понеделник, 15 декември 2014 г.

Направи си сам: Салфетки "Ботушките на коледните елфи" / DIY: Elf Shoe Napkin Tutorial
Коледа, Коледа, Коледа! Ако има някой, който обича Коледа повече от мен, моля да отбележа, че бърка :) Коледата у нас е като фестивал на яденето, музиката, цветовете, украсата и въобще пълния пакет. Със сестра ми я наричаме Christmas on crack!, защото този израз олицетворява добре това, настроението у дома!


Ето защо, както с Хелоуийн, всяка година се опитвам да надмина себе си в украсите и рецептите. Благодарение на тази мотивация се научих на този нов начин за сгъване на салфетките за коледната трапеза, които да наподобяват "Елфически ботушки".


Много са сладки, нали?
 

Сега ще споделя и с вас самия процес, стъпка по стъпка, като в случая използвах съвсем обикновени червени хартиени салфетки. Предполагам, че с по-големи, текстилни, ще бъде още по-фамозно :) (брей, каква дума извадих от лингвистичния си речник :) ) 

Така, започваме с това, че разтваряме салфетката по средата. След това я прегъваме на две - хоризонтално:


След това сгъваме двата края към средата, оформяйки тази фигура:Повтаряме тази стъпка, сгъвайки двата края още веднъж:


След това сгъваме още веднъж към средата двата края, и обръщаме салфетката така, че отгоре да се пада изцяло облечената част на върха.


Следващата стъпка е да вземем крайчето, което е към нас и да го повдигнем нагоре по този начин. Второто крайче, отдолу, превиваме така, че да се подпъхне в оформящото се джобче от върха:


Така, ботушчето е почти готово. Остава само да превием стърчащите краища, при отвора навътре, оформяйки последните елементи на "елфската обувчица" :) 


Можете да сложите по една или две в чиния, като украсите допълнително със звънче и зеленина :)Весело посрещане на празниците! 

21 коментара:

 1. Има има...!До сега аз държах титлата ' ' Най - обичащ Коледа ' и дори ''Коледна фея ' ' :-). Я ела в къщи да видиш как изглежда и как ухае. Но ще бъда великодушна и ще поделя първото място с теб, защото ужасно много ми хареса всичко което правиш и редовно се отбивам тук :-) Поздрави мила Люси и щури празници - Павлета ♡

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ееее, благодаря за щедростта, Павлета! :) И повече като нас да има, няма да навреди! Само хубаво излиза от цялата работа :) Пожелавам ти нестихващо коледно насторение и много празнични емоции!

   Изтриване
 2. И тук да отбележа, че много ми харесват тези елфически ботушки и ще очаквам следващите публикации :)
  До Коледа ще ни очароваш още, знам :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Дано, дано успея! Благодаря ти от сърце! Весели празници!

   Изтриване
 3. Много оригинално, красиво и стилно!
  Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 4. Наистина много сладки ботушки:))) Прекрасно е, че раздаваш празнично настроение, толкова е вдъхновяващо:). Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 5. Люси, весело посрещане, да се пъхнеш във вълшебни обувчици ти желая и да проходиш всичките си мечти! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. О, много мило пожелание, Гери! Споделям го с теб и дано магията на празниците те следва през цялата година!

   Изтриване
 6. Чудни елфически ботушки.Благодаря за идеята.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 7. стигнах до 8 картинка и от там нататък нещо не мога да го довърша кое къде се мушка не разбрах че да се образува ботушче

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравей, Анонимен! Надявам се да го правиш директно върху салфетката, мисля, че човек може да се ориентира най-добре така. Всъщност е наистина лесно - просто образувалите се пера назад ( от сн.8, както казваш), се вдига едното нагоре, а другото, което се пада вече на заден план, се превива, така че да влезе в една образувана сгъвка отпред. :) Сърдечни поздрави!

   Изтриване
  2. да опитах се с една салфетка от плат ако е по голяма мисля че става :)

   Изтриване
 8. Ах, Люси, идеята а страхотна! Ще опитам непременно!

  ОтговорИзтриване
 9. Толкова са сладки! Поздравления за цялото старание. Коледа е любимият ми празник и тази година ще е по-красива, благодарение на теб!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И аз благодаря за думите :) Усмихнати и светли празници!

   Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...