вторник, 17 януари 2017 г.

Тост-филия с кашкавал / Sliced bread toast with cheese


След като Тефал ме поканиха да се включа в тяхното предизвикателство  #FavouriteTefalTalents и да тествам техни уреди, знаех,  реших да огранича публикациите само до фейсбук страницата си в специалния за това албум тук, не само да не се подразнят някои читатели от евентуалната реклама, но и да си позволя да ги тествам съвсем обективно, приготвяйки собствената си храна за ежедневието, без да има за цел да обвързана с рецепти.

След като обаче вчера ме затрупахте на лични съобщение за рецепта за представените пилешки стрипсове с гарнитура от салата колсло и царевица с топено сирене и сметана ( рецепта за последното тук), реших, че следващият уред ще се добие с рецепта.
Да си призная, знаех какво ще си напарва веднага щом го получих от куриера. 
Семпло на пръв поглед и  повече от елементарно за приготвяне, тост-филията е един от любимите ми сандвичи.


Тук в града ни има пицария , които ги продава, и въпреки богатия избор на пици и други тлъсти удоволствия, хрупкавата тост -филия е едно от любимите ми неща. 
Специалното при нея според мене е, че може да ползваш стар, ронлив хляб, но при минаването и през тостера, филийките стават супер тънки. Между тях обаче има богата плънка от сочен, разтеглив кашкавал, а в моя случай и луканка. 
Но ето как си го приготвих и аз у дома с помощта на Tefal OptiGrill:
Необходими продукти:
2 филии хляб
кашкавал
шунка/ луканка
масло
шарена сол
домати и краставици

Продуктите са приблизителни, в зависимост това колко броя сандвичи искате да направите. Вие може да измислите и ваши варианти , но аз ще ви го представя така, както го сервират в оригинал :) 

Започвам като включвам грила да загрее. Наистина е направен изключително лесен да употреба - натискам старт, после подходящата картинка ( в случая за сандвичи) , ок и оставям да загрее.


През това време нарязвам хляба. Тъй като оригиналните сандвич са много дълги, режа хляба по дължина ето така. 


Намазвам с крема сирене, а отгоре поставям парченца кашкавал и луканка.


Затварям филията, намазвам отгоре леко с масло  и поставям върху тостера. 


За да не се цапа, слагам лист хартия за печене, тъй като ако го натъпчете с кашкавал, както аз правя, със сигурност ще изтече.  ( Този трик знам от сестра ми , която има съшия грил! Да живее мързела - баща на всички велики открития) 


Гриловам за няколко минути - не се притеснявайте - машината ще ви каже кога е готово :)
След като е готов, се нареждат отгоре домати и краставици и се поръсва със шарена сол.  



Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!




8 коментара:

  1. Здравей Люси,идеално става с този грил но кажи ми колко струва.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Вероника! не знам точно, може да провериш в интернет, предполагам, че на различни места може да е на различни цени и промоции :)

      Изтриване
  2. Чудесна работа, вкусен тостер, ефектно поднесен...А вие сте страхотна, както обикновено впрочем!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна идея за хартията за печене!!! Веднага ще се приложи :), благодаря!

    ОтговорИзтриване
  4. Ммм, Люси, само ти може да превърнеш нещо простички в угощение! Прекрасно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Много е трудно, незнам дали ще се справя!!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...