сряда, 8 септември 2021 г.
Шоколадов кекс с тиквички / Chocolate Zucchini Bundt Cake
петък, 3 септември 2021 г.
Пълнените патладжани на мама / The Best Stuffed Eggplant Recipe
Патладжан! Като бях малка единството хубаво в този зеленчук беше името му което ми звучеше забавно. Нито цвета, нито вкуса, нито това, което се опитваха да правят с него като го печат, мачкаха и пържеха не събуждаше апетита ми. Сега, ако има как ще купя сто патладжана от магазина и ще измъкна още два под блузата си, едрогърдо поднасяща се към касите. Токова да го обичам, а май и любовта ми расте с всеки изминал ден.
Искам днес да ви зарадвам с още една рецепта от семейния тефтер, тази на мама. Сега като има пълнени патладжани или тиквички, винаги й ходя да гости " че отдавна не съм я виждала". Реших да я споделя и с вас, защото понякога с нея си ги готвим заедно, сядаме горещата чинийка-вкусотийка и си пускаме някой женски филм, който да обсъждаме.Можем да се смеем, да въртим очи на някоя двайсетгодишна героиня с десетгодишен син, същата влюбена в 50 годишен богаташ със златно сърце и мускули от закалена стомана, но в компанията на домашно приготвената храна всяко съдържание се "смила" по-добре.
Почерпете се с най-вкусната вечеря идните дни с тази уникална рецепта, и разбира се, че може да ми благодарите по всяко време в каменарите. :)
3-4 патладжана ( по-малки)
250 г кашкавал
1 голям морков
1 1/2 червена чушка
1 голяма глава лук
1 слава чесън ( от малкия, български)
1 среден домат
1/4 връзка магданоз
черен пипер на вкус
сол
Издълбайте ги с остро ножче или лъжичка.
В една купа сложете сърцевината и овкусете с малко сол, а в друга купа сложете издълбаните патладжани, които също сме посолили. Оставяме всичко да престои около 30 минути, за да се отцеди от горчилката.
понеделник, 30 август 2021 г.
Турски сиропирани сладки/ Turkish moist cookies
Ехоо, липсвах ли ви? Дано да е така, защото вие на мен - да. И все пак, за първи път тази година не отворих лаптопа по време на лятната си ваканция. Опитах се да стоя възможно най-рядко на електронните устройства, но все пак споделях и в моя Инстаграм какво правя, какви интересни места посещавам и разбира се къде си струва да се хапне нещо вкусно.
През лятото искам и аз като вас да наблегнем на друг вид преживявания, а не само да стоим край печката и да готвим. Почивката ми беше малко ...стресираща, ако трябва да съм честна. Пътуване, местене в последния момент заради незаписани резервации, в единия хотел нямаше ток като се прибрахме вечерта и никой на рецепция да се отзова, та половинката се наложи да ремонтира и там. Аз си изкълчих крака, на него му се развали телефона. А в Равда пък ни се развали бойлера, чак стопи пластмасата и добре, че се беше включила защитата, но не разбира се преди да влезем да се изкъпем със студена вода, директно след плажа.
Необходими продукти: