Как е настроението днес, банда? Всичко на шест? Ако и вие като мен не сте на морето и ви се почива, правете като мен, почивайте където се намирате и това е. Няма да стана да ви мотивирам за работа или поне не днес, при тези температури. Знам, че някои от вас имат климатици, вентилатори или мастика за охлаждане, но аз лично нямам такива екстри и си се пържа по цял ден. Затова и готвенето у дома е сведено до минимум. Ако искате да хванете вълната на тази "мода", може да се присъедините към мен и тази седмица, когато ще ви представя бързи и лесни рецепти за предястие, основно и десерт, в този ред.
Днешното предястие ( което както е тръгнало ще си стане основно) е за един чудесен пастет от тиквички. Любима рецепта, която пазя вече достатъчно дълго в чернови, а пък някои от вас я пожелаха неколкократно и нямаше за къде вече да отлагам. Освен това ви обещах повече рецепти тип "разядки" и ето и следващата такава.
Преди да преминем към рецептата само ще кажа, че имате пълната свобода да променяте съотношението на съставките, така че да допаднат на вашия вкус. Аз съм задала по-скоро примерни количества, но бъдете убедени, че както и да го направите, ще останете очаровани. :) А ето какво ви е трябва:
Необходим продукти:
1 бр. по-голяма тиквичка
1/3 ч.ч. белени слънчогледови семки
2-3 скилидки чесън
150 г извара/ крема сирене
сол/ черен пипер
олио/ зехтин
Започваме като рендосваме тиквичката и я запържваме в малко мазнина. Прибавяме чесъна, който сме накълцали на ситно
и слънчогледовите семки. Разбъркваме и запържваме всичко, докато тиквичките
поомекнат и намалят обема си. Подправете с щипка сол, разбъркайте и дръпнете от огъня.
Пасирайте съдържанието на тиганчето в подходящ съд
и прибавете изварата или кремата сирене. Опитвайте и коригирайте съотношението, като тук е мястото, където може да добавите още чесън, черен пипер, сол или друга подправка по желание.
Поднесете залят с малко олио/ зехтин, поръска от печени слънчогледови семки и голямо количество хляб :)
Ще си обложете пръстите..буквално!
п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;)
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!
Страхотно предложение,Люси-поредното вкусно, лесно и лятно!!!
ОтговорИзтриванеМного благодаря :) Усмивки от сърце!
ИзтриванеМмм,изглежда вкусно,ще опитам!
ОтговорИзтриванеБлагодаря :) Ще се радвам да споделите отзиви :)
ИзтриванеМного вкусно изглежда, но съм смутена от пърженото и многото хляб..
ОтговорИзтриванеМоже да сварите тиквичките, а хлябът да пропуснете :) Поздрави и усмивки!
ИзтриванеЧудесна идея! Белените слънчогледови семки, които слагаш в тигана при тиквичката, сурови ли са? Поздрави 🙂
ОтговорИзтриванеЗдравей, Анонимен! Това е по-скоро въпрос на вкус, аз използвах сурови за вътре и запечени за отвън :) Поздрави и усмивки!
ИзтриванеХаресва ми,ще го направя! Благодаря!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря, Камелия :) Поздрави!
ИзтриванеЛЮСИ,
ОтговорИзтриванечудесен пастет се е получил, нямам думи.Правила съм подобен без извара и става много хубава разядка.
Поздрави !
Благодаря ти от сърце, Лени! Ти си майстор на такива разядки, трябва да потърся още вдъхновени при теб :) Поздрави!
ИзтриванеДали ще е възможно.да се стерилизира, за по късна консумация. Тази година има много тиквички и се чудя какво да ги правя.
ОтговорИзтриванеЗдравей, Иве! Мисля, че може да се направи и така, щом и изварата се изварява и тиквичките, не би трябвало да има проблем. Аз бих опитала с една по-малак доза, пък ако го одобрят у дома, ще затварям смело :) Поздрави и усмивки!
ИзтриванеБраво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! :)
ИзтриванеОбещаваща вкусотия!
ОтговорИзтриванеБлагодаря :) Ще се радвам да ви хареса и на вкус!
ИзтриванеСупер е,Люси!Благодаря ти,отново.Сега отива в хладилника да се охлади...
ОтговорИзтриванеАз обаче сложих извара и малко крем сирене 🙂.
Много се радвам, Непознат! Поздрави и сладко похапване!
ИзтриванеЗдравейте Люси! Рецептата е страхотна, бърза и вкусна. Продължавайте в същия дух! Екатерина
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Анонимен <3 Поздрави от все сърце!
ИзтриванеЛюси, привет!
ОтговорИзтриванеПриготвих пастета, много вкусно се получи. Предварително запекох равни части орехи и слънчогледови ядки и така пасирах сместта.
Поздрави
Елена
Благодаря за оставените отзиви, Елена! Сигурна съм, че и с орехчетата е станало чудесно! Поздрави от сърце!
ИзтриванеЗдравей Люси страхотна рецепта, ще бъде направена ...
ОтговорИзтриванеМного благодаря, Непознат :) Ще се радвам на отзивите след това ! Поздрави и усмивки!
ИзтриванеЗдравейте. Не успях да се отърва от вкуса на сурова тиквичка, колкото и да готвех това мазило. Някакви препоръки?
ОтговорИзтриванеЗдравей, Анонимен. Като любител на салатите със сурова и грилована тиквичка, не знам колко точно термична обработка ще ти трябва за да избегнеш този вкус, тъй като на мен ми допада много :) Поздрави!
ИзтриванеЧудесна ивкусна разядка !Аз прибавих и копър !Напълних домати !
ОтговорИзтриванеЗвучи чудесно! Поздрави и усмивки!
ИзтриванеМного вкусно се получи! Следващтия път ще сложа и копър. Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеМного се радвам ;) Поздрави сърдечни!
ИзтриванеИ аз да се похваля...Току що го направих с тъмно зелени тиквички / такива имах/ .Бързо ,лесно и много вкусно.Отностно пърженето- по скоро бланширах в зехтина /докато изври водата/ .Получи се мммм.. съвършенство ❤️
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ти е харесал :) И аз вчера се отдадох на нови рецепти с тиквички :) сега им е сезонът! Поздрави и усмивки, Деяна!
ИзтриванеС тиквени семки дали ще стане?
ОтговорИзтриванеДа, няма проблем
Изтриване