понеделник, 24 февруари 2014 г.

Печени чушки със сирене и кашкавал на сач / Roasted Peppers with Cheese recipe

 

Откакто си имам сач ( фръц-фръц :) ), все гледам да пригодя стари рецепти или да намеря нови, с които да го използвам. Май нещо средно е това, което сътворих тези дни. Реших да приготвя едно от любимите си неща, а именно печени чушки и то в сач. Не съм сигурна доколко това повлия на ястието, така че вие можете съвсем спокойно да не използвате глинен съд, а най-обикновен съд за печене. 


Самото ястие обаче си ми е сред любимите  и смятам да ви го представя в следващите няколко минути. Първо обаче необходимите продукти:



20 бр печени чушки
200 гр краве сирене
150 гр кашкавал
3бр яйца
брашно
олио
100 маслини
3 с.л. течна сметана

Първо и много важно е да подготвим сача правилно. За това съм разказвала вече в тази рецепта как става точно. Можете да го подготвите на котлон или фурна, но важното е да започнете загряването постепенно. Аз намазних добре моя, пъхнах го във фурната и включих да загрява на 100 градуса, като постепенно увеличавах.


Това време е напълно достатъчно за да се заемете с най-досадната част, а именно - беленето на чушките. За моя сач отидоха около 20 чушки - домашно производство :)


Следващата стъпка е да забъркаме пълнежа. В купа смесваме натрошеното сирене, яйцата, сметаната и по желание половината от рендосания кашкавал.

 

В загрятия сач започваме да редим чушките, които овалваме в брашно и посоляваме. Това със солта не е задължително, зависи колко е солено сиренето :)


За дъното отидоха около десет броя чушки. След това изсипваме плънката.



Следва още един ред от чушките:




 Аз си оставих съвсем малко от плънката и разпределих отгоре ето така:


Накрая завършваме с щедро количество кашкавал и маслини:


Така получената вкусотия пъхаме във фурната и печем до готовност, което по мой спомен не отне много време :)




Стана толкова превъзходен сач, който бе нападнат моментално. :)


Затова и парченцата не са много стабилни, но ги снимах още горещи-горещи.

Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 

Благодаря ви, приятели!








17 коментара:

  1. Ще ме запалиш с този сач, Люси ! При този великолепен вид на ястията, които приготвяш в него, не ми оставяш никакъв избор . А и както обичам чушки, и то точно в тази комбинация....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз дълго време се начаках на този сач, но сега не мога да спра да готвя на него. Определено си заслужава да се намира един у дома :) Поздрави Петя!

      Изтриване
  2. Люси, всичките ти рецепти са уникални и толкова апетитни :) Тази също изглежда изключително вкусна, но за съжаление си нямам сач... Дали мога да я приготвя в друг съд и какъв би бил най-удачен?
    С пожелания за все по-вкусни вдъхновения!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Яна! Аз съм описала в рецептата, че сача тук не е от голямо значение и можете да го замените с всякакъв друг съд - йенска тенджера или алпака. Все ще се получи вкусно :) Сърдечни поздрави!

      Изтриване
    2. Ауу, съжалявам! Точно това изречение ми се е изплъзнало :) Непременно ще пробвам, тази комбинация ми е сред любимите.
      Сърдечни поздрави и за теб!

      Изтриване
  3. Люси, направо ми престърга корема. Убийствено е.

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасно е станало!
    И аз трябва да си помисля за сач, че звучи много съблазнително!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Ох, поредната вкусотия от твоите ръце! Как обичам печени чушки, гледам често да хапвам, а предложението ти е страхотно! Поздрави и хубава седмица! :))

    ОтговорИзтриване
  6. Сладката Люси :))) Слюноотделящо е това ястие мила. Направо ми иде да се присегна през екрана :))) Обожавам печени чушки, ама като нямам сач сега какво да правя? :))

    ОтговорИзтриване
  7. Танче,
    Дани,
    Алекс,
    Ани, благодаря за милите коментари! Много се радвам, че рецептата ви допада и се надявам да споделите впечатления щом я опитате. Ани, може и без сач, разбира се, в тавичка, пак ще стане вкусно :) Сърдечни поздрави на всички!

    ОтговорИзтриване
  8. Фръцла! :)

    Изглежда неустоимо. И аз искам сач!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотно се получи!Определено ще се прави пак.

    ОтговорИзтриване
  10. Люси, вчера за вечеря направих чушките, но не на сач, а в обикновена тава и станаха чудесни. Прибавих малко повече сметана, защото заливката беше гъста, но се получи. Благодаря ти за идеите, които даваш в блога си. Поздрави

    ОтговорИзтриване
  11. Аз го направих в гювече и с кисело мляко – облизахме си пръстите! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  12. Моят сач си стои в шкафа. Ето какво ще направя в него :)
    Много вкусна рецепта, Люси! Много!

    ОтговорИзтриване
  13. Марта,
    Благословинова,
    Соня,
    mirakaneva,
    Кокона,
    благодаря ви,че харесвате ястието и му давате положителна оценка тук! Винаги е приятно да чета такива коментари :) Поздрави от сърце!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...