понеделник, 24 март 2014 г.

Торта "Трите млека" / Tres Leches Cake



О-бо-жа-вам тази торта! Просто нямам думи! Толкова е лека и сочна, идеална за закуска, обяд, следобедно кафе и вечеря. А пък количеството, което излезе, ще ви стигне за тази цел. Отново рецепта, която правя за първи път и даже неотдавна научих за този вид десерт "три млека" или Tres leches. Приготвя се в различни вариации, но аз избрах веднага да се нахвърля на торта, а не обикновен сладкиш - защото винаги ще искам най-доброто. :)


И аз като много други блогъри прекарвам "малко" време в ровене за нови рецепти. Около един-два (-десет и четири) часови инетрвали. Много неща ми минават през очите, но рядко успявам да се запаля толкова много по сладкиш. Обикновено реакцията ми е веднага да направя въображаем списък с какво ми е необходимо и какво вече имам у дома. Почвам да смятам цени, продукти, време и тогава Митко се притичва на помощ. Никак не обича ентусиазма ми да се губи в планиране и обикновено предлага да иде да вземе необходимите продукти. Това "обикновено" е по никое време, защото след работа не остава много време за готвене. Аз първоначално се опитвам да скромнича и да му казвам, че не е спешно и необходимо, но бързо се съгласявам, та изглеждам малко така:


Но как да кажа друго, като само идеята за тази торта не ми даваше мира цели 15 минути преди да реша да я направя :) И какво има да му мислиш толкова по д#@7волите. Та това е торта, напоена с цели три млека, обвити с бухнала сметана и тропически вкус на ананас и ароматен запечен кокос.


Всяка хапка се топи в устата и те кара да затваряш очи, представяйки си как се пльоскаш  върху пухкав сметанов облак, носещ всички неповторими вкусове на тази торта. Обикновено Митко описва този тип десерти като такива, от които ти идва да се нагушкаш! Не мога да бъда повече съгласна с изказването.


Ако още не сте се убедили, че си струва да се приготви, то сега ще го направите, защото следва да ви покажа колко лесно се прави. Украсата вече е въпрос на вкус и импровизация, но аз се опитах да подражавам максимално на оригиналната рецепта, защото смятам, че е изключително елегантна.

И ето, че дойде време да преминем към необходимите продукти:
За блатовете:
5 яйца 
1/2 ч.ч. захар
2 ч.л. ванилов екстракт
1 ч.ч брашно (пресято)

За соса от трите млека:
1 консерва подсладено кондензирано мляко (около 400 г)
350 г неподсладено кондензирано мляко (евапоризирано мляко)
1/2 ч.ч. сметана и 1/2 ч.ч. мляко (или само мляко)
1 бр пръчка канела

За покриване:
400 мл сладкарска сметана за разбиване
1/2 консерва от ананас (125 гр)
150 гр кокосови стърготини

Блатовете приготвяме като разделяме внимателно белтъци от жълтъци. Разбиваме белтъците около 5 минути, като започваме да прибавяме захарта на порции. Бием до разтварянето на захарта и образуването на твърди връхчета на сместа. Оставяме на страна.


През това време в друга купа разбиваме до побеляване жълтъците, след което добавяме  ванилията. Изсипете малка част от белтъците в жълтъчената смес и поръсете с малка част от пресятото брашно. Разбъркайте внимателно, като се стремите да запазите въздушността на сместа. 



Повторете тази процедура още веднъж така, че да се получи пухкава смес. Накрая я прибавете към останалите белтъци и разбърквайте, като продължавате да поръсвате от брашното, докато свърши.


Според мен този начин на хомогенизиране на две различни по плътност смеси е най-подходящ, тъй като постепенно ги изравняваме като състав и по-лесно се разбъркват. (Малко като метода на застройка на супа.)
Прехвърляме готовата смес за блат върху тава с размери 27 x 37 см, предварително покрита с хартия за печене, която леко сме намазнили.


Печем блата в предварително загрята фурна на 180 градуса около половин час. След като готовият блат се охлади напълно, щедро го набучкайте с вилица, за да може по-лесно да абсорбира соса.


Следващата стъпка е приготвянето на соса. За целта смесете всички продукти за него в сосиера и оставете да кипнат на котлона. След като кипнат, намалете огъня и оставете да покъкри сосът около 5 минути.



Тук искам да поясня какви млека съм използвала, тъй като често ме питат този въпрос. Подсладеното кондензирано мляко беше на Duch lady, а за неподсладено използвах това от марката на Pilos на Лидл. Макар да пише, че е кондензирано мляко, то е с консистенцията на евапоризирано ( или още наричано вапоризирано)  мляко и ако не можете да намерите такова, препоръчвам да използвате това. Третото мляко в соса е обикновено прясно краве мляко или халф енд халф, което е половин сметана/ половин мляко. Аз се спрях на последния вариант, тъй като исках десертът да е особено богат на вкус.

Изсипете готовия сос върху блата и оставете хубаво да попие. Най-добре за една нощ в хладилника, но и няколко часа са достатъчни. 

За сглобяването на тортата ни трябват още да разбием изстудената сметана, да отворим консервата с ананас.....


....и да запечем на тефлонов тиган кокосовите стърготини. Така се засилва ароматът им и придобиват този невероятен златист цвят.


Сглобяването на тортата става като разделяме блата на две. Намазваме едната част обилно със сметана,


поръсваме с кокос и слагаме богато от ананаса. Макар и да ми се видя доста, мога да ви кажа, че тортата може да понесе още повече плод от това на картинката.

Накрая сложих още малко сметана, за да мога да изравня крема, пък и да има повече от него, защото най-хубавите торти са тези, които са богати на крем.


С помощта на хартията за печене обръщаме и втория сочен блат върху тортата, като внимаваме да не го счупим.


Накрая ни остава само да украсим с още сметана и кокос.


На сутринта тортето беше готово за фотосесия :)


Красива и никак срамежлива, пърхаше с мигли срещу обектива :)




И защото пролетта е вече на прага ни или не знам, но пак ме навя онова романтично настроение само от вида й.













90 коментара:

  1. Е, Люси, прекрасна е, какво да кажа повече! Браво, желая ти винаги да носиш това вдъхновение от вусната и красива храна. Да ви е сладко и гушкащо! :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Гери, успешна и слънчева седмица и на теб! Усмивки!

      Изтриване
  2. A ot kade se kupuva халф енд халф?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, доколкото знам, в България не се продава този продукт. Ако живеете в чужбина, може би можете да го купите от супермаркет. Поздрави!

      Изтриване
    2. Халф анд халф е смес от млчко и сметана с крайна масленост 10-12%. Може да си го направите по-следните начини, ако го няма по магазините:

      • Смесете 3/4 чаша пълномаслено мляко + 1/4 чаша сметана. ...
      • Смесете 2/3 чаша обезмаслено или нискомаслено мляко + 1/3 чаша сметана. ...
      • Поставете 4 супени лъжици стопено безсолно масло в мерителна чашка, след това се добавя достатъчно пълномаслено мляко до обем на 1 чаша.

      Изтриване
  3. Прекрасна торта! Поздравления! Непременно ще я направя! Христина

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна е станала!
    И красиво аранжирана.
    Поздравления, Люси!
    Усмихната седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани! Прекрасна седмица и на теб!

      Изтриване
  5. Аууу ... прелест!
    Люси ... сътворила си нещо прекрасно, нежно и със сигурност много вкусно :)
    Затварям очи ... и пак тортата виждам :) ... дали да не я направя???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дани! Изпращам ти много усмивки :)

      Изтриване
  6. Възхищавам ти се едва ли щвще мпщога да я докарам така изглежда уникакно вкуснааа!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Опитайте се да я приготвите, няма да съжалявате! Поздрави!

      Изтриване
  7. Много е красива и вкусна - убедена съм ! Имам само един въпрос , разделяме блата преди или след поливането с млеката. И ако е след няма ли да е прекалено мек за работа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Анонимен, можете да разделите блата и преди да го полеете, но трудната според мен е самото сглобяване на тортата с вече напоените блатове, така че там е мястото, където трябва да сме по-внимателни :) Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  8. prekrasna e vednaga ay napravih ima velikolepen vkus no vmesto ananasn az izpovah slatko ot aygodi plucise



    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чудесно! Радвам се, че ви е харесала, а пък експериментите винаги са добре дошли :) Добър апетит!

      Изтриване
  9. За обичащите т.нар. "бели торти" е мечта! Направо няма да искат друга, освен тази! Обаче тя всъщност въобще не е лека :) Толкова много кондензирано мляко, пък и сметана доста! Над килограм идват само тези продукти :) Обаче пък сега нали гоним вкусност! И на мои торти бъкащи от калории заради вложено масло, орехи, шоколад и прочее като кажат "колко е лека" ми иде да прихна от смях, но не се издавам. Да им е сладко на всички! Разбирам ги!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет Таня и благодаря, че ме навестихте във виртуалното ми местенце! Пращам ви сърдечни поздрави!

      Изтриване
  10. Zdravei Lusi. Prekrasna recepta. Zvuchi mnogo apetitni, no as nemoga da vodia stupka po stupka prigotovlenieto. Snimkite ne se otvariat. No vse pak razbrax kak se prigotvia I shte probvam. Na teb uspex s receptite.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце и ви пожелавам усмихнати почивни дни!

      Изтриване
  11. wao.izglejda stra hot na,,,!!!!! shte napravq skoro, mersi za prekrasnata ideq,

    ОтговорИзтриване
  12. Анелия Караиванова6 април 2014 г. в 19:51

    Изглежда толкова нежна и пролетна, уханна и "гушкаща"- колко точно?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милия коментар, Анелия! Усмихнати почивни дни ти желая!

      Изтриване
  13. Прекрасна торта.Завиждам ви за умението да творите вкусни шедьоври.Браво

    ОтговорИзтриване
  14. Много се извинявам, но какво е евапоризираното мляко? А колкото до тортата е перфектна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Мариана, евапоризираното ( или вапоризираното ) мляко е неподсладеното кондензирано мляко, което в някои страни, можете да намерите под това име. Ето тук можете да прочетете повече за този продукт: http://en.wikipedia.org/wiki/Evaporated_milk
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  15. Lucy, chudna e! Imam vapros-kak uspiavash da razdelish veche siropirania blat, ne se li chupi? Blagodaria ti!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Ваня, блата се разделя лесно :) , но сглобяването на тортата е малко по-сложно. И все пак става лесно с помощта на хартията за печене. Първия блат го приплъзвам от хартията върху подноса, а втория го обръщам бързо с хартията, върху втория и тогава го отлепвам. Изисква малко повече внимание, но не бих казала, че е трудно. Поздрави!

      Изтриване
  16. mnogo e krasiva.nepremenno 6te q napravq

    ОтговорИзтриване
  17. Здравей , страхотна торта , искам да попитам каква е трития вид сметана ,тази която се смесва с пр. мляко. , и още един ? втория блат не го ли напояваме с соса?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Кремена! Използвах течна универсална сметана на Мегле, която става и за сладко и солено. Що се касае блатовете, напояваме ги и двата - аз изсипвам целия сос върху един голям блат, който после разделям на две части. Тоест и двата блата трябва да са поели вече от соса, когато сглобяваме тортата. Поздрави!

      Изтриване
  18. Поздравления, красота и изкуство! но защо ананас и кокос? те отнемат истинския аромат на тортата, който е подобен на сметанов.

    ОтговорИзтриване
  19. I am thinking of making this cake for mother day.
    did you bake two cake or one and split it into two?thanks

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Hi, I baked one cake and cut it in half, so the listed Ingredients are for the whole cake! Greetings :)

      Изтриване
  20. Zdraveite, zapochnah tortata s golqmo jelanie, no kogato stignah do sosa ot tri mleka - entusiazmat mi se izpari :( Ne se sgasti sosa. Bihte li mi kazali koe sgastqva sosa,zashtoto az polzvah smetana i ne poluchih gastota, a predstavqm si ako e bez :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Анонимен, сосът не трябва да бъде гъст, той си оствата с консистенцията, която е в самото начало. Гъстотата на соса идва от подсладеното кондензирано мляко, но от това, което аз съм посочила в рецептата, тъй като съм предупредила, че има и по-течни варианти на тези млека в магазините. Ако сте купили от тях, може би соса ви по-течен от моя. Ако сте спазили правилно предписанията, предполагам, че ще получили течен, но по-тежък сос, който е идеален за рецептата. Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  21. Zdraveite Lusi!
    чудесно изглеждаща и апетитна торта.Ще ми допадне на вкус.Може ли да ми кажеш размера на тавата в която се пече блата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, може би се пропуснали, но аз съм написала в рецептата използваната от мен тавичка - "Прехвърляме готовата смес за блат върху тава с размери 27 x 37 см" :) Сърдечни поздрави!

      Изтриване
    2. Тортата е върховна!!!! Направих я за рождения ден на мъжът ми.... А какъв аромат се носи из къщата.. Хиляди благодарности!

      Изтриване
    3. Гери, много се радвам! Да ти е виж и здрав съпругът и много да те слуша :) Поздрави!

      Изтриване
  22. Люси, тази тортичка е наистина уникална! Благодаря за рецептата!!! Имам само един въпрос. ... тъй като от малка не живея в България не съм сигурна какво е 'сладкарска сметана'. Нормална течна или е течна подсладена?? Мъжът ми е бил готвач в България но не се е занимавал със сладкиши... След като разбих обикновената течна сметана, той ми каза че трябва да е с захар... добавих малко пудра и стана... но дали трябваше?
    Иначе стана превъзходна!!! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Гери, много се радвам, че тортата е станала и ви е харесала. Използвам сметана - течна, за разбиване, но подсладена. Разбира се, може да се ползва и обикновена, но да и се добави захар ( на вкус), както ти си направила. Има и друг вид сладкарски сметани, които използвам, когато успявам да си ги купя. Те са специално за сладкиши и се купуват от сладкарски магазини, като сметаната е подходяща за замразяване в разбито състояние. Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  23. Луси здравей, направих тази невероятно вкусна торта за един именник вчера. Все още вкусът ми е в устата. Можех да я изям цялата, но не ми беше удобно. Свърши за секунди, дори децата си хапнаха, което говори много. Благодаря ти за прекрасти те рецепти, които представяш неустоимо и апетитно.
    Лерзан

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря, Лерзан! Много се радвам, че сподели впечатленията си от тортата и поставяш такива оценки на рецептите ми! Изпращам ти топли майски поздрави!

      Изтриване
  24. zdravei, Lyusi! imam edno pitane - kum trite mleka, otdelno razbivash I Smetana, koato dobaviash v krema ili s technostta napoyavash blatovete, a smetanata e krema, koito se vijda na snimkata - pitam, zashtoto ne mi stana mnogo yasno.

    pozdravi, Stefi

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Стефи, можеп да сложиш течна сметана в соса за наповяне, или да предпочетеш да е само от мляко, но на мен ми харесва по-богат сос, затова и го прав яот кондензирано мляко, сметана и прясно мляко. Отделно се разбиват 400 мл сладка сметана, която служи за крем на тортата. Поздрави!

      Изтриване
  25. Тинка Найденова21 юни 2014 г. в 17:01

    Разкошна торта ! Благодаря за подробната рецепта !

    ОтговорИзтриване
  26. Здравей, Люси
    Днес попаднах на тази торта и много искам да я направя, защото обожавам кокос, но имам едно питане - може ли сметана между блатовете и отгоре да се замени с нещо друго, защото моят съпруг не обича сметанови торти, а само аз няма как да си я изям цялата торта.
    Поздрави и лека вечер...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет Нели, поздравления за избора наистина много хубава торта! За съжаление аз не бих опитала с друг крем - можеш да опиташ с крем "ванилия" или този от торта "Наполеон", но те са доста сочни, което обикновено води до омекване на тортените блатове. В тази торта обаче блатовете са вече много напоени и се страхувам, че всичко може да стане прекалено мокро ( като реване с крем). Ако идеята ви допада опитайте, но в оригинала, сметаната е по-сухия елемент, който разделя напоените с мляко блатове. Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  27. Благодаря за бързия отговор. Ако я направя непременно ще споделя...
    Лек и успешен ден :* :)

    ОтговорИзтриване
  28. Здравей, Люси и поздравления за страхотния блог - любимо местенце ми е :) Мисля да правя тортата за рождения ден на майка ми, но се чудя дали ще е добра идея ако заменя компота от ананас и кокоса с банани?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен :) Мисля, че комбинацията с банани също ще бъде успешна :) Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  29. Стелияна Недева30 октомври 2014 г. в 22:13

    Здравей,Люси започнах я тортичката,но съм малко притеснена,защото след като изпекох блата и го оставих да се охлади средата му спадна ,а периферията остана с около сантиметър по-висока,къде греша?В интерес на истината по този начин правя кекс и пак така ми се получава ,обаче него го обръщам и не си личи и не ме дразни!Самия блат е изпечен,не е глетав,но се чудя дали да го обрежа и да продължа или да започна от начало!Толкова ми се иска да я направя хубава като твоята,поздрави за красотите,които излизат изпод ръцете ти-естетика и стил!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Стеляна! Проблемът ти е често срещан в кухнята, но за съжаление, няма стопроцентов отговор. Най-честата причина за това обикновено е, че си извадила тортата твърде рано, или си отворила вратичката много рано за да я провериш при печенето и е излязъл въздуха. Може да бъде от самата печка, която разпределя топлината по неподходящ начин до състава на тавичката, която не разпределя топлината равномерно. Аз например имам една тава, която колкото и да се нагрее, не успява да опече отдолу тестените сладкиши и то защото е от някакъв смотан материал. :) Опитай се да смениш тавичката в която печеш сладкишите, за да видиш дали проблема идва от там. Можеш също така да печеш под фолио известно време. Хубаво е, че блатовете все пак ти се изпичат добре. Аз не бих я изрязвала тортата сега, и без това вътре ще има крем, можеш да я изравниш с негова помощ.Сърдечни поздрави, мила!

      Изтриване
  30. Преди час я пребрах в хладилника-пеменена,натъкмена. Коментарите след дегостацията. Весело посрещане на. Нова година. Здраве и много успехи!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Надявам се тортата да се е харесала! Тъй като едва сега успявам да седна пред компютъра, аз ви честитя Новата година и Ви пожелавам тя да бъде много красива, мирна и успешна!

      Изтриване
  31. Люси, много ми беше приятно, както винаги да чета предисторията :), как да не се влюби човек още преди да е прочел продуктите съдаржащи се в рецептата, направо ми се прииска това сочно и топящо се в устата парченце да беше в ръцете ми и да си хапвам сладко, сладко и да се чувствам гушкащо :) Много си сладка, ама много :)
    За много години, Люси! Желая ти здраве, много любов и много нови и все така креативни проекти, с които да радваш аудиторията и да вдъхновяваш читателите да приготвят вкусните ти рецепти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Таничка, много мило от твоя страна, наистина! Благодаря ти, че винаги намираш думи да ме подкрепиш :) И аз ти пожелавам много успехи занапред и все такава неизмерима кулинарна сила! Прегръдка!

      Изтриване
  32. Всички продукти набавих,но не намирам само не подсладено кондензирано мляко.Мога ли да заменя с нещо друго и какво,а си нямаме лидъл или подобна верига магазини

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Замени тогава с още пълномаслено прясно мляко! Мисля, че ще се получи, макар и да не съм опитвала, тъй като при мен по-лесно се намира именно неподсладеното. Сосът ще стане вкусен и само от сметана, мляко и кондензирано мляко. В такъв случай сложи и една цяла чаша течна сметана, вместо халф енд халф :) Поздрави!

      Изтриване
  33. Благодаря за бързия отговор Така ще направя - мляко сметана и кондензирано,защото току що изпекох блата,Получи се чудесен.Дано и тортата утре се хареса :) Лека и спокойна вечер желая.Правила съм по ваша рецепта черно бяла руска торта и е една от любимите.Злати

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Успех, Злати! Стискам палци тортата да се хареса и да стане също една от любимите ти :) Поздрави!

      Изтриване
  34. Готова съм...не е перфектна на външен вид,но вкуса е по важен,за който ще разберем утре
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=910083322359858&set=pcb.910083799026477&type=1&theater

    ОтговорИзтриване
  35. Люси, както винаги на ниво, в понеделник имам рожден ден и ТОВА ще правя, благодаря за идеята. Чудя се обаче дали кондензираното мляко може да се замени с кокосово от консерва, или е твърде гъсто?!?!?! Щото ми се търкаля една консерва в шкафа от известно време и все се чудя къде да я инвестирам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, не съм опитвала с кокосово мляко, но аз бих ти препоръчала кондензираното, тъй като има много приятен, сладък и специфичен вкус! И все пак ако опиташ с това, което имаш под ръка, сигурна съм, че можеш да го нагласиш на око, така че да се получи приятен и достатъчно рядък за напояване сос :) И да споделиш, дали се е получило добре :) Поздрави!

      Изтриване
    2. Май се отказах, все ще й дойде времето и на нея. Така или иначе вчера се снабдих с всичко необходимо от твоята рецепта, единственото което ми липсва е сметаната за соса, всъщност имам, но от подсладената, какво пък може и с нея да пробвам. Хубав ден ти желая, отивам да действам :)

      Изтриване
  36. Да споделя - стана изумителна, и то въпреки че с цялата си разсеяност забравих канелата в соса. Следвах точно рецептата, като в соса сложих мляко без сметана, защото ми се стори, че ще стане твърде сладко с подсладената (а нямах друга). Малко ме беше страх от момента с рязането и местенето на вече сиропирания блат, ама и с това се справих (имаше малко неравности естествено, но се оправиха със сметаната между блатовете 😄). Благодаря ти отново за страхотната рецепта. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за споделените отзиви, Габи! Радвам се, че ти е харесала рецептата, а ти се справила чудесно! Най-сърдечни поздрави!

      Изтриване
  37. Немероянта, чудесна, ще я правя!

    ОтговорИзтриване
  38. Zdravei Lusi mnogo dobre izglejda,4udesna si.Imam edin vupros moje li blata da go napravja s bi6koti Savojar.Blagodarja ti .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Анонимен и благодаря за думите :) Не съм опитвала и не мога да бъда сигурна, но не виждам причина да не стане. Няма да е същия блат и не знам доколкото бишкотите ще поемат сместа, дали ще е лесна за сглобяване, но аз съм винаги с две ръце за експерименти и нов облик на познати торти! Така, че давай, пък после ако може, сподели и с мен резултата! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  39. Zdravei Lusi,
    Blagodarja ti za burzija otgovor.Razbira se 4e 6te spodelja rezultata.Straxotna si.Produljavai vse taka da ni radva6 s tvoite proizvedenija!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Анна :) Винаги съм на среща за вкусни въпроси! Усмихнат ден ти пожелавам, мила!

      Изтриване
  40. Zdravei Lusi,
    Tortata e prekrasna,a be s dve dumi njamam dumi.Kakto obe6tax 6te vi spodelja eksperimenta s bi6kotite Savujar.Napravix go v pairex razmerite gore dolu sa su6tite ,kato tvoite.Sosut go ostavix da izstine,sled koeto potapjax bi6kotite edna po edna.tova go povtorix 3 puti za da sum sigurna 4e sa se napoili.Konserva slojix cjala ,no drugijat put 6te sloja malko pove4e.Kokosovite sturgotini slojix 100 gr.Tortata be6e zglobena mnogo burzo, taka 4e ako se pritesnjavate za pandi6pana ,spokoino moje da izpolzvate bi6koti.A az drugijat put 6te ja napravja s pandi6pana.Tova e Lusi.Blagodarja ti mnogo za tazi vkusotija.
    Ani

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ани, много се радвам! Идеята ти много ми допадна с бишкотите - аз пък ще опитам нея! Благодаря, че сподели приготвянето и впечатления! Сърдечни поздрави, мила!

      Изтриване
  41. Здравей, Люси!Може ли да изпозвам две кутии неподсладено кондензирано мляко и захар, вместо подсладеното(че те мога да намеря подсладени кондензирано мляко :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Подсладеното мляко е гъсто и доста по-различно от неподсладеното като текстура и според мен няма да се получи същия резултат. Поздрави!

      Изтриване
  42. Люси, здравей, не мога да намеря неподсладено мляко тук - има ли възможност да се замени с нещо друго? Мерси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди, привет! Идеята е да има три млека, може да се опиташ да замениш със сметана например :) Поздрави!

      Изтриване
  43. Здравей Люси, както се очакваше, твоята торта беше хит! Наистина супер вкусна! Имах проблеми с блата, защото не се надигна и стана малко сбит, което попречи май на соса от трите млека да попият хубаво, но не попречи тотално да го разплескам, като се опитах да го срежа на две и да го отделя:) Хубавото обаче на тортата е, че с крема можеш да замажеш всякакви недостатъци и въпреки че горния блат го сглобих като пъзел, въобще не се разбра. Малко промених крема, защото реших да прибавя към сметаната маскарпоне, крема сирене и малко карамелен сос и послушах съвета ти да сложа почти двойно ананас, който преди това леко изцедих с ръце да подсуша. Накрая поръсих и с малко неосолен смлян шам фъстък и кокос и стана чудна. Идеята с трите млека е просто чудесна и придава невероятен вкус. Както всичко от твоя блог - another winner!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди, с огромно закъснение виждам, че отговорът, който ти бях писала, не се е бил публикувал. Е, поне не е имало въпроси, но да ти благодаря за оставените отзиви и се радвам, че ти е харесала! Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  44. Здравей,Люси!
    Отдавна чета блога ти и правя доста от рецептите - чудесна си :)
    Искам да попитам,дали ще е проблем,ако си напояване благоверен по стандартния начин - разрязване,блат,сироп,крем и отново същата процедура..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей и благодаря за думите :) Може да опиташ и така, просто рискуваш да не попият добре от сиропа или пък да размекне повече крема, но иначе пак става ;) Поздрави

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...