата на носа и челото.






За самия грим използвах само два цвята сенки, черен и червеникаво-кафяв, като използвах матиращите сенки на Sleek!

Белегът на веждата направих с коректор, като след това покрих с пудра / сенки телесен  цвят.


 


Долната част нарисувах с молив, отново червено-кафяв. 

Рисунките по ръцете и гърдите се оказаха много сполучливи, защото използвах страхотен помощник под ръка - черния сапун на Авон, който изсъхва много бързо и имитира страхотно глина.



 



 И макар да смятам, че тази визия му пасна идеално на външния вид, имах още една впредвид, която отговаряше още повече на характера му и знаех, че ще се изкефи още повече. Говоря разбира се за Рагнар Лодброк от сериала "Викинги".

 


 Tук грим не ни беше нужен, освен сини лещи и подходящо облекло и пропс :)
   

Получиха се толкова добре, че чак не можеш да ги различиш :) 


 

 Прекарах няколко минути в щателно бръснене на тиквата му, като не го порязах нито веднъж, а после се опитах криво-ляво да издокарам татуса на Рагнар :)

 

 Тя представлява Гарван:

 
 
 

За да съм абсолютно честна, Митко само от сто години си пада по скандинавската митология, музика и де що има идващо от северните земи, така че да намерим подходящи бижута и дрехи, хич не ни беше трудно. Имаме само цял апартамент с такива джунджурии :)






Да правя тези снимки бе истинско удоволствие за мен, та чак реших да си поиграя и с малко фотошоп:)



 Аз се забавлявах изключително много и се надявам и на вас да ви харесат снимките.




 Както е тръгнало, няма скоро да се маха тази брада, така че ще се радвам на още идеи за известни гримове от киното и телевизията, които са подходящи за брадясали мъже :)


 











 "Men like you and I will always look for revenge. Ragnar looks beyond." Rollo [to Jarl Borg






Ragnar: So have you returned to your faith, renounced ours?
Athelstan: I wish it was so simple. In the gentle fall of rain from Heaven I hear my God. But in the thunder I still hear Thor. That is my agony.
Ragnar: I hope that some day our Gods can become friends.


12 коментара:

  1. Люси, Люси... Какво ли не прави любовта, а? ;)
    Усмивки от мен и едно голямо браво за ентусиазма и майсторското изпълнение!
    И Митко да поздравиш, виж как умело ти помага в идеите. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери :) и той те поздравява, че и адаша ;) Страхотно е, че ти харесват и некулинарните ми идеи и те прегръщам за което!

      Изтриване
  2. Абе Люси, тотално ме обърка :D Наистина няма никаква разлика, особено с Хал Дрого (на викинга носът му е сякаш малко по-остър от на Митко, та като се вгледам внимателно мога да ги различа). Я пусни една снимка и на твоя мъж без грим :) Наистина съм впечатлена, имаш уникален талант за гримьор!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце, Катя! Ще пусна, по-натам в някоя публикация. Обичам да се занимавам с грим, но най-вече такъв, театрален, дори специални ефекти.Страхотно е, че намирам подкрепа от вас и за това си хоби :) Прегръдки!

      Изтриване
  3. Ти си магьосница направо. Цялата ти поредица за Хелоуин е чудо! На мен ми беше безкрайно интересно и също се омотах с кой-кой е :D Ще чакам още, мога само да си представя накрая с какво ще избухнеш!
    Поздравления за всичко, което правиш, пък и имаш перфектното брадато вдъхновение :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце, Пламена! Наистина ме трогват коментарите ви, тъй като само покрай Хелоуин успявам да поупражнявам и това мое любимо хоби :) Силна прегръдка!

      Изтриване
  4. Е, браво!
    Много сполучливи превъплъщения, особено Дрого се е получил 1:1.
    Харесвам! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Уникално! Замислил съм една фотосесия и аз че с Рагнар си мязаме, ама реквизита ми куца! Грима и татуровките жената ще ги докара перфектно! Опитвам се да намеря кожена броня и брадва ама засега греда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пожелавам успех в намирането на реквизита :) Пък с въображнеие, всичко може да се се напарви! Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...