Откакто си имам сач ( фръц-фръц :) ), все гледам да пригодя стари рецепти или да намеря нови, с които да го използвам. Май нещо средно е това, което сътворих тези дни. Реших да приготвя едно от любимите си неща, а именно печени чушки и то в сач. Не съм сигурна доколко това повлия на ястието, така че вие можете съвсем спокойно да не използвате глинен съд, а най-обикновен съд за печене.
Самото ястие обаче си ми е сред любимите и смятам да ви го представя в следващите няколко минути. Първо обаче необходимите продукти:
20 бр печени чушки
200 гр краве сирене
150 гр кашкавал
3бр яйца
брашно
олио
100 маслини
3 с.л. течна сметана
Първо и много важно е да подготвим сача правилно. За това съм разказвала вече в тази рецепта как става точно. Можете да го подготвите на котлон или фурна, но важното е да започнете загряването постепенно. Аз намазних добре моя, пъхнах го във фурната и включих да загрява на 100 градуса, като постепенно увеличавах.
Това време е напълно достатъчно за да се заемете с най-досадната част, а именно - беленето на чушките. За моя сач отидоха около 20 чушки - домашно производство :)
Следващата стъпка е да забъркаме пълнежа. В купа смесваме натрошеното сирене, яйцата, сметаната и по желание половината от рендосания кашкавал.
В загрятия сач започваме да редим чушките, които овалваме в брашно и посоляваме. Това със солта не е задължително, зависи колко е солено сиренето :)
За дъното отидоха около десет броя чушки. След това изсипваме плънката.
Следва още един ред от чушките:
Аз си оставих съвсем малко от плънката и разпределих отгоре ето така:
Накрая завършваме с щедро количество кашкавал и маслини:
Така получената вкусотия пъхаме във фурната и печем до готовност, което по мой спомен не отне много време :)
Стана толкова превъзходен сач, който бе нападнат моментално. :)
Затова и парченцата не са много стабилни, но ги снимах още горещи-горещи.
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! !
Бъдете здрави и добри,
всичко друго ще се нареди!
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.