сряда, 20 март 2013 г.

Ананасови кошнички с кашкавал и сирена / Pineapple nests with ham and cheeseКомбинацията на ананас със сирена е много популярна,  въпреки че не е според вкуса на всеки. Така известните стек "Хаваи" и пица (или тост)  "Хаваи" опитах за първи път в Германия през 2004 година и няма да ви лъжа, че ми трябваше малко време да свикна с вкуса. Но веднъж хареса ли ви, ще почнете да търсите такива ястия в менютата на всеки ресторант.
В България все още най-прието е да хапваш ананас със сирене върху пица, но сега ви представям малко по-диетичен вариант. Идеално предястие, което се съчетава прекрасно с всякакъв вид зелена салата.

За кошничките ви трябват:

ананас на шайби (аз използвах от консерва)
крехко свинско филе или шунка
кашкавал
сирене

За приготовлението е добре да изберте първо съдчетата, в които ще печете кошничките - може да бъдат форми за мъфини или тарталети, или някакви подходящи чинийки. Аз използвах метални формички за тарталети, като на дъното поставете 1- 2 резанчета от свинското филе и една шайба ананас.Така оформилата се кошничка запълнете с едро нарязани сирене и кашкавал, като после леко повдигате крайчетата на филето нагоре така, че при изпичането да не потече кашкавал отстрани.

 

Печем на силна фурна, докато кашкавалът се запече. Сервираме предястието в комбинация със зелена салата, може и с няколко резена домати, които също подхождат на останалите вкусове.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...