сряда, 27 март 2013 г.

Кутии за сладкиши от Милена и "Вашите подаръчета" / Cake Boxes by Milena

   
Все още чакаме истинското лице на пролетта, макар и тя упорито да се дърпа. Студът и мрачното време обаче няма да издържат дълго, особено, ако породим пролетно настроение първо в себе си. Отдавайки се на любимите си хобита и възможността да сътворите нещо красиво - ястие, декорация или малки подаръчета, се приближавате още повече до целта да поканите красотата у дома. Именно този вид творчество е темата на днешния пост. 

Искам да ви запозная с произведенията на една много талантлива дама - Милена Николова от Благоевград. Точно тя изработи за мен тези невероятни кутии за сладкиши.
Няма нищо по-приятно от вкусния подарък, особено, ако е поднесен по този атрактивен начин. 

 
Малките и изпипани детайли допринасят толкова много към едно на пръв поглед обикновено изделие от картон.

 

Тези прекрасни кутии за сладкиши можете да намерите в нейното магазинче във фейсбук.

Там можете да погледнете и още много от изработените й картички с квилинг техника, картини, аксесоари за книги, сватбени подаръчни пликове, покани за тържества, бижута, плетени брошки и други.




Може да се каже, че това е фамилно магазинче, тъй като картините са дело на нейната дъщеря Славена, а нежните плетива на една кука - на майка й Виолета (или леля Вили, както си я наричам аз) :))))
 
Самата Милена събира творческите дарби на семейството под крилото на една обикновена страничка в интернет и не пропуска празник или повод, който да й послужи за вдъхновение.
"Най-много ме вдъхновява красотата в изработването на стилни картички и всичко свързано с работата с хартия и картон. Постепенно се опитвам да правя по-сложни неща, но това изискава много време. Понякога изработването на една картичка отнема 3-4 часа, понякога 1-2 дни. Цветята и комбинирането на цветове ме вдъхновяват най- много, също така разглеждам постоянно работи на други хора в техните блогове или търся модели в интернет."

Милена се занимава с квилинг едва от година и половина, но казва, че все още се чувства начинаеща.
"Още от първата ми среща с изкуството квилинг се влюбих в това трудно и изискващо прецизност и търпение хоби. Само при мисълта, че ще имам някалко часа свободно време, за да се занимавам, ми доставя изключителна радост и спокойствие!  

Радост носи и на нас, тези, които ценят красивите, макар и дребни неща около нас. 
Не пропускайте възможността да подкрепите таланта на един български артист, като харесате нейната страничка, а може би ще бъдете и от късметлиите, които могат да спечелят нещо от предлаганите награди.

Ако пък решите, можете да израбoтите и сами тези кутии, използвайки един от тези многобройни модели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...