

Преминаваме направо към рецептата, като и този път използвах любимите ми шоколадови капки, които може да намерите в големите вериги магазини. Вие може да ги замените с парченца шоколад, макар аз да харесвам капките, тъй като не се разтапят толкова при печене и остават все пак някак мекички . Но ето и самата рецепта:
Необходими продукти:
Около 450 г брашно София мел Екстра
120 г шоколадови капки
200 мл прясно мляко
60 г кисело мляко
1/2 кубче мая
5 с.л.захар
1 с.л. масло
1 яйце
щипка сол
олио
За намазване: яйце/ жълтък + мляко + захар
Започвам като в купа пресявам брашното, прибавям щипката сол и правя кладенче, а в леко затопленото мляко шупвам маята с една-две лъжици от захарта.
В кладенчето изсипвам останалата захар, киселото мляко, яйцето и разтопеното масло, а след това и шупналата мая.
Размесвам всичко, като мога да добавям малко олио, ако е необходимо, докато образувам меко тесто.
Прехвърлям върху леко набрашнен плот и меся още няколко минути, добавяйки брашно, докато спре да лепне. разстилам на лист и пръсвам от шоколадовите капки.
Омесвам пак на топка, а след това разточвам на кръг, не много тънък. Разделям с нож на осем парчета като за пица.
Прехвърлям в тава с хартия за печене и оставям да втасат за 20 минути покрити с кърпа. Загрявам фурната през това време на 180 градуса а в купа си разбивам яйцето / жълтъка с малко прясно мляко. Бухналите тригуни намазвам с тази течност и поръсвам с кристална захар по желание ( аз направих само половината така) .
Пека ги и тях за около 20 минути. Оставам да изстинат напълно. :)
Аромат ли бе да го опишеш...толкова пухкави, толкова вкусни....
Не ми ли вярвате! Опитайте ги и не забравяйте да ми пишете после в коментарите колко са ви харесали :)
Сърдечни поздрави, приятели!
Харесва ли ви публикацията рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!
Люси, ще си “копна” рецептата на твоя отговорност! И дай триковете за влизане във форма, че това не се търпи (изкушение след изкушение). :)
ОтговорИзтриванеАне, ще пиша и за тези неща, но след празниците като ги почна и ще споделям резултати :) Поздрави и усмивки!
ИзтриванеЛюси,
ОтговорИзтриванечудесни са тригуните, особено за предстоящите празници.
Поздрави и усмивки !
Благодаря отново, Лени! Сърдечни поздрави и от мен, мила!
ИзтриванеНаправих всичко стъпка по стъпка, получи се чудесно! Едно дете като се прибере от училище ще бъде много щастливо! :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам, Ели! Това е една наистина много хубава рецепта! Прегръдки!
Изтриване