вторник, 16 февруари 2021 г.

Френски типов хляб/ Easy Homemade French Bread

 

Помните ли как преди време с моята приятелка- блогър Таня Донева и любимите ни брашна София мел успяхме да създадем една чудесна книга с рецепти. Голямо търсене и издирване падна на тези книжки, и както и тогава ви обещах, рецептите ще бъдат публикувани на техния сайт след време. И тъй като този момент настъпи, реших, че ще е чудесно да ви подсещам за тях, докато ги качват една по една, и тези от вас, които не успяха да се сдобият с книжката, ще може също да видят "пропуснатите" рецепти.

 Първата рецепта, която искам да ви споделя е за този чудесен типов хляб, който ще накара всеки дом да заухае на най-вкусната пекарна и ще ви донесе спомени за детството, в което изяждахме кората на хляба докато я занесем до вкъщи. Подавахме на възрастните нещо, което бегло приличаше на огризка, а по-скоро на останки след пираня, наръфани и  счофкани от всякъде, докато по бузите ни още се белееше леката следа от брашното на кората.

И сега, когато цялата зима сякаш реши да се стовари в един единствен уикенд, реших че няма да е лошо да си направим вкусен домашен хляб, вместо да се разкарваме за хляб в края на деня до претъпканите магазини и прескачайки преспите.

Благодарение на специфичното оформяне, този хляб има нещо като две кори, което го прави още по-неинтересен. Вижте го:


Необходими продукти:
½ кубче жива мая
2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.ч. хладка вода
2 с.л. олио

Ако рецептата ви е заинтригувала и искате да прочетете и начина на приготвяне, може да го направите на сайта на София мел ТУК, където ще публикуват и други рецепти от книгата.

    

Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястие, присъедините се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.  Благодаря ви, приятели!

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...