вторник, 23 април 2013 г.

Направи си сам: Украса за Великденски яйца / DIY : Easter eggs decoration



С наближаването на Великден ( втора част на статията тук ) започваме да си припомняме или пък търсим нови начини за украсяване на яйцата. Просто защото все ни се иска "нашите" да са най-хубави и оригинални :)
С ръка на сърцето мога да кажа,че съм минала през всички възможни идеи за боядисване на яйца. То с памук, чорапи, с листа, с маркери, с ядливи боички, с естествени оцветители, на кристали или пък с различни апликации. Съвсем наскоро научих за нов метод, включващ пяна за бръснене  и смятам да го изпробвам тази година. В пяната се капват няколко капки гел боя и яйцето се овалва в нея, като след като престои малко се забърсва от пяната. Резултатът трябва да е нежни преливащи цветове (разбира се, само за бели яйца). Но като го изпробвам, ще споделя. 

Като цяло мога да кажа, че рисуваните яйца са ми любимите.
Старая се да направя на всеки яйце, отговарящо на интересите му, така че изненадата е двойна.

Като тези например, които съм рисувала през годините за Митко - инспирирани от 1) играта World of Warcraft , 2) Любимците му Викингите и 3) разбира се "Властелинът на пръстените".


За мен няма кой друг освен неповторимия Peter Steele от Type O Negative.




Друга интересна тематика беше под формата на игра - "Познай филмите"!


Можеха да се получат и по-добре, но и така успяха да накарат хората да разпознаят "Аватар", "Черният лебед" и естествено кралицата от "Алиса в страната на чудесата".

Ето и още няколко известни персонажа :)



Обичам да използвам апликации, като материалите си набавям най-лесно от някой шивашки магазин.



Също така можете да се спрете и на много прости варианти за украсяване, като директно рисуване  - така направих този опит за дантела :)


6 коментара:

  1. Извинявам се за тъпия въпрос, но понеже тази година боядисването на яйца ще се възложи на мен :) Искам да попитам с какви бои са изрисувани първите яйца? Направи ми впечатление персонажът от KISS и искам да направя и аз такова яйце. Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Марияна, беше преди доста време и не помня с точност какво съм ползвала. Винаги ползвам голям арсенал от маркери, химикалки, бои, хранителни гел бои ( от тях имам бял цвят, така че може би е това) и много други. Винаги експериментирам и ползвам различни средства за украсяване. Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  2. Също може и да сложите някви парчета лепенки от самозалепващо се тиксо, да оцветители останалата част с какъвто и да е цвят и след като изсъхне да махнете лепенката. Става чудесно, но яйцата трябва да са бели. А вашите яйца са чудесни и перфектно нарисувани!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много за комплимента и за предложението. Опитвала съм и този метод и наистина могат да се получат много красиви форми, особено ако се отдели малко повече време да се изрежат интересни форми :) Поздрави и усмихната седмица!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...