сряда, 14 октомври 2015 г.

Направи си сам: Рогата на Господарката на Злото / DIY: Maleficent Horns




Почва се! Любимото ми време от годината започва...първо настъпването на есента, и от Хелоуин,  така до Коледа! Това са украси, направи си сам проекти, вкусни и забавни ястия, развиващи въображението, и тематични филмови вечери, прожектирани на стената в компанията на домашно приготвени пуканки и пукащи дърва в камината. 

Това е сезонът, когато вечерта определено е по-вълнуваща от деня!  И докато тайничко се надявам повечето ми читатели вече да са разбрали моята невероятна страст към страшотиите, ужасиите и всякакви видове изродщини, типични  за всеки дай хард фен на хоръра, метъла и специалните ефекти в киното, която с най-голям размах се проявява за Хелоуин, така и ми се иска поне една година да не защитавам този празник от традиционните въпроси : "Защо се празнува, тъй като не е български?", "Какво му е хубавото?" и всякакви такива неща, които вече намериха своите много точни и ясни обяснения още преди години! 

За хората с развинтено въображение няма граници за това, което може да създаваш, за хората с весели и усмихнати сърца няма граници за това, на което може да се усмихваш и да се радваш, а за любознателните хора светът е твърде голям и интересен, за да живееш само в една малка част от него.
За тези хора и особено за тези стотици хиляди българи зад граница, които отглеждат дечицата си далеч от родината си вече много години, в чужди традиции и празници. Те често споделят своите малки семейни моменти от Хелоуин в интернет, срещайки насреща предимно неразбирателство. Та особено за вас - представям ви две седмици, изпълнени с весели идеи за гримове, украси, рецепти и всякакви забавни и понякога малко страшни предложения за този магически празник  Хелоуин! (вижте миналогодишните ми предложения тук и тук

Днес ще си играем да се правим на Злодеида или както на български преведоха името на изиграната от Анджелина Джоли роля - Малефисънт! 

Сега, далеч съм от мисълта си, че мога да се сравнявам с нея като външност, преди да си помислите, че нещо съм си повярвала, но пък никой не ни плаща 20 милиона за ролята, така че няма да отслабваме за нея. 
Затова пък ще ви покажа как бързо и лесно да си направите тези черни рога с напълно подръчни средства - проект, който захванах още миналата година и тихичко си отлежаваше в мазето...сега му дойде времето да го извадя и да размахам пред всички!


Като всеки проект, който не е изпитан предварително, и тук срещах различни видове спънки, които ще споделя с вас, а пък вие ще решите на кой вариант ще се спрете при оформянето на този шлемофон :) 

 

Започваме:
За рогата използвах:
-Пластмасови чашки
-опаковъчно фолио (прозрачно/черно)
-хартиено тиксо
-черен спрей (не е задължителен)
-алуминиево фолио
-телбот

Започваме като около две пластмасови чашки завиваме малко алуминиево фолио. В дъното залепваме с тиксо, ето така: 


Завиваме фолиото от дъното нагоре, оформяйки тънка, но по-твърда част, която ще ни служи за основа на рога. (този в дясно) Завиваме основата в желаната от нас форма и около него започваме да навиваме още пластове фолио, докато придобие вид на този в ляво :)  



 Запечатвам окончателния размер и форма с хартиено тиксо ето така:



В процеса на работа реших, че за да имат рогата характерната текстура, ще ги обвия с малко тънка тел, отново отдолу нагоре, а после ще увия роговете в опаковъчно фолио, пристягайки силно така, че релефът на телта да си проличи. 
По сходен начин процедирах и със самата "каска". Прибрах косата си и след това хубаво и стегнато започнах да опаковам главата си с опаковъчно фолио. (Гледката е все едно се опитвам да си залепя главата да не издиша)  
Вторият пласт бе отново от хартиено тиксо, като с негова помощ оформих и триъгълника на челото. Третият пласт бе отново опаковъчно фолио, с което заздравих окончателно тази "конструкция" (и то една конструкция).
Тъй като използвах прозрачно фолио, се наложи да напръскам всички елементи с черен спрей.



Сега, когато ги извадих от мазето обаче, забелязах, че част от спрея се бели и реших да се спра на по-сигурен вариант. Купих си изцяло черно опаковъчно фолио, с което опаковах отново детайлите.


Тъй като то залепва само за себе си, бе много лесно да прикрепя и рогата към "каската" с помощта на тънка лента и малко телбот, където е необходимо :)


Със своята сръчност Митко успя да ми изобрети една яка, докато аз слагах грима. Тук нямаме много труден грим освен задължителните изкуствени мигли, които са ми по-трудни за слагане, отколкото кондензатор на дънна платка.



Гримът в няколко прости стъпки:
- светла основа
- изразителни вежди
-червени, плътни устни
-жълти лещи
-драматични мигли




Важен елемент към грима на този герой са острите скули. За целта не пестете тъмните тонове при оформянето им, тъй като трябва да придадете почти триъгълна форма на лицето.





Моментът за фотосесия дойде и трябваше да изпробваме всички познати кадри :)


Хубавото на този герой е, че няма много задължителни, отличителни знакови аксесоари. Освен може би една гарга...но вече и нея можете да си купите за около 2 лева в Джъмбо :)




 Ако този вид рогца ви се струва твърде трудоемко, спретнах набързо и втори, по-лесен вариант.
 За целта ви трябват два броя от малките черни рогца, които продават отново в Джъмбо за около левче. Единият брой ще го осмъртофилингифлягаме, като го отрежем и го пришием/залепим по този начин (на снимката). Аз използвах черно тиксо, тъй като мразя да шия (сега сигурно си мислите, че винаги са ми скъсани чорапите)


 По този начин отново получих традиционната и причудлива форма на рогцата на Злодеида, а пък вие можете да ги изпробвате още този Хелоуин.



 И сега ще ви разкрия още една тайна: Следващите гримове, които можете да очаквате, са Клеопатра, Капитан Джак Спароу от "Карибски пирати", индиански грим и Роб Зомби и Шери Муун Зомби в "Salem". А кой знае..може би и още някой друг ??! :)







И така, в духа и призраците на публикацията, си пожелавам на мен и на вас един приказен, весел и магически месец Октомври!


Няма какво да се лъжем, ще бъде малко страшен...все пак има Избори! :)


Но това не пречи да преобърнем страховете си в игра, а играта в смях!


Happy Halloween! 


P.S.: А ти кой ще бъдеш за Хелоуин?



26 коментара:

  1. Леле, Люси, много яко си се накиприла :)
    Както винаги си пълна с идеи и ги реализираш много успешно, особено тук - до съвършенство!
    Много ти ходи тоя костюм. Джоли ряпа да яде. Ха ха
    Чакам с нетърпение да видя Клеопатра!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даре, благодаря ти от сърце! Комплиментите са прекалено големи, но пък съм щастлива, че някой разбира и оценява и другите ми големи страсти :) Благодаря ти още веднъж!

      Изтриване
  2. иванка николова14 октомври 2015 г. в 13:41

    много добре се е получило!по-добре и от АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ/с тези зелени очи-СУПЕР/ БРАВО и за наградата от конкурса на "МАГГИ"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце, Ваня! И за думите и за поздравленията! Прегръдка от мен!

      Изтриване
  3. Толкова е реалистично, че няма сън да ме хване:) Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Траяна :) Е, не исках толква да те плаша :) Прегръдка!

      Изтриване
  4. Няма такава смешка като теб! Ще те изям, да знаеш! Много си хубава така!

    ОтговорИзтриване
  5. Люска ,чак се взирах за да видя разликата и коя си ти хахаха Много ефектно и чудесно си се справила.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Е, много си луда...честно:)))) - див шемет!
    Обещаваш ли да има и по-страшно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веселка, благодаря ти :) Ами ще има, как да няма :) Прегръдка!

      Изтриване
  7. Ехаааа! Люси, направо поразена останах! Твоята креативност винаги ме е впечатлявала, обаче сега направо се шашнах. Браво, страхотно изглеждаш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Лети! Много си мила! Надявам се и следващите ми предложения да ти харесат :) Поздрави от сърце!

      Изтриване
  8. Ох ... много си добра ... просто не познавам друга личност толкова красива и щура :)
    Голям смях падна с тази "каска" ;)
    Прегърни се сладурано!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, миличка! най-ми е приятно да знам,че съм донеса усмивки на някого, а щом си ти - още по-драго ми е! Прегръдка!

      Изтриване
  9. Здравей Люси, много ми хареса идеята ти и мисля да я използвам :) От каде обаче да намеря черно фолио?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Здравей! Аз поръчах моето по интернет. Но ако си от София, може да го намериш и в някои магазини. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотна сте,благодаря да идеята за рогата!Дайте идея за яката?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Яката се прави още по-лесно. Просто облепете със същото стреч фолио картонена яка, която сте изрязали предварително. Може и да го направите с черно тиксо, за да стои още по-твърда. Поздрави :)

      Изтриване
  12. Със какво я закрепяте за вас,яката?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...