сряда, 6 юли 2022 г.

Шоколадови бисквити без брашно с 3 съставки/ Flourless Chocolate Meringue Cookies

 

Лято е, ако не сте забелязали! Ходенето по гащи у дома е вече масова практика, за която нека не си измиваме ръцете с карантинаta. Правехме това и преди! 

Сега обаче всяка наша мисъл е насочена към планираната отпуска или почивка и сякаш работим на автопилот. Не казвам, че не си вършим работата, но ако мислено не сте на плажа ( или планината), то явно работите работа, която е на едно от двете места. Хубаво е да очакваме нещо, нали? 

Дава ни цел и честно казано съм забелязала, че колкото и да искаме да уредим живота си и и всичко да върви по мед и масло, именно неочакваните изненади и жадуването на нещо сладко и обикновено малко вредно, макар и за кратко ни връща към живота така като нищо друго. И макар да няма нищо лошо в меда и маслото, фантазиите ни обикновено са свързани с шоколада...колкото и горчиво-сладък и греховен да  е той! Днес искам да ви предложа малки парченца наслада, без много угризения.

 Едни супер лесни и бързи домашни бисквитки с три съставки, които приготвям обикновено, когато съм ми останали някакви белтъци. Имат леко дъвкавата текстура на целувките, но със сладостта на шоколада и точно като целувките, ако е хубава, няма да се задоволиш с една. Бъдете смели и се отдайте на изкушението. Животът е твърде кратък за скучни бисквити :) 

Необходими продукти:
2 бр. белтъка
2 с.л. захар
180 г шоколад ( микс черен и млечен) 


Правим смес като разбиваме белтъците със захарта на твърд сняг. Разтопяваме шоколада в микровълнова, като може да ползвате и само черен и само млечен, но аз последно време обичам да е смес от двете. 

Първоначално слагаме една малка част от белтъците към разтопения шоколад, колкото сместа да бухне леко и да може по-лесно да се прехвали шоколадовата смес към белтъчината. Разбиваме на ръка, с шпатула, като се стремим да запазим сместа колкото може по-въздушна затова не я пребивайте с бързи движения.

От готовата смес слагаме по около една супена лъжица ( и половина може) върху хартия за печене на малко разстояние една от друго.

    


Печем сладките на 160 градуса с вентилатор или 170 без за около 10 минути в зависимост от големината им. Като се извадят ще са още меки, но после се втърдяват, затова не ги препичайте. 


Страхотно, чисто усещане на шоколад и невероятна наслада за сетивата. А, толкова лесно се правят. Понякога ни трябва само толкова малко, а ни отнема толкова много време да се решим. Не отлагайте повече, направете ги днес...изяжте ги веднага :) .


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 


Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!



4 коментара:

  1. Здравей Люси! Рецептата изгледа лесна и вкусна. С удоволствие бих я пробвала,но дали мога да заменя захарта с мед? Не консумирам брашно и захар от години, в сладките няма брашно,ако може и захарта да заменя да завинаги в папка "Любими рецепти"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Колко ли пъти писах отговор на този коментар и ето, че пак го няма. Пак ще опитам. та значи, може да опиташ да разбиеш белтъци с мед, но не знам на колко твърд сняг ще станат и дали това нямам да го накара да се разстелят повече при печене. Ако опиташ, сподели впечатления.

      Изтриване
  2. Ще пробвам да видя какво ще излезе. Ако е за показване ще кача снимки,ако ли не само ще пиша. 😁

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...