понеделник, 12 януари 2015 г.

Кашкавалки / Cheese bread Recipe



Правилно виждате! Направила съм нещо тестено и то не е торта! Вярно, че тортите са любимото ми нещо за готвене, но противно на желанието ми, човек не може да живее на пасти! "Требва си и леб! :)", както е казал поетът!


Днес искам да ви представя една страхотна рецепта за кашкавалки, които за мен са може би любимият ми хлебен продукт! Особено сега, след като от Холандия си донесох два-три тона страхотен кашкавал!

Освен, че го нагъвам натюр, реших, че ще е страхотно да спретна едни традиционни български кашкавалки за закуска (и обяд и вечеря, защото се получиха страхотно).
Знаете, че избягвам да правя питки, погачи и т.н., защото не се смятам за особено добра в тях, но щом се справих с тази рецепта, мога да я препоръчам и на хората с две леви ръце в кухнята.


Наистина е много лесна и бърза, а вкусът е направо вълшебен! 



Ето и самата рецепта:
Необходими продукти:
около 700 г брашно (или колкото поеме)
4 яйца
500 мл хладко мляко или вода (аз използвах 50 на 50)
1 кубче мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. оцет
2 ч.л. сол
олио
70 г масло
200-300 г сирене
200-300 г кашкавал

В купичка слагаме млякото/ водата със захарта. Разтваряме маята и оставяме на топло да шупне.


През това време в отделен съд пресяваме първоначално около 500 г брашно. Прибавяме едно яйце и един белтък (жълтъка ще оставим за намазване на кашкавалките).


Прибавяме солта и оцета, а след това и шупналата мая.


Замесваме тесто, като прибавяме постепенно още брашно до образуването на хубаво еластично тесто. При мен оидоха общо около 700 г.


Оставяме тестото да втаса на топло, като сме го поставили в намаслен съд, покрит с памучна кърпа. Време е да приготвим плънката!

В купа смесваме сиренето, кашкавала и две яйца.


След като тестото втаса, разделяме на шест парчета/ топки. С помощта на точилка разточваме на не много тънко. Аз се опитвах да го докарам на правоъгълник.


Поставяме хаотично от плънката и завиваме листа на руло, а след това оформяме и на охлюв. Поставяме в намаслена тавичка. Така процедираме и с останалото тесто.


Оставете да втасат още веднъж!


Ако ни е останало от плънката, разпределете отгоре, като аз сложих и допълнително кашкавал.
Залях кашкавалките с малко почти разтопено масло (вижда се, че някъде останаха и парченца)


Пекох в предварително загрята на 200 градуса фурна, като не отне повече от няколко минути.


( ps. - за първи път реших да използвам от тези тавички за еднократна употреба, тъй като все нямам подходящ съд за този вид хлябове и мога да кажа, че наистина са удобни. И тъй като смятам, че някои от вас ще се интересуват, казвам веднага - купих ги от Джъмбото, две тавички в комплект)



После се наплюсках като никога досега!



Вкусът им някак ме пренесе в детството ми и кашкавалките, които купувахме от стола в училище, като атмосферата в помещението наподобяваше на надвикванията в борсата на Уолстрийт.

"За мен пет"
"За мен четири"
"Аре бе, не се пререждай"..ех, тези мили, нежни детски спомени :)

Я да си хапна още една...


Ето и за вас! Сладка седмица!
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - следвайте, коментирайте и споделяйте 💓

📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на !
cussivalo@yahoo.com

Кулинарното ми пътешествие продължава още във :

Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft

Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:

👉Тik Tok:
  
Харесва ли ви публикацията и моя блог? 
Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти ! 
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на cussivalo@yahoo.com 
Благодаря ви, приятели!

82 коментара:

  1. Ехааа, изглеждат много вкусни! Ще ги пробвам и аз да ги направя! Благодаря за рецептата. Да питам, винаги съм се чудела на това количество брашно водата не е ли много? Аз си приготвям като меся повече вода, според рецептата, но като замесвам тестото, винаги ми остава, защото ми се струва, че е достатъчно и ако прибавя още, тестото ще стане много влажно и лепкаво.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Краси! Да ти кажа, не съм голям спец в месенто, както не пропускам да изтъкна. Но аз изсипвам цялата течност и според нея допълвам с брашно. Написах горе-долу колко ми отиде и се получи много хубаво тесто. За започвам с по-малко брашно ( около половин килограм) и после започвам да добавям месейки. Важното е все пак да оставим тестото да е още мекичко, което ще покаже, че не сме прекалили с брашното :) Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  2. О дано да съм първа, че ме страх че няма да останат от тези разкошотии! Ама направо са прелестни, Люси, а колко са вкусни не искам да си представям, защото ще ми стане нещо...
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, от първите си, ще намажеш :) Благодаря ти за комплимента, като идва от такъв майстор на хлебните изделия като теб, си е голяма чест! И аз те прегръщам!

      Изтриване
  3. Люси, радвам се, че изневери на тортите :)
    Чудесни кашкавалки!
    Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дани! И аз се радвам,че осмелих :) При такъв вкусен резултат! Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  4. Точно се ококорих да не съм сбъркала. Ама такъв патент са ти тортите, Люси! Обаче мога да ти кажа, че и тези кашкавалки никак не им отстъпват. Абе ти с каквото и да се захванеш, все ще го превърнеш в произведение. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех бе, Кате! Ти каквото и да кажеш, все ще мило и поощрително! Много ти благодаря! Че са вкусни- няма спор, но има още да уча да докарвам такива прекрасни пити и погачи като вас :) Поздрави от сърце!

      Изтриване
  5. Хапни си, хапни си! :) И ние ще се почерпим!
    И не можеш да правиш тестено, а ?! :) Просто си ти идва, както се казва, отвътре, повече за торти и други сладости.
    Люси, чудни са!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И хапнах, и беше сладко и то много, ама си права, Тили! Пак торта ми се прави :) Просто ми радва душата да ги гледам едни такива накипрени, сладки, кипящи от шоколад и допамин :) Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  6. Люси,кашкавалките ти изглеждат суперапетитни,а за вкуса само мога да мечтая.Искамдагиизямвсичките!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. БлагодарятимногомилоДеси :)))хайде да си ги поделим тогава?! Сърдечни и усмихнати поздрави!

      Изтриване
  7. За мен поне една, ако е останала, Люси... Страхотна си,
    не само торти, сладкиши и..., но явно и печивата са в силата ти.
    Благодаря, сърдечни поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, аз взех, че направих втора тава, че тези не стигнаха, но за теб едни още топли-топли! Благодаря ти, че се отби и ме дари с внимание, мила! Прегръдки!

      Изтриване
  8. mnogo vkusno no iskam da popitam kolko grama e maiata

    ОтговорИзтриване
  9. Люси, доказа, че те бива не само с пастите, ами и с "леба" :) Кака човек да не закусва, обядва и вечеря с тези чудни кашкавалки:) За мене пет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре, адрес и телефон за доставка :) Благодаря ти, Веселка! Подкрепяща както винаги! Прегръдки силни!

      Изтриване
  10. Браво,Люси!Изглежда уникално вкусен.Със сигурност ще пробвам да го направя,вкъщи много обичаме кашкавал и въобще всичко кашкавалено :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Анонимен! То си се вижда в рецептите :) Надявам се да се харесат на семейството! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  11. Мила Люси, благодаря за рецептата! Станаха страхотни, на мен ми излязоха 8 и то доста големи, но никой не се оплака:). Следващия път ще взема 2/3 от тестото, защото топлички са най-вкусни! Поздрави от зимна Германия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Таня! Да, наистина са големички :) Радвам се,ч е са се харесали! Сърдечни поздрави от зимна България, мила!

      Изтриване
  12. От вчера ги гледам, нямах време да напиша една дума, но сега ще ти кажа, че си жестока, ти знаеш ли аз колко много обичам такива закуски, не обичам, направо ги обожавам! Тавите са много удобни ползвам ги и аз, Джъмбо е любимия ми магазин!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Линка, и аз обичам, мама избягвам, че тестеното ми се лепи като татуировка ( не можеш да го махнеш с нищо :) ) Обаче за тези тавички и други джаджи да свиркаш вече, знаеш ли колко време се измъчих без подходяща тава :) Прегръдки, мила!

      Изтриване
  13. Ех ... Люсинка :) Сега ще ги сънувам ... но познай утре каква ще ми е закуската?
    Ще докладвам какви съм ги свършила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ААааа, добре, щом казваш, чакам...:) Прегръдки, мила!

      Изтриване
  14. Страхотна рецепта :) и моите станаха чудесни. Цялото семейство си облиза пръстите :Д Благодаря , че я споделихте с нас. Бъдете здрава мила Люси :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря,че писахте! Пожелавам ви усмихнати и слънчеви почивни дни!

      Изтриване
  15. Здравей Люси, миналата седмица ти писах, че приготвях на моите гости 2 твой рецепти, а именно Шоколадово-бананова торта с много крем и пържолите с ябълки, които много се харесаха. Вчера правих тези прекрасни Кашкавалки точно както си описала, но нещо не стана, държах ги малко във фурната докато ми заприличат на твоите и когато ги извадих и след като поизтинаха малко реших да си хапна, но по средата бяха сурови и ги върнах обратно във фурната, но за да се опекат добре и по средата отгоре загоряха. Можеш ли да ми кажеш според теб защо се получи така и как да се поправя за следващите?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Има две възможности - да сложиш остатъка от плънката и кашкавала малко преди ад ги извадиш и да ги пъхнеш във фурната, колкото да се запекат или пък да направиш както по рецепта. Но ако отгоре започнат да се запичат, а тестото още не е готово, използвай златната техника с фолиото. В такъв случай откъсвам лист фолио и покривам кашкавалките и продължавам с печенето. Няма как да изгорят отгоре! Поздрави!

      Изтриване
  16. Невероятна вкусотия,станаха супер,леле какво папане падна :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, Краси! Поздрави и благодаря, че писа!

      Изтриване
  17. Здравей, Люси!
    Скоро открих блога ти и мога да кажа, че ми стана любим. Рецептите и снимките към тях са не само интересни, а и супер оригинални. Евала за въображението и сръчността ти!
    Относно тази рецепта - още като видях кашкавалките реших, че ще ги правя и то в най - скоро време! И ги направих в неделя. Това, което мога да кажа е, че 700 грама брашно за 500 мл. течност и на мен ми бяха малко, та добавях с лъжицата брашно. Накрая започнах да си намазнявам ръцете и така да меся, защото не само за тази рецепта, а и по принцип като правя тесто ме е страх накрая да не стане много твърдо, тъй като то все ми лепне по малко и накрая слагам олио.
    След това, когато оформях кашкавалките 6-те охлювчета станаха доста големи, но реших да си спазвам рецептата. Правоъгълната ми тава е малка, та пекох в кръгла, но и тя се оказа недостатъчна. :D Та тестото бухна страшно много и мазнина от кашкавала и маслото падна на дъното на фурната и опуши къщата, но се преживява, то си е моя грешка. Също така по едно време сложих алуминиево фолио върху тях, защото отгоре тръгнаха много бързо да се зачервяват и се притесних, че отвътре няма да се изпекат, понеже са доста големи. Но в крайна сметка ядохме прекрасни кашкавалки, които и на 3-тия ден бяха още мекички. Рецептата вече ми е в тефтера с любими и изпитани рецепти. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елена, привет! Радвам се, че са ти харесали кашкавалките! и аз скоро направих подобен номер с маслото но по друга рецепта, едвам не се задуших у дома :) Но какво да се прави, така е като се готви - винаги може да има изненади! Аз също си намаслявам ръцете с олио към края на месенето, иначе няма как да го оформя, без да рискувам да сложа много брашно. Що се касае големината им, да , такива са,затова и съм го споменала, за да се има едно на ум. С тази цел снимах и тавичката, за да може да се добие представа колко са големи, тъй като тази тава е доста дълбока. Все пак се радвам, че сте успели да си похапнете и да им се насладите! Благодаря ти, че писа и се надявам скоро и друго нещо да си харесаш от блога! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  18. Здравейте,аз не мога да меся тесто-изпитвам ужас от това омазване и за това си имам решение хлебопекарна.За такива рецепти като тази ползвам програма тесто и след това оформям тестото според рецептата.Това споделям за такива като мен.Кашкавалките ми станаха чудесни и се изядоха за минути.Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ви благодаря, Анонимен! И аз дълго се чудех дали да не си купя такъв уред за да си спестя месенето, но тъй като не правя често тестени изделия , засега отлагам :) Радвам се, че се е получило и при вас сполучливо и са се харесали! Поздрави!

      Изтриване
  19. Как да им устои човек,особено такива като мен. моля ви смилете се над мен,имам забрана у дома да правя такива вкусотии.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен, благодаря ви! :) Усмихнахте ме :) Ще се постарая да намаля тестено в знак на съпричастност! Поздрави!

      Изтриване
  20. здравейте извинявам се за въпроса,но може ли да ми кажете колко минути трябва да втасат :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. здравейте, след първоначалното втасване на тестото, кашкавалките бухват доста бързо. В моята стая бе доста топло, така че за около 20-30 минути бяха готови. Поздрави!

      Изтриване
  21. Супер рецепта! Наистина приличат на кашкавалките от детските години! Понеже у дома приготвям доста често тестени изделия, ще пробвам и тези вкусотии. Благодаря много за спомена!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря, Дарина! надявам се да ви харесат! Поздрави!

      Изтриване
  22. Явно няма да се мина и аз ще ги спретна скоро :) страхотни са!

    ОтговорИзтриване
  23. Може ли да се използва друго освен кубче мая?

    ОтговорИзтриване
  24. Страхотна рецепта! Получиха се много пухкави! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  25. Невероятно вкусни кашкавалки се получиха!Огромно БЛАГОДАРЯ за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ви благодаря за споделените отзиви, Татяна! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  26. Здравейте, един малко лаишки въпрос, но все пак ще питам - кубчето мая колко е голямо? Благодаря предварително

    ОтговорИзтриване
  27. Направих ги, Люси, много вкусни станаха, а омесих тестото с машината за хляб, много е практично :-) и сложих суха мая, но оставих тестото да втаса веднъж, след което ги направих и отново ги оставих да втасат около час. Благодаря още веднъж за невероятната рецепта :-).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам! Да ви е сладко! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  28. Здравей Люси! Преди половин час попаднах на блога ти и трябва да ти призная- ВЪЗХИТЕНА СЪМ! Не се славя като голям кулинар и до момента винаги съм се депресирала от начина, по който представят някоя рецепта, но ти промени мнението ми и ми вдъхна надежда, че и аз ще успея да се справя. Искам да те поздравя за начина, по който успяваш да поднесеш всяка една рецепта и любовта, която се вижда, че влагаш в готвенето. Още не съм изчела всичко, което си публикувала като рецепти, но започвам още довечера и съм си набелязала 3-4, с които да започна. Благодаря ти още веднъж, за това, че споделяш изкуството си с нас!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен, аз пък съм възхитена от думите ти, които много ме зарадваха. И аз така, малко трудно се навих да почна да готвя и реших да си описвам рецептите, както на мен би ми се искало да ми ги представят...и ето, че излезе добра идея! Благодаря ти за милите думи още веднъж и ще се радвам да ми се похвалиш ( а, дано :))) с хубави резултати от набелязаните рецепти! Поздрави от сърце и следващия път ( ако може) ми напиши името си, за да ти благодаря лично :)

      Изтриване
  29. Страхотни ... Току що ги направих и станаха страхотни. Поздрави за добрата рецепта, много се хареса, определено ще се прави занапред и е изключително лесна. Много ми харесва сайта ти има прекрасни неща, адмирации от мен, прекрасна си Люси, определено ще следя блога ти с интерес.

    ОтговорИзтриване
  30. Страхотни станаха. Преди малко ги направих и са толкова вкусни. Много вкусни и апетитни неща приготвяш и ми иде да изям монитора само като ги гледам на снимките. Страхотен блог имаш Люси, интересни неща намирам в него и определено ще го следя завбъдеще!

    Поздрави, Ина.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ине, благодаря ти за оставените коментари и се радвам много, че са ти харесали кашкавалките! И аз ще се радвам да получавам отзиви от теб и в бъдеще и дано да са все така положителни и забавни :) Прегръдка сплескваща от мен!

      Изтриване
  31. Страхотни са, е малко да се каже! Суперски са :-) Аз, обикновенно имам проблем с брашното и тук ми си струво малко? До колко мога да стигна над твоето количество? :-)
    Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Весела. Тъй като нямам везна трудно мога да кажа колко е отишло. Започвам да прибавям постепенно по време на месене, но не мисля, че ще бъде повече от килограм, тъй като тестото все пак трябва да си е мекичко :) Поздрави!

      Изтриване
  32. Здравей Люси! Отдавна съм впечатлена от майсторлъка, слънчевият ти характер и прекрасния блог, който си създала с любов. Много ми допадат и ценните ти пояснения по рецептите. Кашкавалките ще ги пробвам, но вероятно първоначално с едно мое много изпитано "вечно" тесто, а по-нататък ще направя и точната рецепта. А за алуминиевите тавички - много отдавна ги ползвам. Цяло лято пека в тях на фурна чушки и патладжани за фризера (пък и се мият лесно, та ги използвам многократно), а за печене на риба и картофки - нямат равни. И макар, че съм си купила различни по форма и размер тавички, досега не ми беше хрумвало, да ги ползвам и за печене на повече блатове за торти (беше го споменала в друга рецепта). Но вероятно ти ги купуваш по-скъпо, а аз ги купувам от вносител - най-големите за около 0,80-1,00 лв, а асортиментът е доста богат. Ако си от София ще ти пратя по-подробно инфо. Утре или в понеделник ще правя арменските ти сладки за Бъдни вечер.Привет!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Благодаря за милите думи и за това, че сподели мнението си тук - много ме зарадва! И аз съм фен на тези тавички - наистина се мият лесно,пък и кой е казал, че са за еднократна употреба ;) Не съм от София, но често ходя натам, така че съвети и препоръки не отказвам! Пожелавам ти светли празници и вкусно похапване на сладки и кашкавалки! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  33. Люси, здравей.Опитах се да направя кашкавалките,но моите станаха отвратителни.Любимият ги яде,уж не били лоши....На вид бяха супер,но отнътре тестяни.Допичах ги и с фолио и без...Ама..куца работа.Получиха ми се огромни,може би трябваше да ги направя на 8.И искам да питам в тестото мазнина слага ли се,понеже аз не сложих.В рецептата не пише да се слага,но фигурира за отгоре после,нали?:-)И маята ми се видя повече,пише че 1 кубче е за 2сг брашно,сложих го цялото и мн се надуха...Не знам.Мен хич не ме бива в месенето.Твоите изглеждат супер. Поздрави.Христина.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Хриси! И аз доскоро се дърпах от тестото, тъй като дълго време все не ставаше както ми се иска. Не се отказах от месенето обаче и скоро взех да преценявам сама. Когато тестото ми е много меко, добавях повечко брашно. В повечето рецепти за тесто, брашното винаги е дадено в по-малки количества, и после се добавя за доомесване( затова и се посочва, колкото поеме). То обаче трудно се мери, тъй като се ръси от време на време.
      Тестото трябва да се почуства и веднъж усетиш ли правилната консистенция, на меко, пухкаво, нежно тесто между пръстите си, знаеш какво трябва да постигнеш. Може би твоето тесто е останало твърде меко, но така само мога да гадая. Има различни видове брашна, а и също различни видове фурни, че дори и различен начин се пренася топлината в определени тави.( аз например имам една тава, в която каквото и тестено да сложа , не се изпича добре)
      Не знам какво да те посъветвам тук, тъй като досега не съм имала проблем с тази рецепта. Тя е една от най-обичаните в блога и не мисля, че някога съм получава отрицателен отзив за нея. Мога само да те посъветвам да не спираш с опитите: прави винаги половин доза от дадена рецепта в началото и се опитай да "усещаш" тестото. количествата брашно са в повечето случай вариращи и дори дадени в по-малко, защото е по-лесно да се добави брашно към меко тесто, отколкото да се сложи по-погрешка повече и да стане твърдо и да стане накрая като камък. Успех следващия път! Поздрави от сърце!

      Изтриване
  34. Люси, прекрасни, прекрасни кашкавалки са тези. Благодаря много за рецептата! Майка ми правеше подобни едно време, но изобщо не предполагах, че ще мога да се справя сама. Жалко, че не знам как да сложа снимка, чудни станаха.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за отзивите, Незабравка! Радвам се, че съм ти върнала толкова вкусни спомени :) Поздрави!

      Изтриване
    2. http://prikachi.com/images.php?images/444/9017444L.jpg
      Искаха да избягат извън печката :D

      Изтриване
  35. http://prikachi.com/images.php?images/439/9017439a.jpg
    Ето ги и моите кашкавалчици, много благодаря за рецептата получи се. Прелестна сте :)

    ОтговорИзтриване
  36. Люси, отчет и от мен - ами страхотни са, точно, както закуските от лафките от онова време. Страхотна рецепта, която препоръчвам с 2 ръце. Направих 1/2 доза, но станаха огромни :-)))

    Поздрави

    Дафи

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за отзивите, Дафи! Поздрави и прегръдки!

      Изтриване
  37. Жалко, че не мога да публикувам снимка на това прекрасно и апетитно чудо! Страхотни се получиха и на външен вид и на вкус!

    П.С Благодаря за чудесните рецепти! Поздрави


    Ванеса

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за чудения коментар, Ванеса! може да ми изпращете снимки на страничката на блога във фейсбук, там ги качвам в албум :) поздрави сърдечни!

      Изтриване
  38. Здравей!
    Може ли да се замеси тестото от вечерта и да втаса през нощта в хладилника?

    ОтговорИзтриване
  39. Уникалните кашкавалки! Правя ги по твоята рецепта за стотен път сигурно :D. Хора,не им се чудете,а ги направете! В тетрадката с рецепти съм си ги записала като "КАШКАВАЛКИТЕ!" :)
    Люси,а ти си толкова мила и позитивна,че човек с голямо удоволствие рови из блогът!
    Благодаря за страхотните рецепти. На драго сърце ти се доверявам и каквото и да направя от твоите рецепти се е получило без грешка!Бъди жива и здрава!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце замилите думи! Това е най-голямата ми радост в ежедневието! Поздрави най-сърдечни!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...