четвъртък, 30 октомври 2014 г.

Направи си сам: Короната на Трандуил и грим / DIY: Thranduil crown and elven make up


По независещи от мен обстоятелства много се забавих тази година с постовете Направи си сам. Бях направила няколко други проекта, които очевидно ще останат и за другата година. Но важното е, че успях да направя днешния материал, в който ще ви покажа как сами да си направите короната на краля елф от "Хобитът" - Трандуил.

 Още щом я зърнах за първи път във филма, дъхът ми спря и си рекох "Трябва да направя това за Хелоуин". Прекарах само няколкостотин хиляди часа в ровене из интернет за различни видове идеи, вариации на короната и се спрях на тази. Смятам, че е много успешен, лесен за правене, за което гарантира не само външният й вид, но и това, че е първият вариант - няма чернови, няма неуспешни опити.


Грабваш материалите и се захващаш, без възможност за грешка. Вярно е, че аз бях купила първо различни видове тел, докато намерих правилните за целта, но затова пък на вас ще ви бъде в стотици пъти по-лесно, само ако следвате стъпките.
 Сигурна съм, че короната дава много възможности за експериментиране, за което свидетелстват многобройните й варианти из нета. Вие може да се спрете на друг цвят или пък да изберете да вмъкнете живи листа и клонки. Аз обаче исках нещо по-трайно, защото кой знае, може в следващия Фестивал на феите в Холандия да се размотавам с тази корона. :)

 

  Все пак, ако Трандуил може и аз мога (барабар Люси с елфите)

 

Той си е голяма фръцла, но и аз мога да ги играя тия номера.


Друг знаков елемент към този персонаж, разбира се, са фамозните "вежди-говежди" на Трандуил, които нашарих с помощта на грим.

 

Цялата поредица - във фотосесията малко по-надолу, а сега, без да отлагам повече, искам да премина към обяснението за направата на короната.

Първо какво ви трябва:
метална диадема
дебела пластична тел
тънка тел
пистолет с горещо лепило
 цветни спрейове
ножица / нож


Започваме като избираме подходяща диадема, като тя да се задържа стабилно на главата. Аз купих една от магазина за левче, която бе облепена в плат, но го махнах и оставих само металната част. Завиваме от по-дебелата пластична тел около нея, оформяйки фигури по желание - ето така:


С помощта на дебелата тел удължавам двата края, оформяйки този важен елемент:


След като сме направили "скелето", взимаме от по-тънката тел и увиваме под различни форми и плетеници, заздравявайки конструкцията.


Не пестете тел. Увивайки елементите добре,  ще наподоби извивките на дървесните клонки
.
Следващата стъпка е покриването на цялата конструкция с горещо лепило, като е добре да се опитвате да го нанасяте отново с въртеливи движения, следвайки извивките на детайлите:


След като лепилото изсъхне (което отнема броени минути), се заемаме с боядисването на короната. Вие може да изберете различни цветове, но аз исках да я направя златна. За да засиля цвета нанесох първо основен бял цвят с помощта на спрей:


Може да е необходимо нанасянето на няколко пласта в зависимост от спрея, но е важно да се опитате да обхванете всички детайли отвън и отвътре. След като спреят засъхне, може да нанесете и втория цвят - в моя случай: златен.


Следващата стъпка е да украсим короната с пъстри есенни листа, като аз избрах да използвам изкуствени такива. Купих една връзка зеленина от "Джъмбо", която разкъсах на малки парчета и боядисах в червено. После с помощта на лепило тип "капчица" закрепих в короната:
Много бях доволна от крайния резултат и смятам, че като за корона, която има-няма 5 лева, се получи повече от добре  :)


 

 

 
 


Самата фотосесия бе изключително забавна, не само заради факта, че снимките ги прави Митко и непрекъснато ми пускаше смешки за дългоухите и как  да не слагам рокля, все пак тя е за мъжете!

 


 

 


...най-забавната част, разбира се, бе да се опитаме да пресъздадем специфични изражения на героя и самите колажи, които, както винаги, имат единствена цел - да забавляват !

 *******

 Надявам се да ви харесат и да съм ви вдъхновила да поканите поне малко фантазията в сърцето си!

 

 
 

 

 
 
 

P.S.:  Ако ви се струва, че твърде много усиля са хвърлени на вятъра, ви представям и един по-евтин вариант за пресъздаване на персонажа, който намерих в нета :)

 http://rebloggy.com/post/lotr-my-face-thranduil/71368974101

Happy, Happy Halloween!


8 коментара:

 1. Ох, как заобичах този филм, а преди отказвах дори да го гледам... Страхотна си, Люси! :)

  ОтговорИзтриване
 2. Еее, супер е и снимките са супер забавни :)))) А ушите как да ги направим такива островърхи?

  ОтговорИзтриване
 3. Ти си невероятна! Снимките са сякаш от някой филм! Страхотна си, поздравления!

  ОтговорИзтриване
 4. Много добри снимки и превъплъщение в Трандуил, браво!

  ОтговорИзтриване
 5. Благодаря на всички от сърце! Ушичките са малко работа с фотообработваща програмка :) Но има много начини да се направят и наистина, които ще се постарая да споделя в следващите публикации за Хелоуин :)

  ОтговорИзтриване
 6. Здравей Люси.Виждам , че публикацията е от 2014 , страхотна идея за колонката, но много бих искала да споделите идея за уличките. Ако вече сте , упътете ме къде да търся .

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравей, Непознат! Съжалявам, но не разбирам въпроса??!

   Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...