четвъртък, 29 август 2013 г.

Сметанова паста с горгонзола и круши / Gorgonzola Pear Pasta





И аз като много други се отдадох на "ваканцуване" и едва сега сядам да напиша понасъбралите се рецепти, а те не са една или две. Обещавам, че тези дни ще бъда доста по-активна в блога и ще ви представям много интересни идеи за ястия и десерти, които да приготвите с летните плодове и зеленчуци.  Едно от тях е тази ароматна паста с кремообразна текстура, съчетаваща идеално два невероятни вкуса - на синьо сирене и сочни круши. Комбинирането на сочните плодове със соленото сирене е наистина уникално вкусово преживяване, което трябва да опитате. И за да не се обяснявам много-много, ето и какво ще ви трябва за приготвянето на ястието:

Необходими продукти за 2 порции:

250 гр паста
1/2 ч.ч. сметана за готвене
1/2 ч.ч. кашкавал / пармезан
3 с.л. горгонзола сирене
1 круша
1/2 лимон * (не е задължително)
6 бр. счукани макадемия ядки
2 с.л. масло


Започваме като сваряваме пастата в подсолена вода. Отцеждаме от водата и оставяме настрана.

През това време подготвяме останалите важни съставки за нашето ястие. Първо счукваме леко няколко макадемови ядки. Аз ги избрах по интуиция в магазина, но се получи идеално съчетание на вкусовете. Вие разбира се можете да продължите експеримента и да ги замените с други ядки по ваш вкус:


Следващата стъпка е да подготвим сирената. Нарежете синьото сирене на средни кубчета (аз се спрях на тази марка и вкус. Трябваше да е леко пикантно, но не се усещаше в ястието)


Нарендайте и кашкавала и го оставете да ви е под ръка. Почистете и нарежете крушите на малки до средни кубчета. (*За да ги предпазите от потъмняване, потопете парченцата в лимонов сок.)



След като сме си приготвили всичко необходимо, преминаваме към последната стъпка. Загрейте маслото на средна температура в подходящ тиган и изсипете пастата, като разбърквате. Добавете сирената и разбърквайте постоянно, докато се разтопят.


Изсипете сметаната и разбъркайте така, че да обхване всичките макарони. Накрая прибавете парченцата круши и счуканите ядки.


Сервираме ястието още горещо и в щедри количества :)


Странната на пръв поглед комбинация допадна и на най-взискателните у дома, така че горещо препоръчвам рецептата, ако сте сред хората, които обичат да опитват нови неща.


Добър Апетит!




4 коментара:

  1. Страшно интересно! Много свежо и идейно, Люси, очаквам и следващите включвания!
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Гери!Задават се и следващите рецепти :) Поздрави!

      Изтриване
  2. probvaite sosa s tikvička, topeno sirene i sinio srene

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за предложението. Ще опитам и тази комбинация :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...