петък, 18 септември 2020 г.

Сладолед "Чийзкейк " с малини и шоколад / Cheesecake Ice Cream with raspberry and chocolate



Доста се чудех дали да не ви оставя без десерт за събота и неделя, че последният бе толкава сладък и голям като количество, трябваше да сте подсигурени. Читателка обаче ме попита за десерт с малини и реших, че няма да е хубаво от моя страна да не ви предложа и нещо, което не се пече и да е по-свежо, защото все пак сме в последните издихания на лятото.

Ice Cream GIFs - Get the best GIF on GIPHYРазнесе ли се ароматът на "парфюм" Чушкопек. Номер 5 във въздуха знаем, че есента ни диша във врата и скоро няма да ни личат палските, които умело ще стегнем в дънки с висока талия. 
Не знам за вас, но аз обичам да ям сладолед целогодишно и когато някой ми изгледа така, че си поръчвам сладолед през зимата сякаш продавам лед на ескимос ми е много странно.

 Това  е най-лекият десерт за който винаги има място и честно казано чудесен начин да си похапнем и малко повече плодове, защото се съчетават идеално почти с всеки вкус. 

Днес искам да ви представя един много бърз сладолед с вкус на чийзкейк, с малини и шоколад. Може да ползвате замразени малини, които навярно много от вас ще си "консервират " за зимата. Малините са предпочитани и защото са едни от плодовете препоръчителни за диета, заради по-ниското съдържание на захари, а гарнирате ли ги с черен шоколад направо може да задушите чувството си за вина с възглавница докато спи. 



И така, няма да отлагам много рецептата този път, първо защото съм скапана ( днес освен на работа, сготвих и два безумно вкусни десерта след това, които съм затворила в каторгата на хладилника за утре, когато ще ме чакат на село да пека чушки - не си мислете, че не съм балканска мома) 

А ето и как набързо да си направите сладолед ( без скреж) :

450 мл високомаслена сметана ( най-добре животинска)
430 г подсладено кондензирано мляко ( от гъстото) 
200 г крема сирене
100 г черен шоколад
300-400 г малини ( захар на вкус) 


Започваме като като пасираме малини с малко захар на вкус с пасатора. След това, за да отстраним семките, претриваме сместа пред цедка или сито като отделяме само кремообразната им част.

            

През това време разбиваме сметана на сняг, а след това постепенно прибавяме и кремата сирене и кондензираното мляко. Внимавайте, вземете то тежките консерви, но не карамелизирано.


Сложете в подходящ съд и изсипете вътре сместа от малините и нарязания ( по-добре е отколкото рендосан)  на ситно половин тъмен шоколад, ако искате да бъде тип Страчатела. 
Разбъркваме и прибираме в хладилника Изваждаме на няколко пъти и разбъркваме. Накрая изсипваме малко домашен шоколадов топинг за сладолед, който ползвам за различни видове сладкиши, но така и не съм качила рецепта. Ако ви интересува как се приготвя, напишете ми в коментар и ще ви споделя следващия път :) 

                             

Харесва ми свежестта на този сладолед. Хем е сладък, хем е въздушен, а резливата нотка на малини е дозата свежест, която да ви кара да искате още и още. Парченцата шоколад се усещат само на места, което е като малка доза "ендорфини" , която рязко получаваме, но секунда след това малиновата нишка балансира вкуса. 


Досега не съм снимала май празна чиния в блога, но това се получава само докато се опитвам да го заснема. 


За да огранича порциона накрая почнах да слагам сладоледа във вафлени фунийки, но моля да не ме питате колко съм изяла накрая :) 


Супер много ще се радвам и на вас да ви хареса и да ми кажете какво мислите :) 

Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!



2 коментара:

  1. Здравей,в рецептата пише, че сладоледа се слага в хладилника. Исках да уточня- във фризера или в хладилника? Благодаря:)!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...